icon

Nevrátenie detí otcom v stanovený čas

31. dec 2020

Chcem sa spýtať,či dakto riešil, keď otec nevrátil deti kedy mal. Že ich vráti o 3 dní neskôr. Volali ste políciu? Alebo ste ho nechali, nech si robí čo chce?

Strana
z3
lula313
31. dec 2020

Trebalo by zvážiť vek deti. Ak by mali nad 3 roky, tak cirkus nerobim, lebo by si to odniesli oni a ver tomu, že si to budú do dospelosti pamatat. Je tu kupila pravne poradenstvo. Skus sa opytat tam(aj anonymne mozes), čo sa dá robit.

kittykat22
31. dec 2020

chcela by som hovorit s detmi ci s tym suhlasia a nechala to tak, pokial bude vsetko v poriadku. Ex by som povedala, ze toto spravil naposledy pretoze nabuduce zavolam policiu. Ak mal zaujem mat deti dlhsie tak ta mal informovat a dohodnut sa s tebou.

autor
31. dec 2020

Ja som odišla, lebo ma týral, stále je voči nemu vedené trestné konanie. Deťom ale nikdy fyzicky neublížil ale je tam psychické týranie. Deti sa ho boja, nevedia pred ním vyjadriť svoj názor. Mal záujem rozšíriť styk, ale nakoľko prišiel za deťmi po pol roku (pol roka súdom určeného štýku nechodil) nesúhlasila som. Nakoľko ani deti unho nechceli stráviť viac ako tyzden. Ale vždy ich zmagori vetami typu: tatinka nelubite, keď s ním byť nechcete,to môžem aj zomrieť od smútku atď. Deti sú vo veku 8-12 rokov

autor
31. dec 2020

Toto spravil druhý krát a pri prvom som povedala.
@kittykat22 ale on proste si je istý, že ju nezavolam. A ja zase viem, že stačí zavolať raz a viac sa to nestane

kittykat22
31. dec 2020

tak otazka uz len zostava, ci ju zavolat chces 🤷‍♀️

huxy
31. dec 2020

toto je konanie manipulátora a psychického tyrana. on dobre vie, že mu vždy všetko prejde, čokoľvek spraví. a smeje sa ti za chrbtom. dovtedy, kým mu to dovolíš. no ak teba týral, je voči nemu vedené aj to trestné konanie a ako píšeš, deti sa ho boja, len ich manipuluje, tak by som to určite riešila.

autor
31. dec 2020

@kittykat22 chcem mu proste ukázať, že už sa ho viac nebojím. Takže, keby išlo oňho, nemám problém. Ale sú tu deti. Preto sa pytam, či to dakto reálne riešil, aký bol postoj policie. Deti si už preskákali svoje, starší musel má výsluch. Pravidelne ich "vypočúva" kolízny.

autor
31. dec 2020

@lula313 ako si nájdem to právne poradenstvo?

klip0
31. dec 2020

Zavolala by som, radsej nech ich raz donesu domov policajti ako dlhodobe psychicke tyranie otcom

drzaopica
31. dec 2020

Ohlasila by som to, aby sa nestalo, ze to bude mat ako hobby.S detmi si hovorila, pisala?tiez musia vediet, ze uz mali byt doma a mozno su vystrasene.

drzaopica
31. dec 2020

Ak je proti nemu vedene stihanie a teraz v case nudzoveho rezimu spravi priestupok o to prenho horsie.Chcela by som, aby sa pravidla dodrziavali a nie, ze ma deti ako rukojemnikov.Este je aj otazka ci sa tam deti dobre citia a aky je dovod ci on Ti dal vediet dopredu, ci sa ozval az po tvojom urgovani

autor
31. dec 2020

@drzaopica my sme mali aj pojednávanie ohľadom úpravy styku.....kedy som na súde už toto riešila....že ich nevrátil....písala som aj koliznemu. Nikto s tým nič nespraví, ani robiť nebude. Proste sudca na to ani nezareagoval.

autor
31. dec 2020

@drzaopica deti má ešte len vrátiť. Ale odkedy odišli, mi nereaguje na správy ani na telefón. Iba syn mi písal. Ale keďže je aký je, mame s deťmi dohodu, že si nebudeme písať ani volať. Pretože potom idú otázky typu: čo si písal máme, attd. Problém aj je, že klame. Klamal vtedy prvý krát...že s súhlasila. Deti ostať nechceli, ale samozrejme mu to nepovedali. Mysleli si, že ich doma nechcem

sense
31. dec 2020

Napissla by som mu v dobe ked ich mal vratit ak by mi ich nedoniesol alebo nedvihal, tak ano poliiu by som zavolala

drzaopica
31. dec 2020

Stracam sa....takze este len ma vratit deti a ty si myslis, ze nevrati?Neviem ja by som to riesila razantne uz po prvom nevrateni a chcela by som komunikovat s detmi, pokym su u neho, lebo takto mu zase ustupujete

jany149
31. dec 2020

aký teatrálny.....že zomrieť od smútku😈mám dosť

huxy
31. dec 2020

@drzaopica presne, este stale s nou manipuluje, lebo ustupuje. Viem z vlastnej skusenosti.

autor
31. dec 2020

@drzaopica áno, asi som to zle napísala. Už keď mali ísť, chcel aby ostali dlhšie o 3 dní s čím som nesúhlasila. A keďže sa už táto situácia raz stala, zaujíma ma, ako to dakto riešil a bol postoj polície.

drzaopica
31. dec 2020

Ked to neriesil kolizny ani sudca treba volat policiu a teda hlasnejsie sa domahat svojich prav.Neviem si predstavit mat niekde deti a trpnut ako sa k nim otec sprava a ci sa vratia ako maju

drzaopica
31. dec 2020

Mas to niekde v sms, ze nesuhlasis a trvas na 3 dnoch?ci iba ustne a zase povie, ze si suhlasila?Kamaratka to mala podobne zavolala policiu a v doprovode si isla po deti.pravdaze ,ze to riesia ved otec moze byt alkoholik, blazon cokolvek...

marca12
31. dec 2020

Zavolala by som. Zmrd vychcany. Deti uz dost psychicky utyral,takze jedna navsteva policajtov ich uz nezruinuje. Nevolala by som v pripade,ze sa s nim da dohodnut,ale v tvojom pripade,volaj.
@jany149 moj svagor toto 4 rocnemu tlacil do hlavy a vies si predstavit ake vnutorne pocity a tazobu musia deti zazivat,ked toto pocuvaju cele roky a toho je milion,coho vsetkeho su takito manipulatori schopni. Ty mas doma pohodove prostredie a staci vikend s otcom a vratia sa ti deti psychicky znicene to je nieco hrozne

autor
31. dec 2020

@huxy nie, nemanipuluje. Už nie. Myslím len na deti. Je to 300 km, takže ako realne? Príde policajt, zavolá si deti von? Naloží ich do auta a dovezie?

autor
31. dec 2020

@marca12 áno, takto to presne ide.
@drzaopica áno, v maily.

deti95060810
31. dec 2020

určite by som to tak nenechala.... je predsa jasne súdom určené koľko má ex mať deti....
zavčasu by som ex ukázala kde sú hranice....😉

autor
31. dec 2020

@deti95060810 no uvidím. Ako sa bude ďalej situácia vyvíjať. Som zvedavá. Som pripravená si ich aj zobrat

bluka2
31. dec 2020

Ja by som bez zaváhania zavolala. Však inak nikdy nebudeš sa môcť spoľahnúť, že čo zas vymyslí, keď si myslí, že môže všetko...

huxy
31. dec 2020

Nemam realnu skusenost s volanim policie kvoli nerespektovaniu sudneho rozhodnutia. Ale to ze stale manipuluje-to si myslim. Keby nie, uz by si to davno riesila. A nie ze je to uz po niekolky-krat.
Moj ex si tiez velarazy myslel, ze vzdy bude vsetko tak, ako si zmysli. Este v lete som mu par krat ustupila, dceru k nemu pustila nad ramec rozhodnutia. No panko raz dcerenieco slubil poza moj chrbat. Uz som z toho nerobila problemy, a povolila. Ale povedala, ze samusi vzdy dohodnut skor so mnou a nie riesit s dcerou a slubovat. Teraz to spravil znovu. No uz som neustupila. Nech si nemysli, ze mu vsetko vzdy prejde. Sama pises, ze si tvoj mysli, ze to nespravis. Takze kym s tym nieco nespravis, jemu davas pkcit jeho moci. Ze aj tak bude ako on chce a ty nespravis nic.

bluka2
31. dec 2020

Nemám skúsenosť, ale nemyslím si, že ti ich policajt dovezie... Podľa mňa musíš ísť s tým policajtom po ne. To hádam, opravte ma niekto s tou skúsenostou

huxy
31. dec 2020

@bluka2 nemam skusenost, ale tiez by som to asi tak riesila, isla pred dom, zavolala policiu, cakala so sudnym rozhodnutim.

Strana
z3