Odobratie dieťaťa matke
Ahojte žienky
Od samého zúfalstva sem píšem už druhýkrát . Prvýkrát mi mnoho z vás poradilo odísť od partnera , s ktorým som nemala dobrý vzťah . Opísaný je v mojej prvej založenej diskusii.
Konečne som nabrala odvahu a odišla od neho a s dcérkou. Momentálne bývame u mojej maminy. Odchod bol strašný , to čo nasledovalo po ňom ešte horšie . Od kedy sme s malou odišli ani raz som mu nebránila v styku s dcérkou , vidia sa často sa ale nedalo sa to nejako rozumne dohodnúť tak som kontaktovala kolíznu opatrovnícku ku ktorej patríme . Donútilo má k tomu to , že sa mi vyhrážal políciou, kriminalkou, advokátom, mediátorom , úradmi atd. Na všetko som mu povedala že súhlasím a kľudne sa porozprávam s hocikým z týchto menovanych. Po prvotnom ubezpečeni od pani koliznej pracovníčky som znova pozbierala tu trochu odvahy ktorá mi ostala a navrhla mu styk s malou na dva dni v týždni . Zase som si vypočula nadávky a vyhrážky , tvrdil mi že ona kolízna mu povedala niečo úplne ine ako mne a že jednám nezákonne , tak mi neostávalo nic iné ako ísť zase na úrad. Mame na papieri dohodu o styku s dieťaťom ale stále niečo mení , stále niečo vymýšľa aj keď sa človek snaží byt maximálne ústretový . Najhoršie je na tom to ,že sa všade snaží otáčať všetko proti mne , keď spolu voláme tak nemá problém mi nadávať vyhrážať sa a kričať , keď som si bola pre veci balila som sa pri nadávkach a vrieskani jeho matky a jeho psychickom deptani ktoré poznám veľmi dobre zo vzťahu .
Pointa je tá že sa mi už aj vo vzťahu vyhrážal že mi malú zoberie . Momentálne sa odvoláva na to v akých “otrasných” podmienkach mala žije . Je pravda , že u neho sme boli materiálne lepšie zabezpečené ale psychické zdravie moje a mojej dcérky je pre mna viac ako materiálne veci. Bývame v staršej prístavbe . Treba to tu prerobiť , ale nedá sa to zo dňa na deň , keďže som na materskej a zháňam si kde môžem aspoň brigádu alebo prácu na čiastočný úväzok. Pre predstavu , drevené staršie okna treba vymeniť za plastové , na novo spravit omietky a natiahnuť koberce /podlahu novú, wc kúpeľňa a kuchyňa sú v dome oproti 3 metre. Inak mame čisto , teplo , mala je spokojná , ma všetko co potrebuje , pomaličky si to chcem dať do poriadku alebo si nájsť podnájom , nie sme žiadny sociálny prípad ani na hranici chudoby … chcem sa opýtať či s tým má niekto skúsenosť , či je niečo takéto dôvod na odňatie dieťaťa , či je niečo take vôbec možné ak nie je problém na matkinej strane nejak výrazný typu agresia alkohol mravne problémy a podobne, a či niekto nevie či je možnosť sa poradiť napríklad s kuratelou zo sociálnoprávnej ochrany o podmienkach aké dietatko momentálne má a či sú vyhovujúce .
Každému kto to dočítal a odpísal veľmi pekne ďakujem 🙏🏻♥️
@alexandra2204 nie, nezoberu ti dieta len preto, ze nemas plastove okna a novy koberec. Nezobrali by dieta ani z horsich podmienok.
Nedaj sa zastrasit, zverenie dietata ries sudnou cestou, neboj sa toho. A neustupuj mu, nesnaz sa mu vyjst v ustrety - aj tak nebude dobre. Drz sa striktne toho, co je na papieri. A nezabudaj, ze akakolvek dohoda ohladne starostlivosti o dieta vzdy musi byt schvalena sudom.
Urcite ti nic nehrozi.Tymto si prechadzaju mnohe.Jeho jedina sanca je ta psychicky rozobrat.Absolutne ho ignoruj a neries.
@alexandra2204 to byvanie mate super, tam nehrozi, ze kvoli tomu by ti ho zobrali. viem, ze ooovela horsie podmienky nie su stale dovod. a ty by si musela aspon fetovat, aby ti ju zobrali. a to mam vsetko od pravnika
Pokiaľ dieťa nespí na zemi,ma zabezpečené teplo, stravu, hygienu,tak ti ju určite neodoberu, toho sa vôbec báť nemusíš. Hlavu hore a nedaj sa deptať.
Myslím, že v prvom rade by si mala dať žiadosť na súd o zverenie dieťaťa do tvojej opatery a súdom stanoviť styk otca s dieťaťom a samozrejme výživné. Potom sa ti môže vyhrážať koľko chce a styk s dieťaťom bude musieť dodržiavať, ináč na neho môžeš zavolať políciu.
Súhlas s babami, to že u otca sú materiálne podmienky lepšie ako u teba, nie je dôvodom na zverenie dietata. Este poradim, ak s nim musis komunikovat, rob to v pritomnosti tretej osoby. Ak pride po malu a nadava ti, nech tam je svedok ako to prebieha (idealne nezaujaty clovek, hoc aj sused), ak ti telefonuje a su tam vyhrazky, detto, maj vzdy poruke diktafon ked vola a k tomu si zapisuj kedy hovor prebiehal a kontext (napr. mala nemohla ist s nim lebo mala horucky, odlozena sprava od doktora, otec vystrajal toto...). Rovnako vsetky taketo spravy si uloz, vytlac, nic nevymazavaj. Na sude to potom predlozis ako dokaz, niekomu kto psychicky terorizuje rodinu, dieta nezveria. Robi to aj pred malou?
@zuska_bluzka ďakujem za rady , áno robil to bohužiaľ aj pred dcérkou
@alexandra2204 niektorí asi nič iné nevedia, len sa vyhrážať. Ale neboj sa hlavu hore, dieťa je v kľude a v pokoji, ma bezpečie u teba. On momentálne vie ako na teba, skúša to. Ale ber to jedným uchom dnu a druhým von. To, že si odišla je najlepšie čo si mohla urobiť ❤️😍❤️
Oznam mu písomne ze kým ne prebehne súd ohľadom výživného a zverejnia dieťaťa budeš s nim komunikovat len písomne alebo si každý telefonát nahrávať. Ak sa s ním musíš osobne stretnúť nech ide niekto s tebou.
A ty si už mala dávno mat podané o zverenie. Dieťaťa a určenie styku, nie dohodu keďže druhá strana má problém s dohodou
Najväčšiu výhru už máš za sebou, ze si odišla.. Není súd na Slovensku, ktorý by ti zobral dieťa ak je čistá, ma strechu nad hlavou a ma zabezpečenú stravu, nemusíte bývať v luxuse. A súhlasím, zver dieťa súdnou cestou.. Bude sa vyhrážať a bude zly ale nenechaj sa zastrašiť.. A prajem krásny pokojný život, za pár mesiacov keď to utichne budeš najšťastnejš na svete.. Len to výdrž..
@alexandra2204 žijete v normálnych podmienkach ako mnohé chudobnejšie rodiny. Dôležité je, aby tam bolo čisto, dieťa malo vlastnú posteľ a kútik na hranie. Takto sa vyhráža mnoho magorov, ale po čase ich to prejde. Odporúčam komunikovať cez SMS alebo maily. Tak máš rovno dôkaz ako komunikácia prebiehala. Vôbec by som s ním netelefonovala keď ti nadáva. Pri osobnom stretnutí tiež odporúčam nestranného svedka.
@alexandra2204 takych uz bolo co strasne sa chceli stretavat s dietatom a za rok si uz na svoje dieta ani nespomenuli. Neboj sa on sa o malu nepostara a aj to vie ze na to nema ani.mentalne ani fyzicky. Su to len vyhrazky, zranene ego. Tu len vytrvat na svojom a nenechat sa stiahnut do toho bahna v ktorom sa kupe on. Drzim.palce
Telefonat s nim si nahravaj, odkladaj vsetky sms alebo maily ..prajem vela sil!
Určite na odobratie dieťaťa to nie je. Určite ti dieťa za takéto niečo neodoberú. Určite sa však s ním dohodni na presne určenom styku. Ale pre tie ktoré píšu že súd na Slovensku neodoberie matke dieťa - počas môjho rozvodu som sa kontaktovala na pár žien z iniciatívy vymazaných rodičov - a - stačí mať známosti a je problém - viď Beata Jankovská - bolo toho plný internet. Preto prvé čo - trvaj na určení styku súdom. Čokoľvek hoc aj na forme striedavky. Ženy / muži ktoré svoje deti nevideli - a čo som sa ich napočúvala - začali každý príbeh takto - dal / dala neodkladné opatrenie.
@zuska_bluzka na žiadnom súde na SR nemôžeš použiť tieto nahrávky bez súhlasu druhej strany - pretože to bude trestný čin. Nahrávať si môžeš seba - a svoje dieťa. Jeho hlas tam nesmie byť počuť - to ti poviem každý právnik. Sudca tieto nahrávky môže použiť len v prípade podozrenia zo spáchania trestného činu - ale to je už potom samostatný súd - v inej veci. Moj právnik ma na to mnoho krát upozornil - vraj mal prípad kedy rovno s jedného súdu na druhý - práve pre nahrávky.
@alexandra2204
Som síce chlap ale toto sa zle už len číta. Tiež si myslím,že sa nemusíš báť,že by ti odobrali dieťa,keby si bola nejaká alkoholička,alebo drogovo závislá tak nepoviem,ale takto neverím tomu,veľa ľudí žije v súkromných podmienkach. Aspoň vidno,že peniaze nie sú všetko a zárukou šťastného zivota a naozaj menej je niekedy viac.
Skôr by som uvažoval o tom obetovať nejakých 50€ a 10litrov slivovice a poslať za ním spoluobčanov čo už boli pár krát v base,ktorým to je jedno a nech sa s ním pozhovárajú a "dohovoria mu".

Všetko sú to len vyhrážky, drž sa!