Odporúčate poradiť sa s právnikom pred súdom?

15. sep 2022

Mile mamicky,
Chcem sa opytat, ci ma podla Vas zmysel radit sa s pravnikom pred zacatim sudu o vyzivnom a starostlivosti? Navrh som podala sama. Nastudovala som si, co treba.
Teraz uz len treba predlozit naklady. To tiez zvladnem sama.
Neviem, ci radenie sa s pravnikom moze este nieco priniest. Stoji to predsalen dost a ja som slobodna matka, ktorej partner neplati vyzine.

Tak by ma zaujimalo, ci Vam to nieco priniseslo. Dakujem.

zuzana2299
15. sep 2022

Ja som nemala ziadneho pravnika a vsetko ok.

macik34
15. sep 2022

V tomto prípade by si ho mala mať zadarmo. googli

zuzana2299
15. sep 2022

@macik34 ano da sa cez Centrum pravnej pomoci ale neviem ako to je ked uz navrh podala sama

autor
15. sep 2022

@zuzana2299 to som si zistovala, ale nie som sovialny pripad. Nemam narok na pravnika zadarmo.

deti95060810
15. sep 2022

ja som podávala žiadosť viac krát na zvýšenie výživného a niekedy som právnik mala, niekedy som si podávala sama...
aj právnikovi musíš dať všetko pod nos, nie je predsa stopovací pes... akurát ťa to stojí celkom slušnú sumičku....

hanatom
15. sep 2022

Ja som šla bez právnika, on s právnikom a zvládla som . Nádych, výdych, to zvladnes, len sa priprav, buď vecná a nad vecou

autor
15. sep 2022

@deti95060810 no ved prave. Aj ja mam taky pocit, ze tak ci tak by som mu vsetko predlozila, co aj sudu. Nove nemam co vycarovat (som na rodicovskej, nie som zivnostinicka).

petronelka47
16. sep 2022

Ja som si tiež podala návrh sama,myslela že bude jedno max.dva pojednávania ale nastali skutočnosti tak som si musela nájsť pravnika( centrum právnej pomoci)

horty99
16. sep 2022

Ak si z ex dohodnutá právnika nepotrebuješ. Ak nie áno. Aj ja som bola na rodičovskej a hľa dostala som striedavku lebo si to ex želal. Nezáleži od právnika ale zaleží od druhej strany. Ja som mala právnikoch viacerých ale aj tak sme proti ex moc nezmohli.

hanatom
16. sep 2022

A sama budeš vedieť i lepšie reagovať
právnik nepozná všetky detaily, na ktoré sa sudca bude pýtať , ty najlepšie budeš vediet reagovať

oblecenie99
16. sep 2022

No záleží to od viacerých faktov... Ja si nemyslím, že v tomto prípade či v štádiu by to bolo nevyhnutné.

autor
22. sep 2022

@horty99 to vazne? Je to smutne. A co zavazilo, ze sud suhlasil so striedavkou?

horty99
23. sep 2022

Jeho neoblomné chcenie , právnické vzdelanie , práca na 4 hodiny denne a zmanipulovaná dcéra a na konci dňa som si mohla vybrať - striedavka alebo jeho osobná keďže sme obaja mali vhodné podmienky k obom mala dcéra rovnaké citové väzby a ja som so striedavkou nesúhlasila. Teraz som vlastne štastná aj za striedavku. Ani nevieš ako a o deti prídeš a staneš sa víkendovou mamou . Dristy tu niektorých že si matka nik ťa o osobnu nepripraví sú len dristy určite neplatné pri súdnych znalcoch , ako som si zisťovala znalec vôbec neprihliada na to či si muž alebo žena. Ak máš EX ako mám ja t.j dieťa ma silnú citovú vazbu na neho a on sa vyzná v zákonoch psychológii a i - maš problém.

autor
24. sep 2022

@horty99 tak toto je velmi smutny pribeh. Mrzi ma tvoja situacia. Ozaj. Pre mna je uz aj predatava striedavky horor. Ja mam maleho zatial vo vyhradnej starostlivosti. Ale jeho otec neplati nic. Ldn chodi na navstevy zahrat sa s nim. Dala som to teda na sud. No bojim sa skor toho, ze odklepnu striedavku a on si maleho nebude bravat. Ani ai neviem predstavit, ako by sa o neho staral. Teda budem ho mat stale len ja. A ani vyzivne nebude.