icon

Ospravedlnenie a nový termín súdu kvôli chorobe dieťaťa

4. nov 2025

Dobrý deň. 13.11.mam sud o styk otca s dcérou. Lenže dcéra je chorá, dlhodobo proste týždeň v škôlke a dva týždne doma. No na 13.11. Mám objednané krčné vyšetrenie a detska krcna ma fakt dlhy poradovnik a ďalší mesiac nemením čakať na termín nakoľko nám to súri ísť tam. Je to dostatočne ospravedlnenie a dôvod dať nový termin ? A stačí tam zájsť osobne alebo radšej písomne oficiálne ? Prvý krat riešim niečo takéto v živote tak neviem. Chcem si byt istá. 🙂

kavasmliekom
4. nov 2025

@anonym_autor posli sudkyni mail s kópiou objednania na vyšetrenie s dcérou. A žiadaj náhradný termín.

autor
4. nov 2025
@kavasmliekom

@anonym_autor posli sudkyni mail s kópiou objednania na vyšetrenie s dcérou. A žiadaj náhradný termín.

@kavasmliekom ďakujem pekne 🙂

anonym_d1b9e8
4. nov 2025
@anonym_autor

@kavasmliekom ďakujem pekne 🙂

@anonym_autor radšej PN si výbav na dcéru, alebo seba a to predloz sudkyni.

anjelicek26
4. nov 2025

Nemozes vybavit aby s dcerou isla babka alebo teta? Ze sa dohodnes tak s lekarkou? Inak urcite dopredu pisomne oznamit, ze potrebujes termin prelozit.

autor
4. nov 2025
@anjelicek26

Nemozes vybavit aby s dcerou isla babka alebo teta? Ze sa dohodnes tak s lekarkou? Inak urcite dopredu pisomne oznamit, ze potrebujes termin prelozit.

@anjelicek26 fuha, no ono sa to dá ale ledva ju na orl zvládnem ja. Odkedy jej operovali nos tak odvtedy ma hrôzu z toho celého. A čakať na dlasi termín keď sa jej nedá vibec dýchať nosom to je také… Dám to zajtra radšej oficiálne písomne. Keby je len chorá ju dám babke ale viem že doktorku by nedala bezo mňa. Ešte je mala. A ďakujem 🙂

autor
4. nov 2025
@anonym_d1b9e8

@anonym_autor radšej PN si výbav na dcéru, alebo seba a to predloz sudkyni.

@anonym_d1b9e8 práveže ja pn som ale sama so sebou. Na OČR si dať nemôžem :/

anonym_a7cb51
4. nov 2025

a to je pojednávanie súdu aj vyšetrenie v ten istý čas?
aby to nebolo brané ako prieťahy. keďže sa jedná o styk dieťaťa s otcom.

anonym_d1b9e8
4. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_d1b9e8 práveže ja pn som ale sama so sebou. Na OČR si dať nemôžem :/

@anonym_autor no, však keď si PN v deň pojednávania. Tak pošli PN sudkyni a je to.

autor
4. nov 2025
@anonym_a7cb51

a to je pojednávanie súdu aj vyšetrenie v ten istý čas?
aby to nebolo brané ako prieťahy. keďže sa jedná o styk dieťaťa s otcom.

@anonym_a7cb51 áno je tam pol hodina rozdiel. A ja som vzala prvý voľný termín. Prednejšia mi je mala ako nejaký sud kvôli ktorému nebude ešte mesiac v noci poriadne spávať. To už nech si vyložia ako chcú. To je sud kde sa schváli už len na čom sme sa dohodli, takže nič vážne.

anonym_a7cb51
4. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_a7cb51 áno je tam pol hodina rozdiel. A ja som vzala prvý voľný termín. Prednejšia mi je mala ako nejaký sud kvôli ktorému nebude ešte mesiac v noci poriadne spávať. To už nech si vyložia ako chcú. To je sud kde sa schváli už len na čom sme sa dohodli, takže nič vážne.

@anonym_autor
prečo nebudeš kľudne spávať keď ste už dohodnutí?

autor
4. nov 2025
@anonym_a7cb51

@anonym_autor
prečo nebudeš kľudne spávať keď ste už dohodnutí?

@anonym_a7cb51 píšem že malá… kvôli tomu čo má sa budí asi kazdu hodinu a preto mi je fuk nejaký sud keď môžem ísť skôr k dr. A ešte som si aj priplatila za ten skorší termín.

lenka.25
4. nov 2025

Podľa mna si zle urobila . Odkladať súd by som neodkladala . Poslala by som s dcérou mamu . Dcéra to zvladne . Alebo by som zavolala lekárke a poprosila by som , či ti v ten deň nevie s niekym vymeniť termín o hodinu bud skôr , alebo neskôr , aby si ten sud časovo stihla . Normálna vec , keď jej vysvetlíš situáciu , možno sa ti budú snažiť vyhovieť .

nikadomi
4. nov 2025

Tak predsa predlož svoju PN a dcérino vyšetrenie do toho neťahaj..

nikadomi
4. nov 2025
@anjelicek26

@anjelicek26 lekár zo zákona môže dieťa ošetriť jedine v sprievode zák. zástupcu. Hoc je zrejme pravda, že nie každý to dodržiava. Mňa zubár napr. hneď upozornil, že v sprievode babky dieťa neošetrí..

anjelicek26
5. nov 2025
@nikadomi

@anjelicek26 lekár zo zákona môže dieťa ošetriť jedine v sprievode zák. zástupcu. Hoc je zrejme pravda, že nie každý to dodržiava. Mňa zubár napr. hneď upozornil, že v sprievode babky dieťa neošetrí..

@nikadomi sestra pisala otcovi splnomocnenie k lekarovi, syn chodi na alergo a teda dedko s nim, vzdy tam sedia cele hodiny, to kvoli praci ona proste nemoze a maly chodi na desenzibilizaciu takze relativne casto. Mozno takto to ide.

nikadomi
5. nov 2025
@anjelicek26

@nikadomi sestra pisala otcovi splnomocnenie k lekarovi, syn chodi na alergo a teda dedko s nim, vzdy tam sedia cele hodiny, to kvoli praci ona proste nemoze a maly chodi na desenzibilizaciu takze relativne casto. Mozno takto to ide.

@anjelicek26 Možno. Záleží podľa mňa aj od vôle lekára a možno aj od úkonu a dôvery. Tiež si spomínam, že so synovcami chodievala babka k zubárovi, ale bolo to pár rokov dozadu, tak som myslela, že aj ja si takto vypomôžem 🙂