Osvojenie 5-ročného dieťaťa priateľom
Dobrý deň, chcem sa informovať najskôr tu o danej veci predtým ako sa pôjdem informovať k právnikovi, ak si tým niekto náhodou prešiel. Mám dieťa (5) z predošlého vzťahu. Otec dieťaťa je zapísaný v RL, platí alimenty ale s dieťaťom sa od malička nevída. Dieťa ho nepozná. Otec dieťaťa navrhol že by sa vzdal otcovstva a aby si dieťa osvojil môj priateľ. S priateľom spolu žijeme, uz 3 roky a syn ho oslovuje táto aj ho tak berie. Chcem sa teda spýtať, či je možné aby si priateľ osvojil moje dieťa aj keď ešte nie sme manželia,( svadbu mame naplánovanú na október tohto roku) alebo to bude možné riešiť až po svadbe aj keď by biologicky otec s tým súhlasil. Ďakujem za odpovede.
áno, za týchto okolností je to možné
@mamina123321 aj priateľ by ma vedieť, že pokiaľ sa rozídete tak ti bude musieť platiť výživné on, aj keď nie je bio otec..
@mamina123321 bio tatinkovi sa nechcu platit alimenty 👍
@ysseba a keby aj... nema hlavne zaujem a dieta ho nepozna.. nastastie aspon tak je presibany, ze sa ma ochotu vzdat...

@mamina123321 ak bio otec súhlasí, treba spísať návrh na sud. Pomôže bud pravnik alebo na upsvare. Riešiť môžete už teraz. Len rátajte, ze tým pádom vám padá od ex vyzivne a povinný bude sa starať "novy" otec, aj keby ste sa nahodou rozviedli.