Partner má syna v striedavke a ja mám s tým problém
Ahojte,
Ja mám dvoch synov, môj partner má syna a spolu máme tiež synčeka (7 mesiacov).
Doteraz sme fungovali každý druhý vikend...a bolo to celkom fajn...môj partner už skôr podal navrh o striedavú takže som to vedela....a bola som s tým stotožnena....od 1.7. súd rozhodol, že bude teda striedavka a tu nastal problém...začalo mi to vadiť...jeho syn je trošku inak vychovavany...jasné, každý rodič ma iné výchovné metódy....no ja som si tie "detaily" začala všímať až teraz viac...su to detaily typu....ide na wc na veľkú nesplachne, ruky neumyje...prdne si grgne...pardon nikde....pri jedení mlaska....dám všetkým jesť...on nezje, ale ja ako svojím tak aj jemu poviem nech doje....jasne, že hneď beží za tatom a tato povie, že nemusí, ale moji musia...už som sa s ním rozpravala, že vsetky deti "moje/tvoje" musíme vychovávať rovnako...no jeho odpoveď je, že jeho syn robí vsetko ako má...moji každý vikend vysavaju, upratuju on nemusi....nechcem nerváčiť ale niekedy mi "praskajú" nervy...
@panelacikova ja som rozvedená dlho....s týmto partnerom som 3 roky a spolu máme 7 mesačného drobca...on žil s ex krátko ostala tehotná a keď mal ich syn 15 mesiacov odišla od neho...dôvod neviem a ani ma to nezaujíma...ono pokiaľ chodil k nam jeho syn každý druhý vikend dalo sa všeličo "prehrýzť" ale teraz mi to vadí...a áno viem, že to nie je chyba syna...ale môjho partnera..
@panelacikova vieš to je komplikovane tým že jeho syn u mamy nemá povolené nič tak on mu povolí vsetko...je to na nič...ja som s nim 3 roky a este dva roky dozadu...keď mal chlapec 5 rokov...si nevedel ani sám riťku utrieť...
@sasa1310 a ja verím aj napriek všetkému, že to vyriešime 😊 jasne, že aj ja, keď som sa vydavala za svojho ex-manzela verila som, že to bude naveky....ale taký je život...mňa ex vymenil za mladší model a vyhodil s ešte malými deťmi na ulicu...deti vyrástli...ja som sa osamostatnila a spoznala lásku len so záväzkom...život nie je dokonalý
@zuzanapjat veď to mu stále vravím, že nech mi drží stranu...pred deťmi a to myslím pred všetkými...a keď so mnou nesúhlasí nech mi to povie v súkromí...on to možno ani nemysli v zlom...on ho má veľmi rad a zniesol by mu modré z neba len zabuda, že tým "naburava" moju autoritu u chlapca a aj u mojich detí, ktoré mi už povedali, že Lucas je svätý a môže všetko
@zuzanapjat my spory nemáme...ja niesom super matka robím chyby ako každý iný človek...pisala som sem práve preto, lebo možno to prečíta mamina, ktorá prežila niečo podobné, alebo len nestranný nazor...a vieš áno niekedy je to na nervy...niekedy mám chuť utiecť, ale tak som len človek...pred deťmi sa nehadam...upozornim vsetky deti, keď niečo vyparatia, nepočúvajú...ale ja som svoje deti dlho vychovávala sama...a jeho dieťa prevažne vychovávala jeho ex keďže od neho odišla keď mal chlapec 15 mesiacov...a nevadí mi ňom všetko...len pár vecí pri ktorých mi musí pomôcť aj jeho otec inak to nevyjde
@maciatkolulu no oni fungujú štýlom každý druhý vikend od chlapcovych 15 mesiacov....rozumiem, že je ešte dieťa ale aj tak su pravidlá ktoré musí dodržať aj on...moje deti môj ex...nechce nemá o nich záujem žiaľ
@joysi tak trošku nad tým rozmýšľam ako sa môže cítiť to dieťa, ktoré vám chodí do striedavky.
Jeden týždeň jedna výchova, druhý týždeň druhá výchova. Prísť do rodiny, kde sú všetci členovia spolu 24h, 7 dni v týždni a 365 dní v roku spolu a do toho príde dieťa, ktoré vôbec nie je veľké, ako nejaký cudzinec. Kde "macocha" je z neho už na nervy.
Tvoje deti majú výhodu, sú doma nonstop. Ten malý chudák prvé 2-3 dni si ako tak zvykne a potom sa môže pekne baliť naspäť k matke.
Skús sa na to pozrieť jeho očami. Aj pre neho je to niečo nové, iné. Nielen pre teba. Keď máš toľko detí, by si mala brať viac ohľadu na to dieťa.
@zuzanapjat je u nás týždeň...je zaujímavé ako rýchlo si zhodnotila aká som ja...a aké su moje deti....ja na neho nekricim on plače len keď mu niečo poviem...moje deti ho berú ako svojho brata...ten 10 ročný sa s ním stale hra...je to pre neho určite zmena tomu rozumiem ale je to zmena aj pre moje deti...myslíš, že oni sú s tým celkom stotozneni, že sa majú deliť o jednu izbu traja....hlavne tomu 14 ročnému sa to nepáči....ale vysvetlila som im, že teraz je to tak a keď mamka pôjde do prace...urobíme ďalšiu izbu aby mali sukromie...vieš nie všetko je biele a čierne
To že matka chráni svoje mláďatá a svoje hniezdo pred votrelcom a konkurenciou je normálne, máme to evolučne tak nastavené.
Dospelé správanie znamená priznať /si/ to, a altruistické správanie znamená potlačiť to.
@joysi ty čítaš po sebe? Tu si sa predviedla teda fakt "ale je to zmena aj pre moje deti...myslíš, že oni sú s tým celkom stotozneni, že sa majú deliť o jednu izbu traja". O tvoje deti sa stará kto? Ty sama? Stará sa o ne muž, otec chlapca ktorého neznasas.
P.d. zmaz si profil. Už všetci vieme, kto je "macocha" ako z rozprávky
@joysi podľa mňa najväčšou chybou si ty. Ty a tvoje správanie. Ty robíš rozdiely medzi deťmi. Ty si na ňom všímaš pravdepodobne všetko. V hlave máš len svoju dobrú výchovu a všetko ostatné je zlé. Dieťa je zlé, lebo vlastne nie je vychované tebou.
Ako môžete fungovať, keď on je u vás iba týždeň, a ty si totálne na nervy.
Vieš, čo je tvoj najväčší problém? Že malého neznášaš. To je celé. A vadí ti na ňom úplne všetko. Si čakala rozprávku, kde bude k vám chodiť iba na 2-3 dni v mesiaci, všakže.
@petruska19 mňa zabila s tým spaním u muža v posteli. On chudáčik príde "k cudzím v postate" a nejaká cudzia ženská bude s ním robiť poriadky a zakáže mu. V tomto sa divím tomu otcovi, že nezakročil.
@sasa1310 áno toto ma prekvapilo, že nemohol si ľahnúť k otcovi.Treba myslieť aj na neho ako sa tam môže cítiť a, že si musí zvyknúť.Nova posteľ, pravidlá, veľká rodina...zvyknút si musíte všetci aj 14 r aj ty, muž...skôr by som si k chalanovi sadla a povedala mu, že bude dobre, zosuladite sa, veď už Ťa za tie roky musí poznať a určite mu aj mama chyba a nie ešte, že počuje od nevlastného brata, že je na pritaz v izbe.Ved ten musí byť na nervy, keď už plače len, keď sa mu prihovoris.Si predstav, že tvoje deti by tak niekam išli.Tvoje deti sú tvoje sú vychované, on je rozmaznany či jeho mama je voči nemu zhovievavá, ochranárska určite ho skorigujes tak, aby vedel, že sa splachuje, neprdi len nemusel by mať pocit, že je v kuse kritizovaný.A celkovo ja neuznávam tieto dvojité až trojité výchovy a už vôbec nie striedavku za takejto situácie.Skus byť vludna a postupne ho modelovať 😀
@joysi
@dollyzv ale no tak, to si fakt myslíš, že je na tom to sedemročný až tak zle, nevychovane malé, urevane prasiatko, bez hygienických návykov... 😂😂😂👍, mne sa to zdá minimálne zvláštne, že im začala akurazbatriwdavka a už to pani nezvláda. Neviem no. Ale normálna žena, tobôž matka je schopná vydržať a pekne dieťaťu povedať, úplne normálne a brat do úvahy vek, to, že dieťa si musí navyknut na novú situáciu, fakt si myslíš, že napríklad partner neakceptuje jej pubwetalne dieťa a druhe prebibweralnw, že to sú decká bez chyb, výchovné a dokonale. A áno sedemročný rozdiel je dosť. Môj bude mať sedem, dcéru majú podstatne viac a nerobí to co oni a naozaj si nevšímaj, čo kto a A koľko spraví, upozorní slušne každého rovnako. Žiaľ keď si autorka nasla partnera s dieťaťom, vedela, že partner sa suši o striedačku a pritom má nervy už po prvychbzyzdnoch🙄, tak je to smutné pre všetkých, lebo toto asi ich vzťah bude dosť nastrbovat
@sasa1310 mne je toho chlapca ľúto. Veď mu mali vytvoriť podmienky na adaptáciu. To všetko sa dá zvládnuť ak je chuť a vztah macochy k dieťaťu aspoň nejaký. Ak autorka nezmení samu seba, tak bude trpieť. A toto všetko sa môže otočiť proti nej
Chudak chlapec ten z toho musi mat zakazdym chaos ked musi chodit prevahou k cudzincom...vy traja teda pardon styria pre neho cudzie bytosti a len jeho otec - jedina zachrana...je to dost blbe chcet takto na zaciatok po takto malom chlapcovi aby skakal ako ty piskas na tvoje deti....proste hotovy rodinny odpadlik ktory ma toho dost uz pri vlastnej materi
@joysi s prepáčením ti napíšem, načo ste si spravili drobca, keď máte problém, keď k vám príde jedno 7ročné dieťa. Sorry, ale nedalo mi. Dom plný detí a jedno navyše nezvládnete len preto, že nie je to tvoje dieťa.
A nie, aj 7 ročný chlapček je len maličké dieťa. Obzvlášť, keď príde k cudzím ľuďom, tak potrebuje cítiť istotu otca. Preto by tam mal spať s tatkom. Aj keď ti to nepríde. Je to dieťa, ktoré momentálne nemá domov. Je to taký malý pendler.
si môj skoro sedemročný spi so mnou a ja si to užívam. Moje dievčatá správali dlho s mojim ex v posteli a to mali riadne cez 10 a? Tebe divne, um normálne... Mne je divne, ze si jedna pozliepana rodina nevie vytvoriť uceleny život a ma problémy, napriek tomu, že by ste už obaja dospelí mali byť pouceni z predchádzajúcich vzťahov. Mali by ste sa snažiť vytvoriť kľudný a harmonický život všetkým deťom a nehysacit pri prvých problémoch.
@petruska19 je zbytočné zrejme vysvetľovať, že chlapec je rozmaznany a pokiaľ sa nezmeni pristup otca nepovedie to správnym smerom...má všetko čo potrebuje...ja rada mám tak ako svoje deti, len je vychovaný iným spôsobom...predtym mi to az tak nevadilo a teraz to zažívam v plnej "kráse" chyba mi jednoducho podpora otca nič viac...a zmena je to aj ore moje deti...každé dieťa sa s tym vysporiada inak...moji so mnou o všetkom rozprávajú a Lucas zacne plakať a beží za otcom...priklad sedíme všetci pri stole volám Lucasa nech pride si k nam sadnúť...nie on čaká pod weckom kým oco nevyjde von....podotýkam nikto na neho nekrici...rozpravame sa pokojným hlasom
@joysi rozumieš, že je ešte dieťa? 🙄On je ešte malé dieťa. Úprimne sa ta opýtam, tvoje deti sú dokonalé, žiaden problém, proste posluchnu na 1x,samourejme aj tvojho partnera, robia všetko ako povie a vyhovuje jemu? Žiadne odvravanie, grganie, prdenie? Pozeráte TV a deti si odbehnúť ordnut do vedľajšej izby? Môj prdi normálne. Kedy je ta veková hranica, že dieťa musí prestať v spoločnosti prdiet, teda doma medzi svojimi? Aby si to vedela aplikovať aj na posledné dieťa... A môj ma obdobie, že nasilongrga a pretekajú sa chalani na ihrisku, jasne, ze zakazuje, alenibwait seba, alebo jeho nejdem a skúša a skúša, koľko vydržím. A? Akože riešiš veci, ktoré ti môžu zabezpečiť cestu rozvedenej mamičky s tromi deťmi od dvoch mužov... Len ta dalej

@marianeta moje to nerobia, lebo som ich inak vychovala a áno máš pravdu mala som trvať na svojom...