Partner má syna v striedavke a ja mám s tým problém
Ahojte,
Ja mám dvoch synov, môj partner má syna a spolu máme tiež synčeka (7 mesiacov).
Doteraz sme fungovali každý druhý vikend...a bolo to celkom fajn...môj partner už skôr podal navrh o striedavú takže som to vedela....a bola som s tým stotožnena....od 1.7. súd rozhodol, že bude teda striedavka a tu nastal problém...začalo mi to vadiť...jeho syn je trošku inak vychovavany...jasné, každý rodič ma iné výchovné metódy....no ja som si tie "detaily" začala všímať až teraz viac...su to detaily typu....ide na wc na veľkú nesplachne, ruky neumyje...prdne si grgne...pardon nikde....pri jedení mlaska....dám všetkým jesť...on nezje, ale ja ako svojím tak aj jemu poviem nech doje....jasne, že hneď beží za tatom a tato povie, že nemusí, ale moji musia...už som sa s ním rozpravala, že vsetky deti "moje/tvoje" musíme vychovávať rovnako...no jeho odpoveď je, že jeho syn robí vsetko ako má...moji každý vikend vysavaju, upratuju on nemusi....nechcem nerváčiť ale niekedy mi "praskajú" nervy...
@joysi ani sa nečudujem že beží za otcom. Nevadil ti,lebo si vedela, že po každom druhom víkende vypadne. Veď priznaj,že žiarliš.
A teraz ti niečo poviem, na čo si ešte neprišla,lebo si zaslepení nenávisťou. Toto, čo píšeš môže byť použité proti tebe. Napísala si verejne. Byť sudkyňou a toto prečítať, tak neviem neviem...
@joysi prepáč 😲, nechápem ako ty môžeš byť matkou troch detí! Ty nerozumieš prečo chce byť s otcom? Fakt? Aby si to raz nemusela riešiť aj ty...
@sasa1310 jaj to ma pobavilo,že ju nezaujíma prečo sa rozviedol. Takúto rozprávku môže hovoriť neviem komu
@maciatkolulu bude riešiť,lebo toto sa ľahko môže dostať k pani exovej.
@petruska19 mne to celé príde tak, že si ho chcela poistiť spoločným dieťaťom. A viac ju nezaujíma. Ani by som sa nečudovala, že bývajú u neho a že sa nasťahovala s deťmi k nemu.
Chlapec možno nie je vôbec so striedavkou stotozneny. Plače. Vy mate komplet rodinu a on je tam proste dodatok a spojenca ma v otcovi. Dokazuje si, že otec si ho zastane a za všetko uteká za nim. Tieto dnešné divne vzťahy a rodiny... Ach. Ja som hnusná, nerozumiem tvojmu prehliadaniu nesolachnutrho záchoda. Mne to mala robí aj dnes sem tam... Zakričím nech si ide záchod upratat a letí... Rovnako by som postupovala aj u teba. Otecko neotecko. Jeden nich to urobí. Asi by som urobila rodinný plán aj s menom dotyčného nováčika, s tým ze už je člen domácnosti a všetci nejaké povinnosti mat budú. A jedenie... Nechce nech nechá tak, maskrtu dostanú len tí čo zjedia v ten deň. Chlapca treba naučiť fungovať, on to neviem, keď sa doteraz nemohol realizovať. Bohužiaľ máš chlapa so záväzkom, musíte to nejak zvládnuť.
@maciatkolulu vieš ukludni sa...môj partner keď niečo povie mojim deťom nepoviem ani pol slova...musia poslúchať...jasne, ze si prdnu, grgnu ale povedia pardon...vystrajaju? ano, chcu stále upratovať? Nie ale spravia to...pomahaju dnu a aj von...s ohľadom na ich vek...to pomôžu čo zvladnu...a keď moji chlapci plevaju zelinu Lucas sedi dnu a hra tablet...tak vieš čo ano to mi vadí...lebo potom sa ma moje deti spýtajú a to Lucas nemusí nič robiť??
@joysi chudák chlapec, v izbe zavadzia, lebo tam spia deti, v posteli svojho otca zavadzia, lebo tam spi drobec, stále si niečo nájdeš. Moja ma 12 a niekedy ide spať so mnou. Niekedy spi u svojich krstných a nikdy im neprekážalo, keď mala napr. 9 keď chcela spať s nimi a to mali v spálni tiež bábätko. Najlepšie by bolo, keby ste mali pod schodiskom takú izbu ako mal Harry Potter.. Ten tiež chudák nebol macoche dobrý...
@simca06022011 ale ved to chcem aj ja...nech fungujeme spolu...lenže to nejde, keď Lucas beží za tatom a on mu povie, že nemusí....to je potom ťažko a jasne ze ja som za macochu..nevadi
@joysi tak bohužiaľ, tato ma byt tiež s vami. Nejaké hry spolu alebo nieco. A s tatom sa porozprávať ako to bude fungovať... Ešte je to krátka doba, a je malý, určite si zvykne. A zachviľu škola... Fkst striedavka je to najhoršie co si viem predstaviť 🤦♀️
@joysi psycholog pomôže vám všetkým. Pre chlapca je to extrémna zmena, treba s nim vedieť jednať. Muž pritom zohráva najdôležitejšiu úlohu. Výchovu musíte nastaviť spoločnú. Držím palce.
Ďakujem krásne za všetky vaše postrehy a nazory 👌
Bohvie kedy bude ten správny čas začať vychovávať dieťa keď nie od zaciatku 🤷🤷 či keď bude mať 15 tak sa konečne naučí umývať si ruky? Lebo dovtedy je ešte malý..nikde nevidím že by po ňom niekto kričal,alebo ho ponižoval..v tomto prípade má ale v prvom rade vychovávať otec,čiže ako už bolo spomenuté v inom príspevku išla by som na to cez otca..chlapec nesplachane,pošlem otca nech za nim poupratuje,nebude chcieť jesť to čo navaris ty,nech mu teda navarí otec(čo je chlapec celý týždeň na sladkostiach len aby niečo zjedol?l),nebude si chcieť upratať hračky,nech teda za ním všetko poodklada muž..toho tiež čoskoro prestane baviť behať mu za zadkom a začne syna vychovávať aby nemusel robiť všetko miesto neho..aspoň teda dúfajme,lebo po ňom bude splachovat aj keď chalan bude mať 20. Lebo pokiaľ bude všetko na tebe,sa podľa mňa čoskoro zblaznis..4deti,z toho 2ja skoro pubertiaci,jedno nevlastné ktoré si musí zvyknúť na novú situáciu a jedno 7 mesačne je aj na koňa veľa..čiže si to s mužom pekne podeľte.
@petruska19 ďakujem za tvoj názor určite si ho vezmem k srdcu...
@joysi nebudem ti nakladať, len sa chcem opýtať. Vy spolu fungujete Už tri roky. Predpokladám teda, že sa s partnerovým synom Už tri roky stretávate každý druhý víkend. A ak ste aj hneď spolu nežili pod jednou strechou, tak minimálne už x mesiacov spolu žijete A to dieťa už x víkendov s vami prežilo. To celý ten čas reaguje tak, že si ku vám nejde sadnúť a čaká na otca pred weckom? No nie, je to nie je normálne. A ten malý sa u vás nie že necíti doma, on sa s vami necíti dobre. On spával s otcom možno predtým, ako si s jeho otcom začala spávať ty. A v jeho očiach si ho vlastne vyhodila z postele. Na jednej strane píšes, že je rozmaznaný, na druhej strane má u mamy zakázaný tablet, internet, počítač, všetko.... Áno tvoje úmysly sú dobré a správne, chceš aby ste fungovali ako jedna veľká rodina, ale cesta je skrátka asi od začiatku zlã, keďže sa do nej chlapec za tri roky nedokázal včleniť. Takže ak to myslíš úprimne, za uvažuj možno nad nejakým detským psychológom alebo niečo podobne. Nie len ty ale aj s partnerom a spoločne s dieťaťom. a ja naozaj nerozumiem, aký bol hlavný motív ísť do striedavky, keď ste skrátka museli vidieť, že to dieťa sa nevie začleniť do tej vašej rodiny.
@joysi myslím že by vadili každému kto má určite základy hygieny,a deti k hygiene treba viesť od malička..a 7rocny to má už dávno ovládať a správať sa na tých 7..nie na 2..teda pokiaľ nemá nejaku psychickú diagnózu..a toho chlapca sa inak nikto nepýtal či k vám chce chodiť na tak dlho? Či len proste ocko chce,chlapec nešťastný ale hlavne že ocko si vydupal striedavku? Neviem aký máte veľký dom/byt ale keď už teraz máš 2och chlapcov v jednej izbe,nepremýšľali ste aj nad tým že jednoducho nemáte miesto pre toľko ľudí keď budete 2 celé týždne všetci spolu? Podľa mňa každý potrebuje svoj kľud,aj dieťa či má 5,10 alebo 15rokov..možno aj preto je taký uzkostlivy
@ukulela vieš ono je to ťažké...ja sa s ním snažím rozprávať a niekedy mám pocit, že aj to ide správnym smerom...hlavne keď tato nie je doma vtedy aj celkom fajn fungujeme...teraz počas korony k nám nechodil, lebo jeho ex sa bála že sa pri nás nakazi...tak možno aj to, že 3 mesiace nebol...
@joysi lebo sa tam cíti ako vyhnanec, aby čakal na otca ako psík pred WC.A veľkú chybu robí aj tvoj muž deti trhajú burinu, tak by mali všetci on ho bude vždy ľutovať, lebo ma vycitky.A už vôbec nerozumiem prečo sa iba on s ním bude učiť to bude čakať naňho, kým príde z práce?Niekedy ani netreba nič hovoriť a on to cíti, že je nevitany.Urcite si zvykne je to všetko čerstvé tak zahraj divadlo pochval ho za splachnuty záchod aj, keď si myslíš svoje, ale treba ho trocha povzbudiť myslím, že to má veľmi ťažké.
@joysi a kde bývate? U tvojho partnera?
@maciatkolulu pre vysvetlenie: ja som byvala vo svojom byte, mala dobru prácu a chlapci chodili do školy...mali dobrých kamaratov....pred tromi rokmi sme sa s mojim partnerom dohodli, že sa nebudeme len stretávať, ale sa prestahujem k nemu 500 km od mojej rodiny....takže kvoli nemu som opustila rodinu...kamaratov...dala výpoveď...moje deti opustili všetko čo poznali a prestahovali sa so mnou...takze zmeny sme si prežili vsetci...

a ešte je strašne zvláštne, že teba nezaujíma a ani nechceš vedieť, prečo sa rozviedol, prečo odišiel od 15mesačného dieťaťa aj napriek tomu si s ním spravíš dieťa.
Zvláštne