icon

Plánovanie striedavej starostlivosti pri odchode od partnera

pawvla
4. mar 2025

Dobrý deň, chcem sa poradiť, odišla som od partnera, ktorý dosť pije, máme spolu syna, má rok a 7 mesiacov. Chcela by som začať odznova a odsťahovať sa. Čo by to obnášalo? Aké máte skúsenosti? Dieťa by bolo v striedavej starostlivosti? Alebo víkendy u otca? Mohli by mi dieťa týmto vziať a dať do úplnej starostlivosti otcovi? Pochádzam zo Žilinského kraja a zvažovala som sa presťahovať do okolia Bratislavy, kde sú aj lepšie pracovné podmienky než u nás. Ďakujem vopred za vaše skúsenosti.

deti95060810
4. mar 2025

čo by to obnášalo..najmä dobrú finančnú injekciu... bez financii sa takmer nehneš - najmä k chceš odísť niekde do okolia Ba...
ak otec nebude žiadať tak striedavka vôbec nemusí byť - nie každý ocinko túži sa starať celý týždeň o dieťa.
ako to máš s výživným na dieťa? ak ste sa nedohodli na žiadnom tak požiadaj súd o určenie výživného na dieťa.

cacianka
4. mar 2025

pavli, veď sme ti už dosť poradili...

barka1
4. mar 2025

@pawvla ty by si chcela striedavku, ak otec pije a dieta nemá ani 2 roky? To snad nie. Toto sice riesi sud, ale pozera hlavne na záujem dieťata.
A preco by ti mali dieta vziat? Veď sa on normálne staráš, si jeho matka. Požiadaj o zverenie dieťata do svojej starostlivosti a o výživné na teba a dieta. A kludne sa odstahuj. Potom bude na otcovi, aby riesil stretavanie sa dieťaťom.

luliu
4. mar 2025

@barka1 no nie je to len tak, že kľudne sa odsťahuj a je na otcovi riešiť stretávanie. Tak to naozaj nefunguje. On má nárok stretávať sa s dieťaťom a keď sa matka odsťahuje stovky km ďaleko, je povinná priniesť dieťa na stretnutie, resp. aspoň polovicu cesty

cacianka
4. mar 2025

@barka1 ona nechce, len sa bojí že súd ju nariadi. ja som jej už radila, aj na fóre, aj súkromne, tak nechápem prečo sa to motá a skúša , nerieši.

pawvla
autor
4. mar 2025

@barka1 tak poznam chlapov ktori sa otocili a stali sa z nich ukazkovi oteckovia ked zena odisla preto sa pytam... a viem ze aj on bude ukazkovy otec... dovyhrazal sa mi dost... ale zaujimaju ma realne skusenosti mamiciek co si tymto aj realne presli...

pawvla
autor
4. mar 2025

@luliu presne na take skusenosti sa pytam. Ak ma niekto vlastnu skusenost budem rada za info...

barka1
4. mar 2025

@luliu však samozrejme, ale ten jeho nárok riesi sud, pokial to tak nie je, matka nie je nic povinná, ak má dieta predbezne sudne vo svojej starostlivosti

cacianka
5. mar 2025

@pawvla to je zázrak, a never že ten tvoj sa zmení z alkoholika na baránka. Využi že je dieťa malé, súd ho otcovi len tak nezveti, ani do striedavej. Pozbieraj dôkazy o jeho alkoholizme, súd to vezme do úvahy a už dupľom mu dieťa nezverí