Plánovanie striedavej starostlivosti pri odchode od partnera
Dobrý deň, chcem sa poradiť, odišla som od partnera, ktorý dosť pije, máme spolu syna, má rok a 7 mesiacov. Chcela by som začať odznova a odsťahovať sa. Čo by to obnášalo? Aké máte skúsenosti? Dieťa by bolo v striedavej starostlivosti? Alebo víkendy u otca? Mohli by mi dieťa týmto vziať a dať do úplnej starostlivosti otcovi? Pochádzam zo Žilinského kraja a zvažovala som sa presťahovať do okolia Bratislavy, kde sú aj lepšie pracovné podmienky než u nás. Ďakujem vopred za vaše skúsenosti.
pavli, veď sme ti už dosť poradili...
@pawvla ty by si chcela striedavku, ak otec pije a dieta nemá ani 2 roky? To snad nie. Toto sice riesi sud, ale pozera hlavne na záujem dieťata.
A preco by ti mali dieta vziat? Veď sa on normálne staráš, si jeho matka. Požiadaj o zverenie dieťata do svojej starostlivosti a o výživné na teba a dieta. A kludne sa odstahuj. Potom bude na otcovi, aby riesil stretavanie sa dieťaťom.

čo by to obnášalo..najmä dobrú finančnú injekciu... bez financii sa takmer nehneš - najmä k chceš odísť niekde do okolia Ba...
ak otec nebude žiadať tak striedavka vôbec nemusí byť - nie každý ocinko túži sa starať celý týždeň o dieťa.
ako to máš s výživným na dieťa? ak ste sa nedohodli na žiadnom tak požiadaj súd o určenie výživného na dieťa.