icon

Právne dôsledky tehotenstva pred 15. narodeninami

dusanka1005
27. jún 2025

Dobrý deň, otehotnela som týždeň pred 15skou so strasim mužom než 18rokov. Na ultrazvuk chcem ísť až po 15ske. A mam otázku. Bude gynekológ volať policajtov? Zisti ze som otehotnela pred 15skou? Môže ist môj priateľ do basy? Byva u nás a moji rodičia ho majú radi no zatiaľ o tom nevedia. Ale čo skoro im o tom poviem. Veľmi sa bojím ze by mohol ist do basy. Prosím prišla som si pre rady nie počúvať ze som nezodpovedna ďakujem.

Strana
z4
o__o
27. jún 2025

Ano, zistí to. Ano, bude volat policajtov. Ano, môže ist do basy.

stellarstar
27. jún 2025

Samozrejme že gyn zistí kedy si otehu 🙄🤦‍♀️

kacena4
27. jún 2025

no mas to tazke kedze si v 15r tehotna, klobuk dolu, na druhej strane evidentne su s tym rodicia ok. a ano dr je povinny to nahlasit na policiu, avsak tak ako to robia nasi osadovy... ak nenahlasis meno otca a budes ho zapierat neuvediet ho do rodneho listu... pojde to do stratena...

januska12323
27. jún 2025

Gynekológ nie je blbý a vie rátať. Čím skôr to povedz rodičom aj keď u vás býva zrejme im je to jedno.

dusanka1005
autor
27. jún 2025
@kacena4

no mas to tazke kedze si v 15r tehotna, klobuk dolu, na druhej strane evidentne su s tym rodicia ok. a ano dr je povinny to nahlasit na policiu, avsak tak ako to robia nasi osadovy... ak nenahlasis meno otca a budes ho zapierat neuvediet ho do rodneho listu... pojde to do stratena...

@kacena4 práveže ide o to ze chcem aby bol v rodnom liste.

stellarstar
27. jún 2025
@dusanka1005

@dusanka1005 tak pov to rodičom a nech mama s tebou ide ku gyn

dusanka1005
autor
27. jún 2025
@o__o

Ano, zistí to. Ano, bude volat policajtov. Ano, môže ist do basy.

@o__o a co ak by som sa rozhodla ist na interpunkciu a zaprela by som otca ?

pribinak
27. jún 2025
@dusanka1005

@dusanka1005 ja dúfam že bude obvinený a pôjde do basy
Vedel koľko máš rokov a napriek tomu mal s tebou sex a nepis že zlyhala ochrana
Ty si mala mat nos v knihách a on …ani nejdem písať

Gynekológ má povinnosť kontaktovať políciu, nezodpovedná si ty aj aj ten tvoj princ

thirstymonk
27. jún 2025
@dusanka1005

@o__o a co ak by som sa rozhodla ist na interpunkciu a zaprela by som otca ?

@dusanka1005 Na interpunkciu? To hádam nie...

dusanka1005
autor
27. jún 2025
@pribinak

Gynekológ má povinnosť kontaktovať políciu, nezodpovedná si ty aj aj ten tvoj princ

@pribinak presne o tom píšem. Prišla som si pre rady nie počúvať ze som nezospovedna.. dakujem

stellarstar
27. jún 2025
@dusanka1005

@pribinak presne o tom píšem. Prišla som si pre rady nie počúvať ze som nezospovedna.. dakujem

@dusanka1005 máš toľko peňazí? Interupcia nie je zadarmo

thirstymonk
27. jún 2025

@dusanka1005 Mňa by možno len zaujímalo, ako vieš, že si otehotnela týždeň pred 15 narodeninami? Mali ste len vtedy sex? Nie viackrat? Ani najlepší gynekolog na svete nevie určiť termín počatia na minútu presne. Podľa mňa ten týždeň hore-dole... mojim trom deťom určili traja nezávislí gynekologovia termíny pôrodu a všetky deti sa narodili o tri a viac týždňov skôr... takže vieš ako...

Ak by sa dalo počatie určiť tak presne, mali by sme ho zapísané v OP (možno)

pribinak
27. jún 2025

Čo sa týka interupcie tak s tou bude musieť súhlasiť tvoja mama a otec
Keďže si stále maloleta tvoj názor nie je podstatný (že chceš interupciu)

dusanka1005
autor
27. jún 2025
@thirstymonk

@dusanka1005 Mňa by možno len zaujímalo, ako vieš, že si otehotnela týždeň pred 15 narodeninami? Mali ste len vtedy sex? Nie viackrat? Ani najlepší gynekolog na svete nevie určiť termín počatia na minútu presne. Podľa mňa ten týždeň hore-dole... mojim trom deťom určili traja nezávislí gynekologovia termíny pôrodu a všetky deti sa narodili o tri a viac týždňov skôr... takže vieš ako...

Ak by sa dalo počatie určiť tak presne, mali by sme ho zapísané v OP (možno)

@thirstymonk ano 2krat testu trvá týždeň dva pokiaľ ukáže pozitivny výsledok. Možno som otehotnela aj skôr. O týždeň mam 15 takže si myslím ze som otehotnela na prvý krát. To som mala mozno 2 a pol týždňa do 15tich.

dusanka1005
autor
27. jún 2025
@pribinak

Čo sa týka interupcie tak s tou bude musieť súhlasiť tvoja mama a otec
Keďže si stále maloleta tvoj názor nie je podstatný (že chceš interupciu)

@pribinak ano viem. Myslím si ze môj názor ich bude dosť zaujímať. A sama neviem co chcem mam zmiešané pocity.

pribinak
27. jún 2025
@dusanka1005

@pribinak ano viem. Myslím si ze môj názor ich bude dosť zaujímať. A sama neviem co chcem mam zmiešané pocity.

@dusanka1005 lekár sa na tvoj názor pýtať nebude, si maloleta. Bude sa pýtať tvojich rodičov či suhlasia s potratom

andrea399
27. jún 2025

Preboha, kde má ten muž rozum? Veď musel vedieť, že si ešte dieťa! Jemu to vážne nevadilo?“

dusanka1005
autor
27. jún 2025
@pribinak

@dusanka1005 lekár sa na tvoj názor pýtať nebude, si maloleta. Bude sa pýtať tvojich rodičov či suhlasia s potratom

@pribinak zle ste to pochopili.. myslím ze mojich rodičov môj názor bude dosť zaujímať.

pribinak
27. jún 2025
@dusanka1005

@pribinak zle ste to pochopili.. myslím ze mojich rodičov môj názor bude dosť zaujímať.

@dusanka1005 ešte raz, lekár sa bude pýtať tvojich rodičov či suhlasia s interupciou

tetapetra
27. jún 2025

@dusanka1005 hlavne ho nedávaj do rodného listu dieťaťa. Síce nie si prvá a ani posledná, ale kde si mala rozum 🤦🏻‍♀️

dusanka1005
autor
27. jún 2025
@andrea399

Preboha, kde má ten muž rozum? Veď musel vedieť, že si ešte dieťa! Jemu to vážne nevadilo?“

@andrea399 bolo ro rozhodnutie nas oboch. Povedali sme si prvý krát ze mam 2 týždne do 15tich. Nemysleli sme si ze sa to podarí na prvý krát. Smyklo sa to a vidíte.. už sa nedá nic robiť. Nepomôže nadávať krik ani nic iné. Jedine nájsť normálne riešenie..

kacena4
27. jún 2025
@dusanka1005

@dusanka1005 ak chces aby bol v rodnom liste tak bude sudeny... ale dodatocne sa to da zapisat ak prejde premlcacia doba. hodl zakon chrani maloletych a tou si aj ty. on mal byt v prvom rade zodpovedny a nezbuchnut ta a tiez tvoji rodicia ktori vam to evidentne dovolili

natalifatali
27. jún 2025

@dusanka1005 och, čím skôr to povedz rodičom, musíš. Snáď nechceš mať v takomto veku dieťa keď si sama dieťa

andrea399
27. jún 2025

Bez urážky, aj keď si bola naivná, on by mal mať rozum. Je dospelý a mal by vedieť, kde sú hranice.

natalifatali
27. jún 2025
@andrea399

Bez urážky, aj keď si bola naivná, on by mal mať rozum. Je dospelý a mal by vedieť, kde sú hranice.

@andrea399 keď má viac ako 18 rokov je to pekný kus idiota ak zbúchne 14tku…fuj

andrea399
27. jún 2025

Nechcem ti rozkazovať, len si myslím, že to dieťa za nič nemôže. Nebolo by spravodlivé ukončiť tehotenstvo kvôli niečomu, za čo ono nemôže. Ale chápem, že je to tvoje rozhodnutie a tvoje právo.

ukgirls
27. jún 2025

ty niesi nezodpovedna-si len dieta.. to tvoji rodicia su upne nemozny a ak nezijete niekde v osade tak naozaj nechapem ako ti v tvojom veku mohli nastahovat do izby chlapa... doslova mu teba dali ako na podnose... do basy by mali ist aj oni a snad to bude mat dohru na sede.. ty si mala riesit skolu studium a buducnost a nie potrat tehotenstvo a podobne .. to uz fakt aj dnesnej dobe su tak neskutocne jednoduchy ludia akjo tvoja rodina???

janettdamian
27. jún 2025
@dusanka1005

@andrea399 bolo ro rozhodnutie nas oboch. Povedali sme si prvý krát ze mam 2 týždne do 15tich. Nemysleli sme si ze sa to podarí na prvý krát. Smyklo sa to a vidíte.. už sa nedá nic robiť. Nepomôže nadávať krik ani nic iné. Jedine nájsť normálne riešenie..

@dusanka1005 z mamou choď na gynekológiu, lekár má povinnosť to nahlásiť na políciu, sociálku. Priateľ bude trestne stíhaný a odsedí si normálne trest . Tam nie je žiadne iné normálne riešenie, alebo iné riešenie. Zapretie otca atď. nijako nepomôže, ide o trestný čin a zistia veľmi rýchlo, kto je otec. Tam bude normálne vyšetrovanie, tresne stíhanie, súd a väzba.

lienka.7
27. jún 2025
@pribinak

@pribinak keď fotrovcom nevadí, že sa im doma 14 rocne dieta trtosi so statsim muzom??? tak co na to povedať? Toto nebude v žiadnom prípade normálna rodina...

buberova
27. jún 2025

Všetci ste čudní

Strana
z4