icon

Právne dôsledky tehotenstva pred 15. narodeninami

dusanka1005
27. jún 2025

Dobrý deň, otehotnela som týždeň pred 15skou so strasim mužom než 18rokov. Na ultrazvuk chcem ísť až po 15ske. A mam otázku. Bude gynekológ volať policajtov? Zisti ze som otehotnela pred 15skou? Môže ist môj priateľ do basy? Byva u nás a moji rodičia ho majú radi no zatiaľ o tom nevedia. Ale čo skoro im o tom poviem. Veľmi sa bojím ze by mohol ist do basy. Prosím prišla som si pre rady nie počúvať ze som nezodpovedna ďakujem.

pribinak
27. jún 2025
@lienka.7

@pribinak keď fotrovcom nevadí, že sa im doma 14 rocne dieta trtosi so statsim muzom??? tak co na to povedať? Toto nebude v žiadnom prípade normálna rodina...

@lienka.7 ja dúfam že toto je troll.
Neviem si jednoducho predstaviť že mater sedí v obyvackd a kuka do telky a nejaký chlap jej v detskej izbe sexuje so 14 ročným dievcatkom

simona20201309
27. jún 2025
@dusanka1005

@kacena4 práveže ide o to ze chcem aby bol v rodnom liste.

@dusanka1005 ak ste romovia nikto to riešiť podľa mňa nebude...

simona20201309
27. jún 2025
@pribinak

Neviem si jednoducho predstaviť že mater sedí v obyvackd a kuka do telky a nejaký chlap jej v detskej izbe sexuje so 14 ročným dievcatkom

@pribinak cigáni??? Úplne bežne. Aj pred deťmi priamo v obývačke.

zuzanockamt
27. jún 2025
@pribinak

@pribinak 14-ročné dievčatko? Veď tie dnes vyzerajú na 18-20+.

andrea399
27. jún 2025
@pribinak

@pribinak Je to choré

pribinak
27. jún 2025
@zuzanockamt

@pribinak 14-ročné dievčatko? Veď tie dnes vyzerajú na 18-20+.

@zuzanockamt ty zas mimo? On dobre vie koľko má ona rokov, nestretol ju predvčerom na diske
To na koľko vyzerá je úplne irelevantné

pribinak
27. jún 2025
@simona20201309

@pribinak cigáni??? Úplne bežne. Aj pred deťmi priamo v obývačke.

@simona20201309 dúfam že je to nejaké unudene decko si robí srandu

diewcatqoo
27. jún 2025

Ale jasne, 14 rocnej dovolia rodicia, aby u nich zil jej dospely frajer. Dva tyzdne pred 15. narodeninami si povedali, ze si zasexuju, lebo uz bude mat za dva tyzdne 15 a hned sa smyklo. A ma teraz tyzden do narodenin a zistila, ze je tehotna, tak chce ist na interpunkciu. Ale jasne ze je to pravda 🙂

zuzanockamt
27. jún 2025
@pribinak

@zuzanockamt ty zas mimo? On dobre vie koľko má ona rokov, nestretol ju predvčerom na diske
To na koľko vyzerá je úplne irelevantné

dusanka1005
autor
27. jún 2025
@zuzanockamt

@zuzanockamt bože prišla som si pre rady a ľudia už v tejto dobe nevedia co napísať aby boli zaujímaví. Neprišla som počúvať ze sme cigáni. Robiť rozdiely atď. Stalo sa už sa to nezmení. Ľudia spamatajte sa a nepíšte sprostosti. Dakujem.

zuzanockamt
27. jún 2025
@dusanka1005

@zuzanockamt bože prišla som si pre rady a ľudia už v tejto dobe nevedia co napísať aby boli zaujímaví. Neprišla som počúvať ze sme cigáni. Robiť rozdiely atď. Stalo sa už sa to nezmení. Ľudia spamatajte sa a nepíšte sprostosti. Dakujem.

@dusanka1005 ??? Prečo to adresuješ mne?

vsetkounas
27. jún 2025
@pribinak

Čo sa týka interupcie tak s tou bude musieť súhlasiť tvoja mama a otec
Keďže si stále maloleta tvoj názor nie je podstatný (že chceš interupciu)

@pribinak záleží od gynekológa napríklad ja čo mám gynekologickú vyšetruje bez rodičov dáva info o adopcii a utajenom pôrode a nieje pravda že musí rodič súhlasiť môže si dať žiadosť na súd že chce byť zodpovedná sama za seba a za svoje dieťa .

pribinak
27. jún 2025
@vsetkounas

@pribinak záleží od gynekológa napríklad ja čo mám gynekologickú vyšetruje bez rodičov dáva info o adopcii a utajenom pôrode a nieje pravda že musí rodič súhlasiť môže si dať žiadosť na súd že chce byť zodpovedná sama za seba a za svoje dieťa .

@vsetkounas maloletej tehotnej? Asi sotva ….

dusanka1005
autor
27. jún 2025
@vsetkounas

@vsetkounas je to pravda ? Bola by som rada za viac info. Rodičom to samozrejme poviem.

vsetkounas
27. jún 2025
@dusanka1005

@vsetkounas je to pravda ? Bola by som rada za viac info. Rodičom to samozrejme poviem.

@dusanka1005 známa bola tehotná ku gynekologicke išla s mamou ale mama ostala na chodbe dnu išla sama a tam jej potvrdila tehotenstvo a dala možnosti ake má dieťa do nechať dať na adopciu alebo utajený pôrod . Potom riešila súdnou cestou že chce byť plnoletá a zodpovedná za seba a diéta viem že jednoduchšie je keď si chces partnera zobrať za muža vtedy to súd odklepne skorej samozrejme vypočúvajú teba partnera aj tvojich rodičov .Jej sa pýtali či to robí s vlastnej vôle že sa chce vydať a byť plnoletá .Jej partnera sa pýtali tiež či si ju chce zobrať dobrovoľne a byť zodpovedný a potom jej rodičov neviem čo sa pýtali to nevie ani ona asik každého sudkyňa si zavolala po jednom .Potom brala vlastne aj prídavky sama na seba lebo ona ďalej studovala s malým jej pomáhali rodičia .Skús digitálny test clear blue tam ty ukaze aj týždne .

lucia13022023
27. jún 2025

Toto je troll

billy_jean
27. jún 2025

Na Slovensku platí, že, vek 15 rokov je hranica tzv. legálneho pohlavného styku.
Ak dôjde k pohlavnému styku pred dovŕšením 15. roku života, ide podľa zákona o trestný čin pohlavného zneužívania, aj keby to bolo dobrovoľné. Ak má muž viac ako 18 rokov, zvyšuje sa jeho trestná zodpovednosť, pretože zákon ho vníma ako dospelého a teba ako dieťa. Gynekológ NIE JE povinný volať políciu automaticky. Ale ak zistí, že si otehotnela pred 15. rokom, a najmä ak je otec výrazne starší, má zákonnú povinnosť informovať Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny alebo políciu, pretože to môže spadať pod ohrozenie mravnej výchovy mládeže alebo trestný čin. Záleží, či budeš priznávať presný dátum styku alebo pôrodu, a ako s tebou lekár bude komunikovať. Niektorí lekári riešia vec citlivo, iní striktne. Tvoj priateľ a riziko trestu: Áno, môže čeliť trestnému stíhaniu, ak niekto (lekár, sociálna pracovníčka, polícia) zistí, že k styku došlo pred tvojimi 15. narodeninami. V praxi súd posudzuje viac faktorov - váš vzťah, súhlas, zázemie, postoj rodičov, vekový rozdiel, a či ti to nejako ublížilo. Ale zákon je v tomto prísny – vek pod 15 = nie je právne platný súhlas, nech by si akokoľvek chcela. Zver sa rodičom čím skôr – úprimne a pokojne. Ak ťa majú radi, podržia ťa. Oni ti v tomto vedia pomôcť najviac. Na vyšetrenie choď až po 15-ke samozrejme. Nepriznávaj dátum styku nikomu okrem rodičov (zatiaľ). Ak lekár potrebuje vedieť dátum poslednej menštruácie, môžeš mu ho povedať tak, aby to nesmerovalo pred 15ku (nie je to výsluch, ale lekársky údaj). A uvidíš...

anavixy
27. jún 2025

Je jedno kedy pojdes na sono, my v porodnici vieme pocitat a pocitame. Samozrejme termin je orientacny, ked je to takto o chlp, tak by to teoreticky mohlo vyjst. Taketo tehotenstva a porody sa hlasia, hlasi ich vacsinou aj gynekolog a hlasime aj my po narodeni. Otca dietata riesi policia, aj v pripade, ze rodicia ziju ako par atd, tam su dna testy, dokazovanie, vsak zistis podla tvojho konkretneho pripadu. Ak je to teda realne, aj ked nepredstavitelne 🤷🏻‍♀️

natalifatali
27. jún 2025
@anavixy

Je jedno kedy pojdes na sono, my v porodnici vieme pocitat a pocitame. Samozrejme termin je orientacny, ked je to takto o chlp, tak by to teoreticky mohlo vyjst. Taketo tehotenstva a porody sa hlasia, hlasi ich vacsinou aj gynekolog a hlasime aj my po narodeni. Otca dietata riesi policia, aj v pripade, ze rodicia ziju ako par atd, tam su dna testy, dokazovanie, vsak zistis podla tvojho konkretneho pripadu. Ak je to teda realne, aj ked nepredstavitelne 🤷🏻‍♀️

@anavixy ja poznám jednu čo otehotnela pred 15 a je biela, z normálnej rodiny, akurát slabšie pomery

anavixy
27. jún 2025
@simona20201309

@dusanka1005 ak ste romovia nikto to riešiť podľa mňa nebude...

@simona20201309 ale bude, rovnako ako neromov, akurat oni budu vacsinou tvrdit, ze nevedia kto je otec… nedavno sme mali takuto mamicku, bolo to dokonca uz rodicmi hlasene na polici ako znasilnenie, “otec” dietata uz ale sedel - za ine znasilnenie 🤬

dusanka1005
autor
27. jún 2025
@natalifatali

@anavixy ja poznám jednu čo otehotnela pred 15 a je biela, z normálnej rodiny, akurát slabšie pomery

@natalifatali a neviete kolko mal jej priateľ rokov?

anavixy
27. jún 2025
@natalifatali

@natalifatali je ich viacero, v poslednej dobe naozaj dost vela 15-17 rocnych a naozaj nie len Romky

natalifatali
27. jún 2025
@anavixy

@natalifatali je ich viacero, v poslednej dobe naozaj dost vela 15-17 rocnych a naozaj nie len Romky

@dusanka1005 to ti neviem povedať, ale zdá sa mi že už bol plnoletý. Nepoznám ju osobne ale tak z mesta, býva na rovnakej ulici.

dusanka1005
autor
27. jún 2025
@billy_jean

Na Slovensku platí, že, vek 15 rokov je hranica tzv. legálneho pohlavného styku.
Ak dôjde k pohlavnému styku pred dovŕšením 15. roku života, ide podľa zákona o trestný čin pohlavného zneužívania, aj keby to bolo dobrovoľné. Ak má muž viac ako 18 rokov, zvyšuje sa jeho trestná zodpovednosť, pretože zákon ho vníma ako dospelého a teba ako dieťa. Gynekológ NIE JE povinný volať políciu automaticky. Ale ak zistí, že si otehotnela pred 15. rokom, a najmä ak je otec výrazne starší, má zákonnú povinnosť informovať Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny alebo políciu, pretože to môže spadať pod ohrozenie mravnej výchovy mládeže alebo trestný čin. Záleží, či budeš priznávať presný dátum styku alebo pôrodu, a ako s tebou lekár bude komunikovať. Niektorí lekári riešia vec citlivo, iní striktne. Tvoj priateľ a riziko trestu: Áno, môže čeliť trestnému stíhaniu, ak niekto (lekár, sociálna pracovníčka, polícia) zistí, že k styku došlo pred tvojimi 15. narodeninami. V praxi súd posudzuje viac faktorov - váš vzťah, súhlas, zázemie, postoj rodičov, vekový rozdiel, a či ti to nejako ublížilo. Ale zákon je v tomto prísny – vek pod 15 = nie je právne platný súhlas, nech by si akokoľvek chcela. Zver sa rodičom čím skôr – úprimne a pokojne. Ak ťa majú radi, podržia ťa. Oni ti v tomto vedia pomôcť najviac. Na vyšetrenie choď až po 15-ke samozrejme. Nepriznávaj dátum styku nikomu okrem rodičov (zatiaľ). Ak lekár potrebuje vedieť dátum poslednej menštruácie, môžeš mu ho povedať tak, aby to nesmerovalo pred 15ku (nie je to výsluch, ale lekársky údaj). A uvidíš...

@billy_jean ale lekár zisti v akom som týždni a bude di to vedieť vypočítať. S priateľom sa veľmi ľúbime a viem ze by sa postaral. Viem vzhľadom na môj vek to vyznieva najivne. Ale viem ze by bol dobrým príkladom dieťatku a bol by to skvelý otec. Bojim sa ze ho zavrú
. Gynekológ podľa mna zisti v akom som týždňu aj keď mu budem klamať o poslednej menzes ?

dusanka1005
autor
27. jún 2025
@natalifatali

@dusanka1005 to ti neviem povedať, ale zdá sa mi že už bol plnoletý. Nepoznám ju osobne ale tak z mesta, býva na rovnakej ulici.

@natalifatali dakujem.

natalifatali
27. jún 2025
@anavixy

@anavixy mňa moja mama mala v 16 napríklad. Ale vtedy to bolo také bežnejšie ako teraz.

dusanka1005
autor
27. jún 2025
@natalifatali

@anavixy mňa moja mama mala v 16 napríklad. Ale vtedy to bolo také bežnejšie ako teraz.

@natalifatali ano teraz ľudia odsudzujú vsetko co vidia aj co nevidia.

natalifatali
27. jún 2025
@dusanka1005

@billy_jean ale lekár zisti v akom som týždni a bude di to vedieť vypočítať. S priateľom sa veľmi ľúbime a viem ze by sa postaral. Viem vzhľadom na môj vek to vyznieva najivne. Ale viem ze by bol dobrým príkladom dieťatku a bol by to skvelý otec. Bojim sa ze ho zavrú
. Gynekológ podľa mna zisti v akom som týždňu aj keď mu budem klamať o poslednej menzes ?

@dusanka1005 no na tvojom mieste by som dieťa nechcela. Máš celú budúcnosť pred sebou, nenechaj si ju pokaziť teraz dieťaťom. Zaviažeš sa len na neho a zatiaľ čo tvoji rovesníci budú mať super školu, zážitky, ty budeš doma s dieťaťom. Nechcem ťa ale odradiť, toto je realita. Zváž to. Taktiež financie. Nie je to len tak, dieťa nie je hračka ale naozaj 24/7 starostlivosť

anavixy
27. jún 2025
@natalifatali

@natalifatali veru dnes je skor opacny trend, ale tie mladucke su niekedy sikovnejsie ako tie 30+, neda sa to zovseobecnit..

naira80
27. jún 2025
@dusanka1005

@natalifatali ano teraz ľudia odsudzujú vsetko co vidia aj co nevidia.

@dusanka1005 Koľko má Tvoj priateľ rokov? Ešte študuje? Či už pracuje? Má rodičov?