Právne dôsledky tehotenstva pred 15. narodeninami
Dobrý deň, otehotnela som týždeň pred 15skou so strasim mužom než 18rokov. Na ultrazvuk chcem ísť až po 15ske. A mam otázku. Bude gynekológ volať policajtov? Zisti ze som otehotnela pred 15skou? Môže ist môj priateľ do basy? Byva u nás a moji rodičia ho majú radi no zatiaľ o tom nevedia. Ale čo skoro im o tom poviem. Veľmi sa bojím ze by mohol ist do basy. Prosím prišla som si pre rady nie počúvať ze som nezodpovedna ďakujem.
@pribinak pred 100r sa bezne uzatvatrili manzelstva a rodilo okolo 14-16r, najma na vidieku. To, ze v mestach uz boli modernejsi a vek sa posuval na 18 na tom nic nemeni
@evcagabi blbosť….14 ročne dievčatá boli rarita tak ako dnes
Ani na vidieku bežne nerodili 14 ročne ….to tak za Rakúska - Uhorska
CSR bola moderna krajina
@dusanka1005 a do skupiny "Snazilky" si sa dala preco?
@veronikaszabova tiež som sa cudovala🤣
Vysvetli mi prosím ta, prečo býva u vás tvoj dospely frajer? A prečo to dovolili tvoji rodičia?
Baby, slečna je podľa všetkého z Poštárky, t.j. cigánska kolónia v Bardejove. Hoci gramatika je veľmi dobra
Ked pojdes ku gyn co najneskor, uz bude mozna odchylka vacsia, takze ak sa jedna o tyzden, nebude tam az taka istota. Takze by som pockala, ak to dieta chces. A utz mozes aj odmietnut, nie je to povinne. povies datum poslednej menstruacie neskor, aby ti to vyslo tak ze 2 tyzdne po tej akoze poslednej menstruacii si uz mala 15 rokov. Ziadna velka veda 😀
@dusanka1005 máš toľko peňazí? Interupcia nie je zadarmo
@stellarstar ale interpunkcia áno.
@dusanka1005
Bývate s rodičmi v dome alebo byte a akom veľkom?
@dusanka1005 Na interpunkciu? To hádam nie...
@thirstymonk No to je tak,ked otehotnies v 14r., ale este nepoznas rozdiel medzi interupciou a interpunkciou🙈
@natalifatali dakujem.
@dusanka1005 mech ho zavrú. Patrí do basy! A never tomu ze chlap ktorý pretiahne 14r dievča a urobí mu dieťa bude dobrý otec.
Je to psychopat a uchyl.
Vôbec si nevmuvedomujes že je to veľmi veľmi zle
Ja som mala spolužiačku ako ty. V 13tich pre ňu chodil do školy jej 21 ročný frajer, býval u nich laska ako hrom, v prvom ročníku na strednej otehotnela a keď mala 16 vysral sa na ňu a našiel si babi bližšiu svojmu veku. Nechápala som ani vtedy ani teraz co v tom veku vidí na chlapovi o 10 rokov staršom a co on na tom dieťati a prečo vôbec majú spolu sex a keď už prečo str nepoužili žiadnu ochranu. On je dospelý mal byť zodpovedný ty keď ešte nemáš teraz 15 a už vieš ze si tehotná a ste to robili 2,5 týždňa pred tvojimi narodeninami tak ti počty nesedia lebo to by si ani ty ešte nevedela ze si tehotná.
🤷🤷🤷🤷
Ale teraz nechápem, ktoré 14-ročné dievča by sa vôbec zaplietlo s dospelým mužom a malo s nim sex, aj keď vie, aké následky z toho môžu vzniknúť. A ešte jedna vec mi nejde do hlavy – má iba 14 rokov, a jej rodičia dovolia, aby jej dospelý priateľ býval s nimi v jednej domácnosti? Podľa mňa je to hlúposť.“
@andrea399 no by si sa divila, čo stvárajú dievčatá na konci ZŠ. A dievčatá s "dobrých rodín" aj také, ktorých maminky sa dušujú, ako majú dobre vychované deti a ako si dôverujú a majú dobrý vzťah. To čo sa odhalí "vďaka tehotenstvu" je len zlomok toho čo sa deje. A to že býva u nich je zas iná vec. Tie čo o nich píšem to robili na tajňaša, kryli sa medzi sebou kamošky atď.
@dusanka1005
Bývate s rodičmi v dome alebo byte a akom veľkom?
@ali007 v dome 5 izbovom
Baby, slečna je podľa všetkého z Poštárky, t.j. cigánska kolónia v Bardejove. Hoci gramatika je veľmi dobra
@tetapetra z Bardejova nie som dala som to tam len preto aby ľudia nevedeli odkiaľ naozaj som. A z bardejovskej kolónie určite nie 🙂
@evcagabi co už vám šibe nikto ma nepredal 🤣
@dusanka1005 na 15 ročnú by si bola až moc bystrá. Takže si troll. Nakoľko aj tvoja gramatika a vyjadrovanie nie je na úrovni detí, ktoré práve skončili ZŠ
@vevesh nie? Pred 100r sa bezne vydavali a rodili 14r dievcata.
@evcagabi urcite nie- je volne pristupna kronika scitavania ludu aj z roku 1930, aj 1919/1920. Jedna moja praprababka sa vydavala ako 40rocna, dalsia ako 22rocna. Jej sestry 18-28rocne. Nehovorim, ze sa nenasli tak mlade slecny, ale nie, nebolo to normou v takom mladom veku sa vydavat a rodit. Jedini, kto sa vydaval na papiery bez ohladu na vek, bola slachta kvoli titulom, majetkom a spojenectvam.
@dusanka1005 a do skupiny "Snazilky" si sa dala preco?
@veronikaszabova Asi sa snazili od 13r.a v 14.sa jej to konecne podarilo🤭 Moj syn mal takto ,2 baby v rocniku - osmacky a uz nalozene🙈 Museli odist zo skoly a mat individualny plan a tuto slecna aka hrda,ze uz ma 9r.za sebou a uz je ina doba 🙈😂
@veronikaszabova Asi sa snazili od 13r.a v 14.sa jej to konecne podarilo🤭 Moj syn mal takto ,2 baby v rocniku - osmacky a uz nalozene🙈 Museli odist zo skoly a mat individualny plan a tuto slecna aka hrda,ze uz ma 9r.za sebou a uz je ina doba 🙈😂
@iwesska to bude podla mna nejaka slecna z indianskej osady 🙂 normalny rodič by nenastahoval plnoleteho priatela 14r dcery k sebe domov. Iba nasi spoluobcania 🙂
No, v tvojom prípade by som robila všetko preto, aby čo najskôr došlo k samovoľnému potratu, ináč Vás čakajú obrovské problémy...
No, v tvojom prípade by som robila všetko preto, aby čo najskôr došlo k samovoľnému potratu, ináč Vás čakajú obrovské problémy...
@dankamg2 nesuhlasim. Po prve, je to nebezpecne ako pre nu, tak aj pre dieta (moze svojim pricinenim zapricinit postihnutie dietata). A po druhe- ked vedeli pred 15tkou sulozit, nech plne nesu dosledky- ked boli dostatocne dospeli na sex, tak so vsetkym, co k tomu patri, aj zodpovednostou za dieta, za seba, aj pravnou za dosledky, ked uz 2 tyzdne nevedeli vydrzat🙄🙄🙄🙄🙄🙄
Ak tehotná je, a dieťa sa narodí, bude zverené matke dievčiny. Fakt necháoem mentalitu matere, že svoju maloletú dcéru ponúka chlapovi ako na tácke 🤦.
Ja poznám tiež jeden taký prípad.. matka s dcérou išli gyn, vysvetlili situáciu a riešili interupciu kratko pred 15r, alebo už aj mala 15r, to neviem…Dr prižmúril oči o nejaký ten týždeň, nerobil problémy.. ututlali to..
A ešte aj zariadil, aby to dievča nemalo v zdravotnej karte.. stálo to nejaké €, matke na tom záležalo.. všetko sa dá🙃
Ja zasnem z tych komentarov.. teraz je ten chalan (urcite nie muz ako ho tu nazyvaju 😂) hnus a mal by ist do basy ale keby sa spolu vyspia az o tyzden ked by baba mala 15 tak to uz by bolo v poriadku? 😂 smejem sa strasne na tych komentaroch a este viac na tych lajkoch co tie komenty dostavaju :D ja mam pocit ze tu ozaj nikto nema nic v hlave 😂
@evcagabi co už vám šibe nikto ma nepredal 🤣
@dusanka1005 povieš už prosím ta, prečo býva u vás tvoj frajer?

@dusanka1005 prepac, ale doba je taka ista ako bola pred 20, 40, 60 rokmi. Ani pred 100 rokmi sa u nas nevydavali a nerodili 14rocne dievcata bezne. A ano, mas detske zmyslanie, len si to neuvedomujes. Toto pride az vekom a skusenostami, ktore ti chybaju. Teraz zbytocne tu budes presvedcovat zeny o generaciu-dve starsie, aka si dospela, kedze by si mohla byt kludne "nasa dcera" a my sa na to pozerame uz cez inu optiku ako ty. Ja ako matka absolutne nechapem tvojich rodicov, ak je pravda, ze s takym niecim suhlasili. Ak by slo o moju dceru, postarala by som sa o to, aby dostavala poriadne vdovske a vnuk/vnucka sirotske......🤐🤐🤐
@vevesh nie? Pred 100r sa bezne vydavali a rodili 14r dievcata.