Prečo by matka v spore s otcom o dieťa mala na Slovensku ťahať za kratší koniec?
Fakt ako to funguje na Slovensku, odvahu naberajú už aj matky!!
prečítate si článok a odvahu, ktoré nabrala MUDr. Terézia Rosenbergerová a aj matka
https://www.bystricoviny.sk/rodina/preco-by-mat...
@misinka26 ja sa vyjadrujem k tvojej zaujatosti k mužom. Neurazam a ani nepopieram, ze si mala blbca muža. Ale nie každý muž je taky, nie každý muž je zlý a hlupák. Práve preto by ti psycholog pomohol. A nie, veľa mužov nemá žiadne prava sveta, to co ty vidíš, tak neznamená, že to tak aj je. Dohady a nenávisť k vlastnému mužovi ta dohnali k nenávisti ku všetkým mužom. Myslis si, ze nie, ale nechceš pripustiť, že aj muži sú v tomto nespravodlivo trestaní a ze su im deti neprávom odoberane a detom je bránene v styku s otcami.
@777januska777 Ja nie som zaujatá voči mužom, kde si na to prišla, mám partnera úžasného človeka, milujúceho... ja hovorím výlučne o "otcoch" čo sa hrajú na "otcov"... hovorím o mužoch, ktorí sa neštítia použiť všetko možné aj nelegálne aby znepríjemnili život matke ich dieťaťa... hovorím o mužoch, ktorý majú problém so svojím egom a vybíjajú si ju na ženách a ich deťoch... čítaj s porozumením prosím, lebo vidíš v mojom texte čo chceš sama vidieť nie čo je pravda...
@misinka26 lebo nadávas na ligu otcov, ta liga spája otcov, ktorí sa nemôžu dostať k deťom, to ze sa tam môžu nájsť aj blbci neznamená, že je to zlé spoločenstvo.
@777januska777 ja mám s ligou otcov dosť skúseností a ich propaganda a pohľady na veci sú úplne mimo... áno je pár otcov, ktorí naozaj majú podobný problém ako tisícky žien ale ostatní len využívajú "akože právo otca na deti" a pritom im o deti vôbec nejde...
@misinka26 tak to ja už neviem, ja mam skúsenosti zo svojho okolia, aké dokážu byť ženy mrchy.
Tak ako pardon...ale 9 mesiacov to nosím...dva dni rodím...dva roky kojim a sme spolu 24/7...a potom mi niekto.povie ze bude týždeň u mňa týždeň u otca?
No to by som sa pozrela 😂
Áno...aj otec je rodič....ano...aj otec ma pravo. Ale tu v prvom rade ma pravo dieťa. Keby môjmu štvorročnému niekto navrhne striedavu starostlivosť, tak ho pekne pošlem tam odkiaľ prišiel...
Nič proti otcom...môj muž bol rok na rodičovskej. Ale s tým že ja som bola len pár hodín v práci a potom už bol malý so mnou.
Mimochodom....každá čo máte problémy s ex...o starostlivosti o dieťa, kontaktujte dobrého mediátora a dohodnite sa v kľude a spravte si rodičovskú dohodu mimosúdne - ušetrí vám to veľa nervov a peňazí. Navyše casto ako vedľajší efekt sa stáva, že sa rodičia zmieria. Nemusia sa nutne vrátiť k sebe, ale dokážu sa dohodnúť. (aj ja som mediátor ale kvôli materskej teraz nerobím, môžem vám len dat bližšie info o procese)
@ckatka no prečo ma žena pocit, ze keď vynosi, porodí, koji a stará sa o dieťa, ze ma na neho väčšie právo ako muž? Nemá. To nie je o jej právach, ale o právach dieťaťa a dieta ma pravo mat rovnaký čas s otcom a aj matkou. Taka istá rovnica u žien potom platí, ked si ich dieta nájde partnera a bude mať svoje plány v živote. Matka nemá právo na dieta, matka nema právo na jeho výchovu a to isté ani otec. Tu ide o dieťa milí rodicia, dieťa má práva aj na otca aj na matku.
@777januska777 mas deti?
@ckatka Keby sa to tak dalo... ale my sme sa už raz dohodli, pod nátlakom som ustúpila v dobrej viere, že to robím pre dobro dieťaťa a že už budeme mať pokoj a nič z toho keď opäť začíname od znova... keď chce druhý rodič a je to jedno či otec, či matka robiť zle palicu si nájde... je to smutná realita...
@maximilie mam 2 a tretie na ceste. Všetky tehotenstva odlezane s kľudovym režimom. Po poslednom tehotenstve som mala veľmi veľa zdravotných problémov a po pôrode som skoro zomrela a predsa si nemyslím, ze mam väčšie právo na dieta ako manžel. Lebo ja som sa narodila ako žena, ja môžem manzelovi a sebe dat deti, je to moj biologicky dar, manžel taky dar nemá. To však neznamená, ze vďaka tomu budem brana ako niečo viac ako muž. Sme si rovni.
@777januska777 nemáš čo k téme napísať ale stále vypisuješ!
bolo by vhodné aby si už tu prestala prispievať.. ak nemáš takúto osobnú skúsenosť a nezažila si to na vlastnej koži ako niektoré z nás tak tu nevypisuj.. počula som, zažila si na vlastnej koži? ak nie nepíš a nekomentuj!! Prajem ti aby teba niekto psychicky a fyzicky týral a potom či by si tieto svoje bludy písala!!!
O deti sa nestarajú, cez deti nám robia zle, čím škodia hlavne deťom, lebo deti vidia kde je pravda a nedokážu sa v tomto systéme vykúpiť či má 1 rok alebo 10 rokov!!!
A neviem ako si na tom ale dieťa je v tomto systéme ako vec ako byt, ktorý sa rozdelí napolí pri delení majetku!!!
Bez citu !!!
@zuzana_po zažila z oboch strán aj zo strany dieťaťa a aj zo strany dospelého. Takže myslím si, ze k tomu mam co povedať. Bud nechápeš co vravím alebo nechceš pochopiť. To ci je žena ci je muž blbec nezávisí od pohlavia. A tak isto dieta nepatrí matke a ani otcovi, dieta ma pravo na oboch rodičov. A to ze mi praješ to co mi praješ, tak to nebudem komentovať, lebo ty máš svoj vlastný problém v sebe a nebudem to brat ani ako urážku ani ako prianie. No pri rozvode ci rozchode, kde sú deti to už tak je, preto je dôležité vždy dobre rozmýšľať nad partnerom s ktorým sa rozhodnem mat dieta.
@777januska777 presne to som napísala. Ze ide o právo dieťaťa v prvom rade. A keď je raz jeho najbližšou citovou osobou matka...tak je to matka. Keď po pôrode pôjde na materskú a rodičak muž, vzdá sa svojich koníčkov, práce, svojej "osobnej slobody", príjmu, kariéry...keď to tak prezeniem...bude v noci vstávať a chodiť na OCR s chorým deckom a jeho zamestnávateľ to bude tolerovať...nech sa páči.
Pokiaľ toto bude v rovnováhe, tak nech je aj pobyt dieťaťa v rovnováhe.
Ale nie, že ja si "odseriem" tri alebo koľko rokov pomaly výlučnej starostlivosti o dieťa, pretože chlap je furt v robote, a keď príde domov, tak si "Musí oddýchnuť a venovať sa predsa aj svojim koníčkom"a keď je to potom už len o tom, že ho treba vyzdvihnúť v škôlke /skole a ráno zaniest naspäť, tak otec, ktorý ani netuší akú veľkosť nohy ma jeho dieťa a čoho sa bojí keď zaspáva, sa tu veľmi ide hrať na striedavú starostlivosť...
Väčšinou je ta striedavka len o tom, že chlap nechce platiť výživné. Ale pravda je nakoniec niekde uplne inde.
Skutočne máloktorý zamestnaný chlap ma kapacitu na to, aby mal pol mesiaca u seba vo výlučnej starostlivosti malé dieťa (bez pomoci novej frajerky alebo mamy).
Áno, teraz tu idete písať, ze "ja mam takého co to zvládne". Okej, par kusov je. Aj môj to zvládne. Bol rok s deckom doma. A šiel ma šľak trafiť keď mu dával slanu polievku z donášky a púšťal mu rozprávky keď chcel mať kľud. Decko bolo spokojne ale ja som mu po návrate z prace musela chystať všetko jedlo a oblečenie lebo on to nevedel.
Ale málokto.to zvládne dlhodobo a bez problémov a bez toho aby deckami kupoval fastfood a napríklad miesto učenia s nimi hral playko.
Ďalšia vec je, že nesmieme naozaj zabúdať na pravo dieťaťa vyjadriť sa. Dieťa MUSÍ byť vypočute súdom alebo aj mediatorom, ak o to požiada.
Rozvodovy konflikt JE VŽDY medzi rodičmi. Ale robiť si zle prostredníctvom dieťaťa je naozaj úbohé....
@777januska777 a uz si musela niekedy takto pendlovat? Keby si si to vyskusala pravidelne, zistila by si, ze sa ti to nechce. Zena zene je najvacsi nepriatel. V tvojom pripade to plati. Mozno tak par percent zien sa msti cez dieta, v drvivej vacsine su to vsak muzi a zeny su zbytocne sikanovane socialkami, sudmi a neviem cim este.
@ckatka ono matka je dieťaťu najbližšie prve roky, vavsina mužov si moc s tými detmi vtedy nerozumie. Avšak keď sú deti väčšie, vtedy sú práve otcovia pre deti pomaly najlepší kamaráti. Keďže muži sú často ako deti a preto si s detmi tak rozumejú. No aj matka má často pomoc rodičov, ked je rozvedená a zamestnaná. Možno pre matky sa tie veci co robia muži s detmi zdajú zle a nezodpovedné, ale to sú ich vzťahy vzťahy nimi. Moj manžel tiež deťom neuvari neviem aké jedlo, niekedy im dá chleba, niekedy objedná donášku. No a co? Už je to na ich dvoch ako sa dohodnú. Napriklad keby deti mohli každý deň také 2 hodinky byt s otcom po skole ci na noc, tak to by bolo pre deti ideálne aj pre otcov a matky. Problem je, ze sa nikdy nevedia dohodnúť ti dvaja a preto sa robí kompromis pre dieťa.
@leuchtturm v tej dobe, keď som bola ja, nebola ešte striedava starostlivosť, ja som si zažila čas bez otca. A preto viem aké to je keď muž a otec chyba v rodine a hlavne deťom. Moj otec bol alkoholik a gambler, takže viem aj aký dokáže byť chlap blbec. Ale ked bol triezvy bol úžasný otec. No ja poznám vo svojom okolí minimálne 3 takéto ženy, ktoré sa mstia svojim mužom.
Prepáč, ale ja nebudem tvrdiť, že zli chlapi a ženy sú tie super, lebo to tak nie je. Aj ženy aj muži môžu byť blbci, to nezávisí od pohlavia.
@777januska777 áno presne by to.malo.byt o.dohode. A preto ja som za mediaciu skôr než za súd. Vycistia sa vzťahy častokrát...
dievcence a co keby ste sa zaoberali niecim produktivnym, ako napriklad co dobre detom a chlapovi navarit ?

@777januska777 Prečo sa vyjadruješ k niečomu o čom nič nevieš??? teba muž týral psychicky aj fyzicky, ty si musela hľadať unesené dieťa po SR a nevedieť niekoľko dní kde je, tebe nadáva ex na dennej báze do píp atď, ako ťa zničí, položí, teba vyhodil z domu so 6 r dieťaťom, zablokoval účty a zobral auto?? nie??? tak sa prosím nevyjadruj... a psychológov a terapeutov už mám za sebou lebo čo si myslíš ako som sa z tohoto celého dostala??? ja som nemohla padnúť ja som musela bojovať... bojovať so systémom, štátom, ligou otcou, atď. Lebo otec má všetky práva sveta a ja ako matka mám len povinnosti... A ty máš skúsenosť s ligou otcov?? lebo to by si kukala, tam by všetci potrebovali terapiu aby neútočili na matky! Áno momentálne som opäť v bojovnom mode nakoľko od posledného pojdenávania prešlo ani 6 mes a ja sa opäť musím bojovať a brániť seba aj dieťa... a ja nie som zaujatá na otcov "un block" ale iba na tých vychcancov, čo si myslia, že im všetko prejde, sú majstri vesmíru a sveta...