Prečo by matka v spore s otcom o dieťa mala na Slovensku ťahať za kratší koniec?

zuzana_po
12. júl 2021

Fakt ako to funguje na Slovensku, odvahu naberajú už aj matky!!
prečítate si článok a odvahu, ktoré nabrala MUDr. Terézia Rosenbergerová a aj matka
https://www.bystricoviny.sk/rodina/preco-by-mat...

777januska777
12. júl 2021

No pri rozvode rodičov vždy jeden taha za kratší koniec, na Slovensku väčšinou otec. Konečne sa začína podporovať striedava starostlivosť. Uznávam, ze nie vždy je dokonalá, ale aspoň ako taký krok aj pre otcov. Lebo na Slovensku ma matka stále väčšie práva ako otec (často veľká diskriminácia otcov) a pritom rodicia sú obidvaja. Sttoedava starostlivosť by nemusela byť, keby bola spravodlivost pri zvereni deti. Matkám sa odpúšťa oveľa viac vo vzťahu k deťom ako mužom.

leuchtturm
12. júl 2021

skutocne, exzeny manipulatorov, klamarov a podobnych sr**iek tahaju vsade vo svete za kratsi koniec. My zeny tahame ale vo vsetkych sferach zivota za kratsi koniec.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzana_po
autor
12. júl 2021

ja sa súdim s EX už veľmi dlho a viem, že v tomto systéme dieťa nemá žiadne právo!!! Súdy neprihliadajú na dobro detí ale toho rodiča, ktorý má kde aké známosti a aby sa neťahalo ich meno po médiách to je jediné čo ich zaujíma ..

leuchtturm
12. júl 2021

@zuzana_po mne je na grcanie, ked pocuvam vsade, ze prava otcov na deti. Vdaka panu Bohu, ze sa ex uz ukludnil. Ale preco sme museli tak trpiet, aby nejaky chlap mal pravo. My sme ziadne prava nemali! Ani ja, ani deti.

hipuska
12. júl 2021

@zuzana_po presne, súhlasím. Ani na názor mojich detí sa neprihliadalo. Napr. deti chceli so stretnutia s otcom chodiť domov skôr o 1 hodinu, pretože sa s nimi neučil a aby sa mohli pripraviť v nedeľu do školy. Bohužiaľ...deti nútené vstávať vždy v pondelok ráno, aby sa učili. Ďalší príklad, chceli sa vrátiť z letných prázdnin nie 31.8. ale 30.8. - kvôli škole. Otec, nesúhlasil, lebo že príde o jeden deň s deťmi! Žiadal o rozšírenie styku a zníženie výživného.

Teraz je to tak, že súd prešiel, styk rozšírili. Ale teda, otec nechodí. Pretože, on má právo ale nie povinnosť

zuzana_po
autor
12. júl 2021

@leuchtturm bohužiaľ svätá pravda

zuzana_po
autor
12. júl 2021

@hipuska to je smutné ako to je.. ale keď dieťa nechce ísť s otcom je na vine matka a vtedy ide deklarovať aká je potrebná výchova oboch rodičov, ale keď otec nemá záujem o dieťa, kde je právo dieťaťa na výchovu oboch rodičov? matka je povinná a aj dieťa - chudáčik otecko je oprávnený!!!

lenkakravcova
12. júl 2021

@zuzana_po Dieťa do siedmych rokov by malo patriť matke. Po siedmom roku by si už samo vie vybrať, či chce byť s matkou alebo otcom. Malo by mu byť umožnené si vybrať (samozrejme s rozumom).

777januska777
12. júl 2021

@lenkakravcova patriť matke fakt? A matka je co akoze spasiteľka sveta a otec je pre dieťa nič? Btw. Ked ma dieta patriť matke, tak prečo si tu dámy zakladajú státe témy ako sa otec nestará a nepomáha. Ved dieta predsa patri matke, tak nech sa stara. Ci vtedy to neplatí?

lenkakravcova
12. júl 2021

@777januska777 Samozrejme hovorím o stave kedy matka je normálna a otec je normálny.
Nie o stave keď je matka alkoholička, týrania alebo čo..
A... Ja sa o deti starám. Manžel sa s deťmi hrá a raz za čas pomôže. Ale väčšinu času je starostlivosť o ne na mne.

kassandra25
12. júl 2021

@777januska777 ja som zazila iny pripad. Nam odobrali deti, mali riadne presetrenie u psychologov a na tom presetreni sa zistilo, ze mne davaju deti do mojej univerzalnej starostlivosti, otec len minimum , aj z toho mu budeme skresavat, lebo deti same maju problemy byt s nim. Takze, u nas to vyslovne nechali na deti a odbornici to z nich na zaklade vysetreni skresali, co a ako, z toho, co zazivali doma. Ale ano, urcite su aj pripady, kde si muz podplati a potom je to uz horsie a tazsie.

777januska777
12. júl 2021

@kassandra25 podla mňa by sa to malo robiť takto komplexne. Vyšetrenie psychológom, vyšetrenie aj rodičov u psychológa atd. Lebo väčšinou sa to nechá na kuratele a na sudcovi. A rodicia by po rozvode mali absolvovať aj kurzy a sedenia so psychológom, aby sa vedeli baviť oni dvaja a nerobili deťom ďalšie zbytočne traumy.

zuzana_po
autor
12. júl 2021

@777januska777 a čo keď otec sa vyhráža kade tade? podáva na sudcov, kolíznych, právnikov matky trestné oznámenie... nerešpektuje Uznesenia a všetko sa mu prepečie, lebo sa ho sudkyne boja!! a aj tak je dieťa donútené ísť s otcom aby sudkyňa mala pokoj a aby ju nepretieral na lige otcov, matiek a všade kde sa prezentujú?? toto je to čo dieťa potrebuje?

777januska777
12. júl 2021

@zuzana_po no ja zas poznám prupad matky, ktorá psychicky tyra svoje deti a manipuluje ich aj psychológ to potvrdil, avšak kolízia a sudkyňa sú na strane matky. Muž bojuje o svoje deti, lenže matka nedovolí stretávanie a ani styk robí obštrukcie. Otec sa nevie dostať k svojim deťom. Takže ideme porovnávať prípady? Ci chlap ci žena keď sú blbci, tak sú blbci. Na Slovensku je matka často na tom lepšie a ma oveľa väčšie práva. To však nepopiera, ze aj muž dokáže byť blbec a matka chrani deti. Skôr treba zmeniť systém a ako som písala kassandre25.

zuzana_po
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kassandra25
13. júl 2021

@777januska777 nam nic take po rozvode nedali, nedavaju tie sedenia kazdemu. Co je skoda, ak je otec taky aky je. Ale ak su problemy, zistovala som, matka musi nechat uplynut urcity cas a potom znova podat si navrh na taku a onaku upravu, a bude sa to riesit. Pripadne, ak je to velmi vyhrotene zle, ma sa pravo burit a branit aj matka, a to uplne jednoduchym sposobom, prvy reflex, moj maly minule utiekol, ked mal ist k otcovi, cize tak nejak. Vzdy sa nejako da.

777januska777
13. júl 2021

@kassandra25 no matka sa môže, ale pred matkou sa tie deti brániť nevedia a ani nemôžu. Na Slovensku sa ani neuvažuje nad tým, zeby aj matka mohla cez deti chcieť ublížiť chlapovi (veľmi veľa žien je takych). A chlap sa na slovenskom sude v tomto prípade nema moc právo brániť, jediná možnosť je ta striedava starostlivosť.

maximilie
13. júl 2021

@777januska777 striedava starostlivost je to najväčšie peklo aké kedy mohli vymyslieť.
Je to úplne chore. Skus ty každý týždeň s kufrikom cestovať hore dole. Páčilo by sa ti to? Chcelo by sa ti?
Ak sú rodicia takí skvelí a inteligentní, ze sa vedia dohodnúť na striedacke, nech sa paci. Nech deti žijú v JEDNEJ domácnosti a rodicia nech sa pri nich striedajú. Dieta ma svoje zázemie, svoj domov a rodičov môžu vnímať, aby by len chodili na týždňovky za prácou.
Naozaj by ma zaujimalo, koľko rodicov by boli ochotní takto žiť. Nejde o mesiace, týždne, ale roky života pendlovania z bodu A do bodu B.

kassandra25
13. júl 2021

@777januska777 aha tak. Ja take matky ani nepoznam, co by az tak, v takom rozsahu zlyhali, v starostlivosti. Ale myslim si osobne, ze keby matka takto extra zlyhala, deti su jej na pritaz a ten otec, ktory je vlastne ako mama, starostlivy, pojde si za tym stoj co stoj a bude si po tom sliapat, netreba tu dychat na MK zanho, a takato matka, co je teda nanic, to aj sama bude vzdavat, po krockoch alebo s tym sekne, ked ju deti nezaujimaju. Kazdy sa najprv o deti "pere", a potom sa hned ukaze pravda a tie deti si same vyberu, same vidia realitu, maju usta, vedia porozpravat psychologickam nato skolenych na urade.

777januska777
13. júl 2021

@maximilie keby som vedela, ze idem k človeku, ktorého mám rada, išla by som a tešila som sa. Ja nie som až taka zameraná na prostredie. Prostredie predsa tvoria ľudia.

misinka26
13. júl 2021

@zuzana_po Ja som na tom podobne, 2 a pol roka sme sa súdili, potom sa pánko uráčil dohodnúť kôli frajerke a teraz keď s ňou nie je tak opäť podal návrh na zmenu styku, klame, zavádza, manipuluje... na súde pod prísahou do očí klame a nič sa nedeje, obviňuje ma zo všemožných výmyslov a ja behám a zháňam dôkazy. Šikanuje ma z každej strany a tento nemožný štát mu v tom pomáha... tiež už nevládzem ale nikdy sa nevzdám lebo nedovolím aby násilnik, tyran a manipulátor vyhral so svojími klamstvami...

777januska777
13. júl 2021

@kassandra25 no niekedy sú to hlavne peniaze (vyzivne) co zenu drzia, aby mala tie deti doma. A niekedy to podľa mňa ani tie ženy nerobia naschvál, len teda po rozvode chcú chlapovi ukázať, že oni sú lepšie ako on. Manipulujú deti, nadávajú na mužov a ak dieťa spomenie, ze ma rado ocka, tak maminka začne plakať a hovoriť ako ho môžu mať radi, keď robí to a to. Pred dieťaťom na neho nadávajú a hovoria aky je nezodpovedný a zlý atd. Deti sa boja povedať pravdu, lebo však maminka bude smutná. Ano deti majú oči a ústa, ale veľmi veľa matiek urobi všetko preto, aby aj deti vnímali toho otca ako vnímajú ony. Ved predsa on odišiel, on nás už nemá rád a podobne veci. Typické triky nahnevaných matiek. Veľa mužov môže byť zlých partnerov, ale môžu to byť milujúci otcovia. A dieta ma pravo na otca aj matku.

misinka26
13. júl 2021

@777januska777 No vidíš a u nás je to naopak, dnes mi malý povedal maminka prosím dohodni sa s otcom lebo ak nie tak statím otca, on už môj otec nebude... chápeš??? ide na mňa cez dieťa a mne je z neho na grc... hlavne, že sa o decko nestará a ihneď ho hodí matke nech sa stará ona, mne chce len robiť zle, napriek a samozrejme aj tú almužnu čo posiela mi zakaždým vykričí, že ma živí...

777januska777
13. júl 2021

@misinka26 no tak sa s nim dohodni. Ako vravím sú takí a taki ludia. Niekedy sú také matky, niekedy otcovia.

misinka26
13. júl 2021

@777januska777 to sa ľahko povie, už raz som sa v dobrej viere dohodla a po tom všetko čo nám spravil zložila zbrane a opäť nemá nenažranec dosť... nie nedohodnem lebo nedovolím aby také hovädo a jeho amorálna matka vychovali moje dieťa na ich obraz...

ianka94
13. júl 2021

No je to smutne co sa unas deje 🥺

ianka94
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
misinka26
13. júl 2021

@zuzana_po Mali by sme sa spojiť a bojovať... vytvoriť niečo ako majú "otcovia roka" ligu otcov... ja som písala okrem prezidentky už asi každej inštitúcii na SK a nik mi nepomohol, ombudsmanka dokonca ani neodpísala, kolízna sa do toho nechce nazápajať, súdy čakajú na dohody alebo veria tomu čo im naklamú... do kedy budú musieť naše deti trpieť a vidieť trpieť ich matky...

777januska777
13. júl 2021

@misinka26 prečo tak urazlivo na otcov? To ze ty mas blbca, neznamená, že aj iní sú blbci. Moj otec bol napriklad blbec a zavislak a predsa nie som voči mužom zaujata. Asi by si mala skúsiť nejakú psychologickú pomoc, to nemyslím ako urazanie, ale skôr ako pomoc pre teba.