icon

Prečo by matka v spore s otcom o dieťa mala na Slovensku ťahať za kratší koniec?

zuzana_po
12. júl 2021

Fakt ako to funguje na Slovensku, odvahu naberajú už aj matky!!
prečítate si článok a odvahu, ktoré nabrala MUDr. Terézia Rosenbergerová a aj matka
https://www.bystricoviny.sk/rodina/preco-by-mat...

pretty_woman
13. júl 2021

@777januska777 v prvom rade by bolo vhodné aby si pochopila, že dieťa ma právo, ale tuto si to ľudia preložili na ďalšiu povinnosť matky!! ... žijeme v demokracii, tak aj dieťa má právo mať svoj názor a môcť ho vyjdriť, len tuto v banana republike je dieťa ako vec a to je choré, celý systém!! a takéto "premudrale" matky ako si ty podporované ligou otcov robia najväčšie peklo 🙏 dúfam, že si nabúrate tie vaše papule a konečne od Vás bude pokoj!!

777januska777
13. júl 2021

@pretty_woman uf no to je vyjadrovanie hodné matky. Len tak ďalej.👍

21oktober
13. júl 2021

Ja len môžem napísať z osobných skúseností že väčšie problémy na súde a aj potom neskôr robia otcovia. K Lige otcov sa vyjadrovať nebudem , lebo som si v minulosti pozrela ich webovú stránku a som rada že oficiálne skončili , lebo to bolo občas počítaníčko naozaj . Typickým príkladom otcovskej zloby je že naháňajú buď striedavku v snahe neplatiť výživné alebo čo najviac času s deťmi aby platili čo najmenšie výživné. Rozsudok nadobudne právoplatnosť a akosi otca nie je , nechodí si pre deti , neplatí výživné na čas , prestane komunikovať s matkou , druhá časť mužov začne svoje ex šikanovať neustálymi sms a požiadavkami aby mu každý deň dopodrobna písali čo robili , striehnu čo ex robí a či niekoho nemá , ak aj niekoho má urgujú si právo na návštevu expartnerky domácnosti aby videli ako vraj deti žijú .

Rozumný chlap nikdy nesiaha na materinské pudy , lebo tie existujú a z toho pramenia skoro všetky problémy. Ak chlap povie žene že jej vezme deti ,prebudí v nej naplno inštinkty a nastáva zbytočný boj . Často robí úkony ktoré nesmerujú v prospech dieťaťa ale v snahe tej matke ublížiť ako sa dá . Mala som príapd asi pred 10 rokmi myslím kedy chlap strašne bojoval o styk s dieťaťom, bývalá partnerka súhlasila v snahe mu vyhovieť tak mal 1 deň v týždni , každý druhý víkend, každý druhý štátny alebo cirkevný sviatok , Vianoce , Veľká noc ... bum bác Rozsudok z Krajského súdu právoplatný a odvtedy je ticho a už je ticho 8 rokov, žiadne branie detí , žiadne darčeky , žiadne dovolenky. Spomenula som si na to , lebo dnes mi prišiel rozsudok z tohto prípadu do datovej schránky , kde išlo o zvýšenie výživného a to už si pýtal syn v 1 ročníku na vysokej , ktorý svojho otca videl po asi 8 -9 rokoch .

Ak máte čo len na jednej strane primitíva nedohodnete sa ,nijako a ani mediátor im nepomôže.

zuzana_po
autor
13. júl 2021

@21oktober veľká vďaka za tvoj príspevok..
liga otcov skončila len v tomto názve ich odnože fungujú naďalej 🙄

pretty_woman
13. júl 2021

@777januska777 hanba takým matkám ako si ty!!! píš na ligu otcov tam si nájdeš uplatnenie a aj pochopenie 😉

peter2404
14. júl 2021

ak mozem konstruktivne - vacsina chlapov v situacii, ked neziju v spolocnej domacnosti s detmi a ich matkou si mysli ze:
1. matka ma deti vo svojej starostlivosti lebo jej ide o vyzivne
2. matka sa im cez deti msti

myslim ze analogia so zmyslanim tunajsich predstaviteliek pomyselnej "ligy zien" je zrejma. dokonca si chlapi zdruzujuci sa v tychto skupinach myslia, ze ich diskriminacia je produktom "liberalnej lobby" a obracaju sa na konzervativne zmyslajuce prudy a ziadaju o napravu tohto stavu. v tom clanku sa presne to iste spomina - len v opacnom garde..
aby bolo jasne - striedavka je vymedzena zakonom o rodine a podmienky na striedavku su absolutne jednoznacne - a urcite medzi ne nepatri, ze rodicia maju spolu komunikovat. ak sa niekomu nepaci striedavka, je to podobne, ako keby sa mu nepacilo platenie dani, povinna skolska dochadzka atd atd... Dieta nikdy matke "nepatrilo" a nikdy patrit nebude. Ak spominame nejake tradicie - za prvej republiky v ceskoslovensku bola uplne bezna prax po rozbiti rodiny dat deti do starostlivosti otcovi. od ej doby preslo vela casu a mame rovnopravnost pohlavi - teda pre mna je uplne prirodzene dat detom pravo travit rovnaky cas s otcom a matkou. rovnako - kedze zeny su emancipovane a zarabaju - mi pride uplne prirodzene, ze sa podielaju na vyzive primeranym podielom.
ano, medzi muzmi je mnozstvo jedincov, ktorych cielom je vybabrat s ex a vyuzivaju na to deti. myslim si ale, ze rovnako je to u zien. zakony a ostatne normy by ale nemali byt stavane na tych zlych ale skor na tych normalnych, nie ? to ako keby som napisal, ze zeny nemozu mat v starostlivosti deti, lebo mnohe z nich stoja popri cestach ..

misinka26
14. júl 2021

@peter2404 Tvoj pohľad na vec je úplne mimo... Rovnako ako má právo dieťa na oboch rodičov má aj právo na jeden pokojný a kľudný domov. Dieťa nie je vrece zemiakov, ktoré si rodičia rozdelia na polovičku, nie je majetok presúvaný týždeň čo týždeň z miesta na miesto. Dieťa je cítiace a mysliace stvorenie. Nik nehovorí, že dieťa patrí matke ale áno ešte stále je zaužívané, že matka sa viac stará ako otec. My nechceme upierať otcom ich práva ale chceme poukázať aj na ich povinnosti. Prečo oni majú práva a my máme len povinnosti? Tak sa tu poďme baviť o rovnoprávnosti. Keď sa začnú otcovia plnohodnotne starať (nie strčiť mobil do ruky), budú tu keď deti potrebujú, keď sa v noci budia, keď sú choré, keď si ublížia, keď potrebujú pomojkať, keď ich niečo trápi, keď deti prestanú odkladať k ich matkám, keď si uvedomia, že výživné nie je na naše skrášľovanie ale na ich deti a hlavne keď sa začnu správať príkladmo aby sa ich synovia vedeli do budúcna správať k žene a dcéry si nehľadali rovnakých hajzlov akí sú ich otcovia vtedy sa môžeme pobaviť o nejakých právach. Muži nastavili latku ženám, ktoré majú byť úžasné matky, gazdiné, milenky, zarábať rovnako ako muži a keď to všetko ženy zvládnu, tak chlapské ego siahne na to jediné, na čom ženám záleží len aby im ukázali ich miesto... Pripomeniem však, že najlepšie čo môže otec urobiť pre svoje deti je milovať ich matku, či už sú spolu alebo nie. A tak ako si napísal, že mnohé nemôžu mať deti v starostlivosti lebo stoja pri cestách, tak ja môžem poukázať na to, že práve mnohí otcovia využívajú ci služby - tak kto je si rovnejší?

777januska777
14. júl 2021

@misinka26 no keď spomínaš tu budúcnosť aby deti v budúcnosti boli správni ludia. Tu by som sa zamyslela nad tým, koľko problémov dokaze urobit svokra pri synovi, či pri dcére? Ked odsudzujeme mužov za to, ze sa nestarajú o deti, čo robia matky? Ako sa oni starajú o deti. Často krát je to opicia laska, ktorá potom môže často za rozpad manzelstva ich deti. Matky si nepripustia a neuvedomia svoju chybu vo výchove. Myslia si často, že to co ony deťom dávajú je to najlepšie a v dospelosti potom vidíme ich vplyv na deti. Nedokazu pustit nikoho iného k nim, lebo len ony sú to co je pre deti to najlepšie. Nevravím, ze všetky sú také a ze muži taki nie sú, ale vo väčšine pripadov sú to práve matky.

peter2404
14. júl 2021

@misinka26
to je fajn ze mas jasnu predstavu, aki by mali chlapi byt. este skus porozmyslat ako naplnas predstavy chlapov ty. napisat v jednom prispevku, ze muz ma milovat zenu a potom aby si dcery nehladali rovnakych hajzlov.. co k tomu dodat.
ohladne mobilu mam svoje skusenosti - mobil na ktorom sa hra dieta u mna je vrazedny nastroj - avsk mobil u matky je terapeuticky liecivy dar z nebies :D :D :D
nuz, dovolim si ti podotknut, ze toho "hajzla" si svojmu dietatu nasla ty ..

peter2404
14. júl 2021

@misinka26
stale viac mam ale dojem, ze striedavka je presne to, po com volas..
totiz - velmi zjednodusene, pokial je zverene dieta tebe ma otec povinnost na dieta platit, tuto koncia jeho povinnosti. ma pravo styku, ktore vsak nemusi zrealizovat.
v striedavke je to ale uplne inak - otec zabezpecuje starostlivost o dieta v presne stanovenom rezime. je povinny ju zabezpecovat, nie je to pravo styku, to je zasadny rozdiel...

zuzana_po
autor
14. júl 2021

@777januska777
@peter2404
vy dvaja ste úplne mimo a nechápete o čom @misinka26 píše, nájdite si kde liga otcov má teraz svoje pôsobenie a masírujte si tam spoločne egá!!!

zuzana_po
autor
14. júl 2021

@misinka26 zbytočne sa im snažíš niečo vysvetliť. 😉

21oktober
14. júl 2021

Ja len napíšem , že tie mnohé čo stoja pri cestách tam stoja aby uživili svoje deti , lebo ich darební muži neplatia na deti ani cent.

kassandra25
14. júl 2021

@777januska777 ono je to vacsinou tak, ze ten milujuci otec neopusta a neodchadza. Aj ked sa uz nemiluju, ale miluje deti, ostava a stara sa. Ak odchadza a cely zivot si hladi seba, nieto sa co divit, ze matka , ktora si cely zivot hladi tu rodinu ako celok a deti nadovsetko, spravi aj nemozne. Ak si aj otec hladi rodinu ako celok a deti, nestava sa, ze rodinu opusta. Taky pripad nepoznam a pre take pomylene individuum sa neoplati plakat. Ono aj tie deti, cim su vacsie, si sami vyberaju cas, s kym chcu kolko stravit, s kym menej, vzdy sa da zajst na urady a bojovat. Dnes uz psychologovia dokazu zistit, ako a co to dieta naozaj vnima. Mozu sa pridat vypovede uciteliek v skole, skolke, moznosti su naozaj dostatocne, pokial niekto je v prave, pravo aj dosiahne.

21oktober
14. júl 2021

Aj tá striedavá starostlivosť . ... no máloktorý muž ju ustojí, je to skôr výnimočne že dobre funguje. Ak dvaja ľudia nevedia hovoriť v jednej domácnosti s deťmi o deťoch , nedohodnú sa ani v dvoch domácnostiach . Zväčša toto funguje u párov ktorí sú dlho od seba a žijú v jednej domácnosti ako kamoši . Najväčší problém striedavej starostlivosti a neplatenia výživného je ten že sa viac než často stáva že muž ponecháva všetko na žene aby kupovala a potom nechce prispievať lebo to je drahé , je to také a onaké , on by kúpil iné , tak sa stáva že je striedavá starostlivosť a v drvivej väčšine všetko financuje matka. Alebo sa kupuje všetko dvojmo - naozaj ekonomika ako vyšitá . Mala som aj taký prípad , kedy matka kupovala v rámci striedavky všetko , exmanžel na nič nechcel prispievať a raz ju tak naštval že mu doviezla dieťa v zime v papučkách a vo svetri iba s čiapkou v nádeji že jej kúpi niečo , nekúpil nič, dievčatko nechodilo do škôlky dal ju k svojej mame a celý týždeň bolo doma .
Striedavá starostlivosť je tak max. pre expartnerov ktorí sa stali dobrými kamarátmi . Koľko je takých ?

peter2404
14. júl 2021

@21oktober
to bola nepochybne matka roka, ktora v zime priviezla dieta v papuckach len preto, ze ju ex nastval..
anyway, to co spominas nie je problem striedavky. poznam x pripadov opacneho garde, ked chlap plati slusne vyzivne a na styk zena dieta vypravi v tom najhorsom, co pre dieta ma. ved chlap si zabezpeci..
neexistuje model, ktory taketo problemy vyriesi. ten kto caka od sudu riesenie takehoto problemu, ktory si navyse sposobil sam svojim zivotnym rozhodnutim mat dieta s dotycnym clovekom, je naivny blazon..
striedavka robi rodicov rovnopravnych a otca na rozdiel od zverenia matke zavazuje k povinnostiam. a o to predsa ctenym diskuterkam ide, nie ?

misinka26
14. júl 2021

@peter2404 ty si totálne mimo ...

21oktober
14. júl 2021

@peter2404 hej bola to matka roka , ktorá konečne urobila nejaký krok . Otec roka nekúpil dieťaťu ani nohavičky. Aj ty tak funguješ ? Striedavá starostlivosť v tomto prípade na návrh matky bola po troch rokoch zrušená a je to to najlepšie čo sa v tomto prípade mohlo stať.

misinka26
14. júl 2021

@21oktober Toto poznám, malý chodí do školy v deravom svetri a roztrhaných gatiach a to ho vždy k otcovi posielam v novom a čistom... keby som mu nekúpila tašku, perá, pomôcky a iné ani to nemá... ale to primitívom nevysvetlíš...

21oktober
14. júl 2021

@misinka26 to sa nedá vysvetliť. Tuto kolega to samozrejme poňal po svojom .Nie že by napísal že otec je riadny debil , tak to obrátil na mamu. Ja si jeho príspevky veľmi dobre pamätám ešte keď žil s partnerkou .
Ak mám 10 striedaviek , tak jedna z nich možno funguje, ostatné je o boji a dokazovaní si kto z koho . Zvyčajne je problém otec, nestačí na to , nie je naučený sa venovať dieťaťu z manželstva , nie je naučený nakupovať oblečenie, nevie čo kde stojí . No je to smutné-

misinka26
14. júl 2021

@21oktober A ty si mediátorka???

peter2404
14. júl 2021

@21oktober
isteze vidim problem v konani matky, ved poslat dieta v zime v papuckach moze iba chora hlava. a zaujem dietata je snad na prvom mieste..
co sa tyka vyzivneho a kupovania - ved v poriadku, dohodnut sa treba, a ak dohoda mozna nie je treba to riesit cez prislusne organy - ale kvoli tomu trapit dieta ? no pardon..
a na tvoju otazku ci takto fungujem - nie, nefungujem..

misinka26
14. júl 2021

@peter2404 hmm Ruzomberok/Lip Revuce... Snad nie si nikto z mojich znamych s takymito nazormi

zuzana_po
autor
14. júl 2021

@misinka26 no očividne je to jeden z ligy otcov, ktorý nevidí problém v tom, že otec sa nevie postarať o dieťa ale v tom, že matka keď mala toho dosť tak to dala patrične najavo!! a myslela, že chlap to pochopí.. no matka je zlá lebo poukázala na otcovu neschopnosť sa postarať o vlastné dieťa a ich prvotné riešenie - dieťa dať starej matke!!
To je celý ich problém, myslia si že my musíme všetko pretrpieť aby sa oni mohli prezentovať aký sú super no len realita je trocha iná 😉

peter2404
14. júl 2021

@zuzana_po
mas tam hrubku, aki su super - plural
kym tvoj ex travi s dcerou prazdniny skus si prejst pravopis ;)

zuzana_po
autor
14. júl 2021

@peter2404
takže baby je to úbožiak z ligy otcov
radšej sa postaraj o gramatiku môjho EX nech si on prejde pravopis.. on by ťa mal viac trápiť.. stiahne Vás na samé dno kam patríte!!
a si úbohý chudáčik, ktorý ma sleduje na facebooku a aj na modrom koníku, ešte, že si sa nevydával znova za môjho suseda, ktorý vidí z BA čo ja robím v PO, ale ďakujem, že ťa trápi čo robím.. bože ale takýmto sledovaním ste úplne úbohý a trápny!!!

@misinka26
@21oktober
@kassandra25
@pretty_woman

peter2404
14. júl 2021

@zuzana_po
opat, ubohi a trapni. plural

21oktober
14. júl 2021

@peter2404 ja neviem asi si z iného sveta, žiadna inštitúcia , ani kuratela neprinúti keď je niekto primitív aby konal inak , žiadna. A neprinútili ani toho otca, Som rada že to tam tak skončilo , tam striedavá starostlivosť nemala čo robiť. Záujem dieťaťa nadovšetko , u koho ? U otca ?

Zastupujem aj mužov a nikto z mojich klientov nie v tejto pošahanej Lige otcov a ani v ich odnožiach . Lebo možno myšlienka bola aj dobrá ale ten odpad otcov čo sa tam zišiel už je iná káva.
@zuzana_po možno by bolo dobré nahlásiť stalking ak tuto kolega neprestane.

peter2404
Autor odpoveď zmazal
zuzana_po
autor
14. júl 2021

@peter2404 tuto mám niečo výstižné pre teba 😉