Prečo otec ignoruje syna počas návštev?
Ahojte. Prosím vás viete mi vysvetliť tento vzťah alebo máte to ak nejak podobne,poznate to?
S ex máme syna. Syn má 9 rokov. Ex si ho berie klasicky každý druhý víkend. Cez týždeň malému píše volá čo teraz nebolo. Neviem čo sa stalo. Ale keď je syn u neho nevenuje sa mu. Keď idú von tak tam áno. Ale keď sú doma tak syn je nonstop na telefóne a ex hra hry a pozerá filmy.
Tiež som neporozumela.
Tiež som neporozumela.
No a ty si nonstop 9ročnému synovi za zadkom?
No a ty si nonstop 9ročnému synovi za zadkom?
@tairyx nie ale otec je s ním 4 dni v mesiaci...
Tak mu ho dávaj častejšie..
Čo od neho očakávaš vlastne, že keď je s ním tak mu musí 4 dni robiť animátora? Nemusí.
Tak možno nevie, čo s ním doma robiť, ako sa mu venovať. Keď syn navrhne nejakú aktivitu, odmietne ho?
A synovi to vadí? Či tebe? Pochybujem,že 9 ročný sa hnevá, že môže byť na mobile. 😂
A synovi to vadí? Či tebe? Pochybujem,že 9 ročný sa hnevá, že môže byť na mobile. 😂
@koniarova synovi inak by som to neriešila. Vždy príde smutný že sa mu tato nevenoval že bol na telefóne alebo pozeral seriál/film.
Tak mu ho dávaj častejšie..
Čo od neho očakávaš vlastne, že keď je s ním tak mu musí 4 dni robiť animátora? Nemusí.
@tairyx nechce ho častejšie
treba to povedať ex nech sa mu venuje lebo syn je smutný
Tak keď ho nechce častejšie zrejme k nemu nemá taký vzťah, ako by si chcela ty. Dieťa to časom prekukne a samé sa od neho vo vyššom veku dištancuje. Buď si nájdu spoločnú cestu alebo nie.. viem že asi ťa to trápi keď vidíš syna smutného, ale až tak tragicky by som to nebrala.. dva víkendy v mesiaci je to aj pte 9r dieťa prežiteľné. Ako dlho to máte takto? Možno potrebujú čas obaja
A zas povedzme si pravdu, chlapi to majú trocha inak s deťmi ako my ženy. Oni to tak neprežívajú
Tak keď ho nechce častejšie zrejme k nemu nemá taký vzťah, ako by si chcela ty. Dieťa to časom prekukne a samé sa od neho vo vyššom veku dištancuje. Buď si nájdu spoločnú cestu alebo nie.. viem že asi ťa to trápi keď vidíš syna smutného, ale až tak tragicky by som to nebrala.. dva víkendy v mesiaci je to aj pte 9r dieťa prežiteľné. Ako dlho to máte takto? Možno potrebujú čas obaja
@tairyx od dvoch rokov. Rsp...rozišli sme sa keď mal syn 2 rokym od 2-4 rokov ho chodil k nám domov iba pozerať. Potom neskôr aj strážiť keď som bola v robote a on mal voľno. Bral si ho k sebe od 6 rokov takto že každý druhý víkend. Ja by som už asi bola najradšej keby tam syn ani nechodil. Lebo tým že mu volá a píše v týždni syn sa teší myslíš si že sa niečo zmení a potom vždy príde sklamaný. Nevieš dokedy má takto dieťa o otca ktorý nejaví moc záujem? Akože hravá s ním futbal,vezme ho kúpať sa v lete,sem tam mu niečo kúpi ale nie je tam taký cit. Je to skôr povinnosť ako láska by som povedala. Aj keď tvrdí že ho ľúbi že ho neodsuva atď atď ale realita je iná.
Ťažko povedať, dokedy.
Ale mne sa to čo opisuješ nezdá ako nezáujem. Len ty a syn máte očakávania, ktoré tvoj ex nedokáže naplniť. To ale nemení nič na tom, že je to jeho otec a očividne s ním chce tráviť čas.
A zas povedzme si pravdu, chlapi to majú trocha inak s deťmi ako my ženy. Oni to tak neprežívajú
@tairyx alebo terás napríklad naposledy čo ho mal. Zo tak ho piatok zo školy prišli domov. Ex si zavolal kamaráta pozerali film,hrali playstation pili víno a syn bol v izbe. Sobotu išli von až o 12. Do 12 ex len fajčil píl kávu a bol na mobile a v nedeľu ho vrátil mne. Ja netvrdím že si ma so synom stavať lego alebo kresliť. Ale aspoň hrať tej plejak spolu alebo pozerať v telke niečo spolu a nie že syn si pozerá svoje a on svoje. Má ho naozaj len 4 dni v mesiaci môže sa trošku prispôsobiť. On už je podľa mňa zvyknutý na svoj život a komfort bez detí a nevie sa prepnúť do toho režimu otca
No môžeš mať pravdu, ale reálne s tým neurobíš nič. Nechaj to na syna, on si povie sám, ak už s ním nebude chcieť tráviť čas.
Povedala si to takto, ako to píšeš sem svojmu ex? Treba s ním komunikovať.
Ak pošle synovi hlasovú správu, odpovedz mu ty.
Veľa rodičov to tak má, že dajú deťom jesť, piť, nejaký program von a potom dnu nechajú deti tak nech sa zabavia. No a deti sa bavia mobilom, telkou a tak. Nič nové na svete. Ty si rodič, čo sa aktívne venuje dieťaťu a je na neho napojený, robí program aj dnu, nie len von. Asi sú veľké očakávania od otca, keď má len obmedzený čas s dieťaťom, ale otec nevie, nechce... Tak buď povzbudíš dieťa, aby bolo s otcom, alebo teda obmedziš kontakt a dieťa odvykne od otca.
Pre mojho ex bolo travenie casu s dietatom sedenie na gauci pred telkou a stale to tak aj je, preto tam dcera ide cca 4x za rok na jednu noc. Kto chce kam...
A spýtala si sa na to otca, od ktorého by si možno dostala priamu odpoveď? Či pre teba je smerodajnejšie konšpirovať o tom na anonymnom fóre plnom cudzích ľudí, ktorí tvojho syna a jeho otca nepoznajú?
A spýtala si sa na to otca, od ktorého by si možno dostala priamu odpoveď? Či pre teba je smerodajnejšie konšpirovať o tom na anonymnom fóre plnom cudzích ľudí, ktorí tvojho syna a jeho otca nepoznajú?
@sevrin moc spolu nekomunikujeme. Pýtala som sa. Povedal že sa malemu venuje. Ale syn mi doma hovorí niečo iné. Teraz mu viac volá a píše a syn sa o to viac k nemu teší ale realita tam je úplne iná. Tak som len chcela vedieť možno aj z pohľadu muža otca že načo teda volá píše javí záujem keď potom keď syna má tam záujem nie je
Nuz, mozno je to iba otazka pohladenia jeho ega, ze syna aj napriek vasmu rozvodu nezatratil a potrebuje si sam pred sebou dokazat, ze sa onho zaujima. Ale ked je s nim, tak ho ta otcovska rola az tak nenaplna. Moj otec je rovnaky. Chodil za nami ako detmi vzdy v nedelu na 4-5 hodin a vacsinou to presedel pred telkou. Ziadny velky zaujem, ale uspokojil svoje ego, ze chodi ta detmi. Neskor sme sa stretavali tak 2-3 do mesiaca, vacsinou ked som za nim prisla ja. Na sviatky sme chodili k nemu domov a spolocnost nam robilo vzdy niekolko jeho kamarátov, bez ktorych nevedel zit. Velmi mi to vadilo, ze nas zavolal k nemu domov a namiesto nejakeho uprimne spolocne straveneho casu sa vzdy venoval radsej kamarátom. Teraz v dospelosti sa vidime parkrat do roka, ked mu to vyhovuje a ma prave cas. Nemame ziadny extra vztah, ani nemame preco mat vzhľadom na jeho nezaujem.

A čo konkrétne chces vysvetliť?