Predbežná starostlivosť pred rozvodom

mamalucka
28. apr 2016

Ahojte, prosim o radu. Najlepsie by bolo od niekoho skúseného v tejto oblasti. S manželom sa rozvadzam, mame spolu malé dieta(4roky). Dieťa je v predbežke u otca. Ja som odstahovana do iného mesta, pár km od neho. S dieťaťom sa vidím skoro každý den, je to komplikovane, tak stručne. Chcem dieťa do svojej starostlivosti aj do predbezky aj po rozvode. Je to samozrejme, veď som jeho matka, niet sa čomu čudovať. Ale musím sa odvolať. Právnik mi vravel, ze na rozhodnutie krajského sudu sa nedá odvolať. Je to pravda? Co mam dalej robit? Aký je další postup? On sám mi nevedel povedať. Neviem kedy mame súdne pojednávanie, bojím sa ze az o pol roka ale dovtedy sa bez svojho dieťaťa zbláznim ☹ Cim dlhšie je u muža, tym to je horšie. Tlači ho proti mne, aby ma nenávidel. To je jeden z najväčších problémov. Budem vďačná za každú radu. Ďakujem

sueevelynkaotec
28. apr 2016

Vyhľadajte na nete : opravný prostriedok proti rozhodnutiu krajského súdu zverenie do výchovy.Pozor sú tam lehoty do koľkých dní musíte podať dovolanie na Najvyšší súd.

mamalucka
autor
28. apr 2016
sueevelynkaotec
28. apr 2016

@mamalucka Držím palce

mamalucka
autor
28. apr 2016

@sueevelynkaotec Moc ďakujem, budem to potrebovať.

draik
28. apr 2016

Len voči samotnému predbežnému opatreniu nie je možné podať dovolanie. Zjavne musia byť dôvody, pre ktoré okresný i krajský súd zverili dieťa predbežne do starostlivosti otca.