Prejde exmanželovi striedavá starostlivosť o deti?
Poprosím o radu.Exmanzel vo svojom záujme aby neplatil výživné (do očí mi to povedal) podal na striedavú starostlivosť.Deti 6 a 16 dievky nesúhlasili ani po vypočutí sociálnych pracovníčok.Nesúhlasím ani ja.Viem že on doteraz ani nezariadil bývanie pre dcéry... mladšia s ním ide keď príde a to súdnom určené každý druhý víkend nedodržiava.Ale nebránim. Staršia nechodí lebo nechce.U mňa majú každá vlastnú izbu on má trojizbový byt plus dieťa jeho terajšej partnerky asi 8 ročné.Otázka...aká je pravdepodobnosť že mu to prejde lebo ak áno viem že ostanem na nejaký čas bez výživného kým sa to zasa neporieši na súde?
Ja som riešila výživné a pokiaľ nieje platené nemôže prebiehať striedava starostlivosť, tak mi to bolo vysvetlené. Nikdy by som neriešila takéto dôležité veci z ex manželom pokiaľ sa nechce dohodnúť ma vyživovaciu povinnosť a bez tej deti neuvidí. Všetko treba riešiť cez súd ,sociálku a pracovníčky čo zastupujú deti.
@cierna_tma Aj vpripade striedavky môžeš žiadať vyzivne,záleží od okolností. Najlepsie keby si mala svedka na to co povedal,že mu ide len o stopnutie výživného...
Na starsiu to iz asi neprejde, ale je dost vysoka sanca, ze mladsia sa bude striedat.. ved vyskusajte, mozno sa jej to zapaci. Sice vyzivne na nu dostavat nebudes, ale 1000x to pre teba bude vyhodnejsie - aj financne, aj casovo- mozes si naorikld najst novy konicek, vzdelavanie, pracu - toho casu budes mat habadej. A btw, ak ma dobry plat, tak aj v striedavej mu mozu na mladsiu vyzivne urcit. Starsiu uz asi nechaju u teba a asi mu aj zvysia na nu vyzivne..
@dadis Je veľká pravdepodobnosť že on po deti by nechodil.Bolo mi vysvetlené že keď automaticky pri striedavke nebude stanovené výživné, tak on nebude za to nijak postihnutý...teda až kým by som ja nedala opäť návrh na súd na zrušenie.A tam by začal kolotoč dookola
@cierna_tma V striedavej musi dieta prevziat, preco by neprevzal?
@dadis a co mu ho necha pred dverami, ak nebude chciet?
my mame striedavu starostlivost, ajtak ma ex urcne vyzivne... neplati mi ho lebo ho nepotrebujem, tak sme sa dohodli, ze ho malemu dava na sporiaci ucet. kazdopadne to tym chcem povedat, ze striedava starostlivos neznamena rovno, ze nebudes mat vyzivne
@dadis jednoducho nepríde ako to robí aj teraz. Má ich mať každý druhý víkend a chodí tak raz za dva mesiace len jeden den zopár hodín a vráti ju
@cierna_tma Tak uz len tato skutocnost mu pri sude o urcenie striedavej vyrazne uskodi..Ked su deti zverene tebe, tak chodit nemusi ani nikdy, ale v striedavej to je ine, musi.. ale ak sud uvidi, ze zaujem z jeho strany je maly, nebude mat motivaciu menit typ starostlivosti.. teda mu to prihorsi postavenie
@cierna_tma nechaj to na súd hlavne si zapisuj kedy mal prísť pre dieťa a neprišiel.Mozno nebudú chcieť deti deliť, keď staršia nechce ísť ..podľa mňa mu to neprejde, keď nemá záujem a deti nechcú chodiť.Ak by mal striedačku musel by chodiť...podľa mňa len sprosto vydiera jedným uchom dnu druhým von na všetko by som povedala, že rozhodne sud
@mirola jemu ide hlavne o to aby neplatil. Veľa problémov mi robí a nevychádzam s nim dobre.Doteraz to boli len nezmyselné udania na socialke...
@luccija v tom všetkom som už zbehlá.. zapisovať značiť. Keď má výbuch v sms radšej nepodpísať🙂 a tak dál 🙂ako som už hore písala mám s ním skúsenosti dosť negatívne preto už viem ako čo🙂
@cierna_tma ak zaraba o dost viac ako ty, je uplne jedno co on chce...
@cierna_tma nauč sa žiť samostatne bez závislosti od výživného. Ak by mu aj prešla striedavá starostlivosť , tebe predsa náklady klesnú cca o výšku výživného keďže deti budú cca 50% času u neho a všetky náklady si podelíte na polovicu. DB na polovicu , prídavky na polovicu ale aj škola , krúžky + strava u neho , oblečenie a i .....
@damian85 ale ja som sa nepýtala ako to bude po striedavej starostlivosti a uz vôbec sa nepotrebujem učiť žiť bez výživného....byva 30km odo mna uz to bude zatazujuce pre tu malu chodit do skoly starsia tam nejde vyslovene povedala ze tam nepojde ma uz 16.ma trojizbak plus jeho partnerka ma syna asi 7rocneho z predosleho partnerstva.U mna ma kazda svoju izbu.mala sa vyjadrila ze tam tiez nechce ist.On po deti nechodi skoro vobec ako urcil sud pri rozvode.Preto som sa pytala ci tam je alebo nieje velka pravdepodobnost ci to prejde
@cierna_tma moj nazor je, ze je minimalna sanca na to, aby presla striedava starostlivost. sud sa vacsinou drzi status quo,ze ako to mate nastavene teraz, tak to bude aj dalej. ked teraz prejavuje minimalny zaujem o deti, nikto mu ich do SS nutit nebude.
keby nahodou na tom aj tak trval, tak pytaj znalecky posudok, kde sa ukaze, aky vztah maju deti s otcom.
je jeho povinnost snazit sa a budovat vztah s detmi, pokial to nerobi, nikto ho nedonuti, ale platit na ne musi.
a plus sa samozrejme berie do uvahy aj nazor dietata.
a myslim, ze sudcovia maju precitanych oteckov, pre ktorych je jedina priorita, ze ako sa vyvliect z platenia vyzivneho, pricom si neuvedomu, ze v konecnom dosledku ich ta SS vyjde drahsie
@soldi ano to mi je tiez jasne ze SS je drahsia.Uz len to behanie hore dole 30km tam a späť je financne zatazujuce nehovoriac o ostatnom.V spise mam zalozene aj co doteraz stvaral...pretoze ma chodil stale udavat na ÚPSVaR .vsetko sa preukazalo ako neopodstatnene a posledne co urobil ze ziadal psychologicke sedenia nas oboch na ÚPSVaR ako dvovod uviedol zlu komunikaciu... lenze tam nechodil.Uzavreli to ze nespolupracoval...
@cierna_tma možné je všetko. Z rozprávania len jednej strany , súd nikdy nerozhodne. Budú vypočutý obaja a ak to bude v najlepšiom záujme detí ( nie tvoj názor , nie jeho ) tak striedavku schvália. Ak nie , tak nie.
@damian85 starsia nepojde to je na sto percent.Bolo mi povedane ze nazor deti zavazi a ked je uz tak velka ze sa to priklana k dospelemu veku nikto ju neprinuti.Mladsiu uz podla sudu ale myslim ze tam kedze aj ona vie povedat svoj nazor a to teda vie a neboji sa normalne komunikovat tak sa priklonia mozno aj k jej vyhlaseniu.Vzialenost 30km je podla mna tiez dost.Inak je to ako jeho protinavrh k mojmu lebo dcera sa mi dostala na dobru ale financnejsie narocnejsiu skolu tak som podala o zvysenie.Chcela som rodicovsku dohodu..nesuhlasil tak som podala na sud a on podal protinavrh striedavu starostlivost s tym ze mi vyslovene povedal ze on mi platit nebude lebo ked bude striedava nemusi platit nikomu nic.A opakujem..po deti nechodi skoro vobec...ani polovicu z toho co ma..z toho jasne vyplyva ze po ne nebude chodit ani pri SS a nebude zato niest zodpovednost pokial ja nepodam dalsi navrh Takto to je a takto mi to vysvetlil aj pravnik.Preto chcem aby tento kolotoc skoncil a zbytocne nestresovat deti ani seba a samozrejme nestresovat ani penazenku.
@cierna_tma no takto to ale nefunguje. Ak si myslí že áno tak jedným vrzom aj keď mu striedavku schvália sa neodkladým opatrením o ňu pripraví. Takže v podstate je to jedno či schvália či nie , ak si po deti nepríde - tak v konečnom dôsledku ss mať nebude.
@damian85 aha aha...na neodkladne opatrenie som nepomyslela. A pritom som ho raz uplne na zaciatku pouzila ked vlastne odisiel a neplatil.Ja to fakt teraz nechcem aby to vyznelo ze nanho len nadavam alebo bohuzial skutocne sa sprava cudne.Cudne napriek tomu ze on odisiel a zvlastne je na tom to ze mala by som byt ja ta zranena ale ja som az doposial a to je uz 5rokov od rozvodu nepodnikla ziadne kroky proti nemu.Za to ja som bola uz presetrovana ako alkoholicka alebo branenie v styku aj zle podmienky pre deti a ine...Vsetko neopodtatnene...takze preto mi to vsetko hlava nebere.
@cierna_tma Tqk po tom čo píšeš si myslím že SS mu neprejde. Dost si to pokazil sám tými neopodstatnenými udaniami, tým že nechodil pre deti atd. Deti keď sami povedali pred sociálnou pracovníčkou že tam chodiť nechcú tak 16rocnu nedonutis, ani by to nerobili si myslím. Cize na ňu pýtaj zvýšenie výživného ako si písala, a tu mladšiu to je otázne. Aj keď si myslím že ani tu nedajú SS, pretože doteraz s nimi vzťah nebudoval a už si sám pohoršil viac ako dost, neprišiel na psychologické sedenie ktorého sa sám dožadoval, falošne udania, vyslovene na súde povedz že žiada SS účelovo aby neplatil vyzivne, že to aj sám povedal, ale o deti nemá realny záujem a bohužiaľ ani deti oňho lebo si to u nich pokazil sam … Keď vedel robiť deti, ma sa aj starať debil. Toto nikdy nepochopím prečo príroda takto vymyslela- matky by aj život dali za svoje deti a otcovia podaktorí by aj zapreli vlastne deti a svoj plat len aby cent navyše nedali vlastnej krvi, hanba

@cierna_tma pravdepodobnosť 50:50. Nemôžeme dopredu vedieť ako rozhodne súd a čo všetko bude brať do úvahy. Môže mladšiu prideliť do striedavky, staršiu už určite nie, ak to ani ona sama nechce.
Vzhľadom na to, že ex má ďalšie dieťa ktoré s ním žije si myslím, že striedavú nenariadia ani pre mladšiu.
Ale to je iba môj názor, nie som sudkyňa ani sociálna pracovníčka, čiže kľudne to môže vypáliť aj úplne opačne.