icon

Priebeh rozvodu

19. máj 2023

Ahojte, ideme sa rozvádzať.
Po dlhom čase som nabrala odvahu a pevne sa rozhodla.
Mam však stále obavy.
Viem ze to nebude bezproblémový rozvod, a ze manžel mi "nič nedaruje" - nemyslím hmotný majetok. Som v štádiu ze nechcem od neho nič, nezaujíma ma ako sa podelí majetok.kludne ju všetko nechám. Jedine co chcem je pokoj a dieťa do svojej starostlivosti.
Muž je totálny narcis, kt. Ma XY rokov len ponižoval a udupaval sebavedomie. Mam ho na 0.
Ale tie jeho reci už prestali bolieť už sú mi tiež jedno.
Mam len obavu ako to bude prebiehať.
Ako dlho od podania žiadosti trval rozvod vám?
A čo na celom procese bolo najťažšie?

Strana
z2
ada_alica
20. máj 2023

@dadis absolútne súhlasím, hlavne,že už sú minulosťou

horty99
20. máj 2023

Na celom procese je najťahšie zverenie dieťaťa. Ak bude chcieť striedavku - a ty nie budete sa súdiť 2 roky. Ak bude chcieť dieťa do rozšírenej starostlivosti t.j 4,5 dni za 2 týždne a ty budeš trvať na úplnom odstrihnutí budete sa súdiť 10 rokov a výsledok bude taký že ak bude chcieť - tak syna bude mať a 10 rokov tvojich v XXX. Jediná možnosť ako muža / ale aj ženu odstaviť od dieťaťa je - že on sám stratí o dieťa záujem. Takže rozlúč sa s tým že bude mať na syna minimálny vplyv. Ak bude chcieť vplyv bude mať veľký možno podobný ako ty a čím viac s tým budeš bojovať tým dlhšie to trvať bude.

autor
21. máj 2023

@horty99 to fakt nepomôže keď na súde poviem ako sa veci majú? Ze proste o syna sa nestara?
Zr nejaví záujem?
Ze nevie navariť?
Ze nemá vedomosti poriadne ani o jeho zdrav. Stave?
Ze rešpekt resp. "Posluchanie" si u neho získa a cez emocne vydieranie alebo tak ze v ňom vzbudí strach?
Nechcem ho odstrihnut uplne. Nemám problém napr. Do týždňa 1-2 dni.ale nechcem striedavu
V tomto prípade nejde o to ze ja som ublížena a staviam si hlavu na prieky mu robiť ale ide mi o dobro syna.

mondolina
21. máj 2023

to je tvoje tvrdenie, muž môže tvrdiť niečo iné....
držím palce, syn má právo na otca, aj otec na syna.

autor
21. máj 2023

@mondolina sám syn keď sa ho niekto spýta kto vari upratuje kto sa s ním hra kto s nim hocičo robí povie že mama keď sa spyta co tato tak synovi odpoved je ze je na mobile...
Syn si všetky okolnosti resp tieto "dospelacke" veci uvedomuje.
Trafi ma.

mondolina
21. máj 2023

ja ti rozumiem...ale varenie, upratovanie, staranie nie je rozhodujúce pri rozhodovaní o porozvodovej starostlivosti o dieťa.

autor
21. máj 2023

@mondolina a čo je? Ze povie že ho chce do striedavej?

mondolina
21. máj 2023

ty si myslíš, že keď náhodou bude striedavá, tak dieťa bude chodiť hladné, špinavé, zanedbané?
keď nebude s tebou?

autor
21. máj 2023

@mondolina emocionálne resp.psychicky určite

mondolina
21. máj 2023

je to jeho otec, nemôžeš mať pod kontrolou všetko. on je 50% a ty 50%

dadis
21. máj 2023

Tieto tvrdenia na sude neobstoja. Moj ex na mna povytahoval, ze sa o deti nestaram, chodim po krcmach a podobne hluposti, ze on chce deti do svojej stsrostlivosti, ze je daleko lepsi rodic. Sud takymto reciam, ktorym snazia ociernit druheho rodica neveri..

autor
21. máj 2023

@dadis lenže ha sa ho nesnažím očierniť.to je proste fakt. Naozaj tam stačí položiť mu primitívne otázky ohľadom syna a proste nevie.
Detto sám syn vie povedať ako po ňom otec hulaka a čím sa mu vyhráža.
To je proste holý dokázateľny fakt.

horty99
21. máj 2023

Nie na súde nič také nikoho nezaujíma. Zaujíma ich citová vazba na Vás rodičov a chcenie Vás dvoch sa o dieťa postarať. Obaja ste si dieťa urobili slobodne. Ani ja som nevarila , pracovala dlhšie pretože som potrebovala uživiť dcéru a bolo to na striedavku v pohode. Ale - nie je doležité len to čo chceš ty , ale aj to čo chce on , a to čo je dobré pre vaše dieťa. Nie z tvojho pohľadu nie z jeho. Ak by ten pohľad bol identický asi by ste sa nerozvádzali. Ale reálne ti poviem - záleži od toho ako on silno bude bojovať. Ak bude chcieť vydobije si striedavku / rozšírenú. Ak to len hrá - určite sa mu s tebou naťahovať roky chcieť nebude.

autor
21. máj 2023

@dadis plus ma aj od psychiatra diagnózu narcisticka porucha v kombinácii ešte s.niecim no neviem čím niečo s narušenou osobnosťou alebo také niečo neviem. Do toho sa lieči a úzkostnu poruchu. V tom posudku je pekne popísané jeho mešuge. A pres e sa to zhoduje s tým co robí doma

dadis
21. máj 2023

Len toto nie su veci, kvoli ktorym by sa o syna nemohol starat. Moj bratranec ma deti v striedavke a nevie varit, napriek tomu je dobry otec. Cez vikend chodia k rodicom, tam sa prestravuju, co-to si odnesu v krabickach, inak chodia na obedy a sucha vecera, obcas vajicka, parky, donaska..a deti su spokojne

ckocka
21. máj 2023

Pre teba bude najťažšie prestať sa rozhodovať na základe emócií a začať rozmýšľať prakticky. Ak to nezvládneš, bude nasledovať klasický porozvodový scénár - s mužom budeš musieť byť v kontakte a pretože sa budete vzájomne nenávidieť, bude ti peklo zo života robiť úspešne aj naďalej.

dadis
21. máj 2023

Narcisticka porucha osobnosti nie je diagnoza. Je to porucha osobnosti, menej empatie, manipulacia a pod. Vacsina ludi s touto poruchou konci na rozvodovom sude, lebo tazko sa s nimi zije, ale nie je to dovod na obmedzenie styku, pokial nie je vztah otec-dieta destrukcny.

horty99
21. máj 2023

Prečo si si urobila dieťa s narcistikou poruchou osobnosti s narušenou osobnosťou a s úskostnou poruchou ? To sa ťa prvé opýtajú ak to začneš vyťahovať. Navyše narcistická a úzkostná porucha sa vylučujú. Chcela by som vidiet tú správu. Existuje mánio - depresívna , ale narcista má veľmi málo úzkostnú poruchu pretože práve narcistom chýba empatia a i.......

autor
21. máj 2023

@dadis chápeš ale, ze môj manžel nie je dobrý otec?

autor
21. máj 2023

@horty99 úzkostnu ma...berie na ňu lieky. Keď som si ho brala bol iný.
Po svadbe resp az po otehotneni začalo psychické tyranie.

horty99
21. máj 2023

Môže mať depresie. Môže , ale narcistickú poruchu osobnosti mu určite psychiater nepotvrdil . Tak to dokáž na súde , žiadaj znalecké dokazovanie , a ak je skutočne taký terorista , neboj sa určite dieťa do striedavky nedostane. Len keď bude znalecké iné akceptuj ho...

mondolina
21. máj 2023

to je tvoje tvrdenie že nie je dobrý otec.
tak potom poďme odoberať deti z rodín kde nie sú 100% rodičia.
po rozvode z neho môže byť iný rodič.

autor
21. máj 2023

@horty99 narcisticku poruchu mu diagnostikovali niekto...nechcem klamať ale bol u nejakej nie som si istá ci posudkova ci aká bol to niekto iný ako jeho bezny psychiater.
Ma tam toho popísaného veľa toto je jediné čo som si zapamätala.

dadis
21. máj 2023

@autorkasvsolutbe sa nespoliehaj na to, ze na sude budes na otca kydat, vytahovat diagnozy, ze nie je dobry otec a dieta ti daju. Keby to bolo take "jednoduche", tak mame polovicu deti v decakoch. Uzkost nebrani v starostlivosti. Ostastne mas z nejakych papierov..5 rokov cusis ako vos pod chrastou. Ak ti mozem poradit, toto vsetko, co si o ex myslis, si nechaj pre seba. Dieta bude mat pohovor, otec bude na sude vypovedat a odpovedat na otazky sudcu, ak maju na nieco zavazne prist, pridu na to sami. Nebud v tomto nijako aktivna, posobis velmi podozrivo a nedoveryhodne. Ak je narcis, priprav sa skor na to, co na teba bude vytahovat na sude on, ako bude klamat, celu vinu hadzat na tebe, snazit sa ta ociernit a rozhodit - skusena kolizna aj sudca budu vediet, ktora bije. Cim viac budes bojovat, ociernovat ho, tym dlhsie sa to bude cely proces tahat, pojdete na psychologicky posudok (my sme boli, rozvod to natiahlo skoro o 2 roky, spolu sme sa rozvadzali 3 roky) Lebo nebudu vediet, kto je viac mesuge, ci ty alebo on.

matabb73
21. máj 2023

@dadis hlavne sa musíš upokojiť. Je veľmi dôležité ako na súde pôsobíŝ. Nikto tam nechce vidieť historickú ženu. Môžeš popísať jeho správanie k tebe aj k dieťaťu, ale ak tvrdíš, že má psychiatrickú diagnozu, treba to dokázať. Priprav sa, že aj on môže na teba niečo vytiahnuť, ak je naozaj narcis. Na základe vašeho správania si súd urobí názor. Môj bývalý sa správal ako debil a videla som aj na očiach sudkyne, že nemá o ňom dobrú mienku. Len u nás to bolo jednoduché, my sme sa na všetkom nakoniec dohodli. Nebolo ani vypočutie dieťaťa. U vás asi bude nutné, keď sa neviete dohodnúť.

Strana
z2