Prišla mi kontrola zo sociálky
Dobrý, prosím vás súrne o radu, ráno mi prišla kontrola - zvonček zvonil (asi) lebo funguje ale ja som v podkroví a od rána prší proste som ich nepočul - pes je zatvorený v búde neviem vôbec či prišli k dverám(zvonček je pred bránou) prosím vás ako by som to mohol vyriešiť? Papier od doktora alebo zavolať im a vysvetliť to...?
@lonely66 ahoj a môžem sa prosimta spýtať, nevieš kedy by mi obvodný vedel potvrdiť celodenné vychádzky? Mám boľavu nohu chodím po ortopedoch ale už som ako tak v pohybe.. Tak možno by to šlo či ako to je..?
@lonely66 ja som tu o tom písala pred par mesiacmi, istý "pán", je jedna ruka so svojou obvoďáčkou, vybavil si PN na cca 3 mesiace, bol aj pri mori aj rúčka hore bola na oslavách v miestnom podniku a ako bonus 👍doplatená ušla mzda za PN cez poistku u známej poistovne. A urobil to tento rok znova a môže mať razitko v páse, fotky na FcB jak tancuje a povedia vám, že to treba dokazat😄, asi tak fungujú kontroly...
@martin_2002 Celodenne vychadzky pri ortopedickych problemoch isto nie. Co potom chces? Ved chod do roboty a budes moct sa trajdat kam chces. Odnimu ti nemocenske, taketo vyhovorky, ze nepocul som zvoncek a vonku prsalo, ved to by hocikto mohol povedat.
@natalienka12 okey pani dokonalá vidím, že si pochopila môj problém, nevyjadruj sa keď nevieš pomôcť, dikes. Našťastie sa našli aj ochotný ľudia
@martin_2002 Ja sa budem vyjadrovat kde chcem a k comu chcem. To, ze ti tu niektori “ochotni” ludia napisali “tutumutu” to neznamena, ze ti neodnimu nemocenske. Ak boli na kontrole rano, mozno sa dalo to vcera este zachranit. Neobmedzene vychadzky moze lekar dat len pri urcitych diagnozach, napr. psychiatricke diagnozy. Ortopedicke isto nie, ved ked nemozes chodit tak nemozes sa trajdakovat kde chces. A ak uz si zdravy, tak do prace nie? Ake obmedzenia by mal chory keby mal neobmedzene vychadzky? Uz teraz sa PN kruto zneuziva na Slovensku, ciastocne to uz posudkovi lekari zacali sekat, ale to nestaci. Povinnostou choreho je dodrziavat liecebny rezim a tam patri pobyt doma. Nemozes do prace? Ale celodenne vychadzky mozes? Treba sa pozriet na veci, ako naozaj su a nie ako sa ta tu snazili ukludnit “ochotni” ludia. Ty pan dokonaly.
@natalienka12 je pravda, ze PN sa na skk velmi zneuziva...tak ako invalidny dochodok...
@erikavesela však jasne, že PN sa zneužívajú, súhlasím ale to, že ma niekto prácu ktora ho ničí a je z nej zakomplexovaný ako slečna hore ešte neznamená, že sú všetci rovnaký... Chápeme sa... Niekto ma aj reálne problémy. Ja mám prácu ktorá ma napĺňa a baví, ale zrejme sú aj ľudia ktorý sa zamestnaju a idú si svoje.
@martin_2002 vies, ja to vidim aj tak, ze aj v soc.poistovni je prezamestnanost a tych ludi (samozrejme, ze ich nebudu vyhadzovat) treba zaplatit a teda, co najviac zoskrtat, aby bolo na vyplaty, ale na druhej strane sa pn, invalidne dochodky a ine prispevky zo soc.poistovne velmi zneuzivaju...hlavne na vychode
@martin ako nič v zlom keď už chces zneužiť systém tak to nedávaj na sociálne siete. Jedna pravda je keď máš ortopedické problémy tak ako dokážeš behať hore dole. V tvojom prípade to nesedí. Môžeš mať vychádzky. Za deň dvakrát ries vtedy tvoje veci