icon

Problémy s deťmi po rozvode

zu2za3na
18. sep 2023

Ak:som po rozvode,deti mi zveril súd,cely život som zasvätila im,6rokov doma...žiadna kariéra ani veľké úspory,mam rovnaké podmienky ako ex s bývaním,len ja som sa musela odsťahovať do iného okresu.deti chodia k otcovi pravidelne každý víkend aj cez prázdniny lebo tam vyrastali a chcú tam chodiť.mne ostala opatera,učiť sa s nimi,prehliadky u Dr. A máličko voľného času s nimi.starsi syn má tam kamarátov a ex zariadil aby tam nastúpil do novej školy.zverili mi ich až v polovici školského roka.syn to znáša ťažko lebo musel prestupit na novu skolu.oznacil ma za klamarku,únoscu a ze som mala podplateneho právnika.chce ísť domov no býva so mnou oficiálne ešte príliš krátky čas.ako by ste to riešili?vždy je taky po víkende.niekedy mam pocit,že ho tam aj manipulujú proti mne.maly syn nastúpil do prvého ročníka,zdá sa,že sa adaptuje lepšie ale už ma sem tam od staršieho podobne reči.boli sme raz u psychologicky.dala som ich na športový krúžok.starsi všetko odmieta a ani v učení nie je samostatný.mam pocit,že ku mne nemá žiadnu úctu.keby šiel ku otcovi,ten robí 12tky a robotu zmeniť nechce a starala by sa o nich viac jeho mama ako on.byvaju spolu pod jednou strechou.sama sa vyjadrila,že sa o deti starať nebude a aj tak...vždy,keď starší syn urobí scénu,mam žalúdočné ťažkosti.

Strana
z2
pribinak
18. sep 2023

@zu2za3na vek dieťaťa?

zuzanka.zuzu
18. sep 2023

však ho pusti a sami ho pošlú preč. synovi prízvukuj, že bude u teba vždy vždy vždy vítaný. že ho tak veľmi ľúbiš, že teda môže ísť k ockovi. nebude sa mu tam páčiť. ale po návrate buď tvrdá. žiadne slzy šťastia, že sa vrátil. riadny režim - keď sa on dobrovoľne vráti, on musí rešpektovať pravidlá. a samozrejme stále stále stále hovoriť, ako ho ľúbiš.

pribinak
18. sep 2023

@zuzanka.zuzu ako vieš že ho sami pošlú preč? Píše že otec dieťaťa žije so svojou matkou. Čiže má mu kto pomôcť so starostlivostou.

zuzanka.zuzu
18. sep 2023

@pribinak a ona sa vyjadrila, že sa starať nebude. neviem, ale čítam text čo autorka napísala.

pribinak
18. sep 2023

@zuzanka.zuzu Lenže autorka zároveň aj píše že má dojem že dieťa je manipulovane proti nej, čiže tá situácia sa mize rýchlo zmieniť a nerobila by som preto záver z tohto výroku

zuzanka.zuzu
18. sep 2023

@pribinak tak nerob 😀

zu2za3na
autor
18. sep 2023

@pribinak 11 rokov

zu2za3na
autor
18. sep 2023

@zuzanka.zuzu povedala mi to neraz,lenže keď došlo k rozvodu,tak už mu pomáha

pribinak
18. sep 2023

@zu2za3na a otec býva ďaleko? Že by si sa so synom dohodla že by tam chodil aj viac ako na vikendy? Aby bol spokojnejší …

zu2za3na
autor
18. sep 2023

@pribinak
@zu2za3na ex mi povedal,že mu hovorí,že sa vždy môže vrátiť.je to psychicky nátlak...a je to proti mne, chlapec tam chce ísť lebo ma voľnosť a moja výchova je asi pre neho diskomfoort lebo si nemôže robiť cely deň čo chce

zu2za3na
autor
18. sep 2023

@zu2za3na mam to podať na súd ako psychické tyranie?ja som sa snažila,aby boli tam,syn sa ťažšie adaptuje ale babka starať sa na miesto rodiča,keď ma zdravú matku,ktorá sa o nich mieni postarať...je to na hlavu

zu2za3na
autor
18. sep 2023

@pribinak býva 56km od nás a ma problém niekedy po ne aj prísť.viackrat som ich niesla aj priniesla ja a na to nikto nepozerá.navyse ma auto a ja cestujem vlakom.on je u mňa za hodinu mne to trvá aj tri

pribinak
18. sep 2023

@zu2za3na Hm, to je kus cesty a keď ma otec takýto prístup tak je to na figu.

Ak má 11 rokov rak už dosť niektorým veciam rozumie, napr ak by si ho k otcovi nezobrala lebo to mie je tvoja povinnosť, tak rozumie situácii že to je na otcovi?
Myslím to tak, že jo dať trosku do reálu, že aj ty veľa robíš aby bol spokojný

zu2za3na
autor
18. sep 2023

@pribinak
@pribinak och on rozumie iba tomu co chce a to druhe odmieta

pribinak
18. sep 2023

@zu2za3na tak ide do puberty, toto je veľmi ťažká situácia.
Tá psychologicka odporučila čo?

anketkarka
19. sep 2023

Určite by som nesúhlasila, že každý víkend budú u neho. Potom všetky povinnosti s deťmi máš Ty a víkend majú u neho pokoj. Neviem prečo si v inom okrese, ale možno by bolo fajn, keby nemuseli meniť školu. Ja som prihliadala na to, aby deti nemuseli meniť školu a aby som mala možnosť s nimi tráviť aj voľný čas. Takto si len slúžka čo sa stará a zábava je u neho.

ketrint
19. sep 2023

@zu2za3na otec si ma pre dieťa prísť a aj ho doviesť, ak to nemáte súdom stanovené inak. Takze prestaň robiť to, že okrem volneho víkendu s deťmi stratíš ďalšie 3h na tom, že ich trepeš vlakmi k nemu… a potom ďalšie 3h dalsi deň, ked ideš pre nich?…
Toto ma robiť otec. Keď nepríde, nepríde. Treba to citlivo synom vysvetlit…

zu2za3na
autor
20. sep 2023

@pribinak nepovedala nám dokopy nič ,iba ze je to čerstvé a keby niečo,že mám zavolať,že syn sa adaptuje časom

zu2za3na
autor
20. sep 2023

@ketrint no robíme to tak,že ja donesiem,on prinesie,alebo opačne.sudom to však stanovené nemáme,je to len moja dobrá vôľa

zu2za3na
autor
20. sep 2023

@anketkarka som v inom okrese,pretože som vyrastala aj žila v inom okrese a mám tu svoju rodinu

anketkarka
20. sep 2023

@zu2za3na ja som prihliadala viac na záujem detí, lebo oni tým trpia najviac. Určite by som dieťaťu nebrala kamarátov, zázemie a školu. Bývame blízko, aby keď by chceli, tak môžu zájsť kedykoľvek k otcovi. Nechcú. A chcela som s ními tráviť aj víkendy a budovať si pekný vzťah, lebo cez týždeň len škola, krúžky, povinnosti.
Ty si ich zobrala od otca a kamarátov, lebo možno žiarliš na ich vzťah a teraz sa čuduješ, že s nimi máš problémy. Asi máš aj dobrý dôvod na to, aby všetky víkendy boli u neho a nie s Tebou. Čisto ako vyhovuje Tebe. Preto ich tam ešte aj odvezieš.

zu2za3na
autor
20. sep 2023

@anketkarka nie je to pravda,trávila som s nimi skoro cele letné prázdniny a aj toho roku sme boli spolu pri mori aj v Čechách a potom jednodňovky.ak mam voľno cez týždeň malého bravam zo školy a nie je v druzine ale si niekam zájdeme.je to ťažké, tam som bývanie nezohnal,tak som sa vrátila do rodného mesta.zbehlo sa to za tri mesiace a ja som musela rýchlo rozhodnúť co ďalej vzdala som sa aj práce a hľadala v meste taku,aby som ich mohla ráno brava do školy a stihala poobede chodiť.taka práca sa nechala ľahko.dwti tam nosím lebo chcú byť s otcom nie preto,že mne to tak vyhovuje.a keď sú tam,brava si v práci zmeny,čiže pracujem,neplánujem.na deťoch mi záleží,no bývanie som tam nezohnala

zu2za3na
autor
20. sep 2023

@zu2za3na ospravedlňujem sa za preklepy,mam inteligentnú klávesnicu na mobile...snáď si si väčšiu časť domyslela,na deťoch mi záleží a to je podstatné

zu2za3na
autor
20. sep 2023

@anketkarka neupravovali sme styk a to bola chyba,no nechcela som im brániť,keď sa nedá striedavo z dôvodu diaľky,tak nech sú aj co najviac s otcom

alazala
20. sep 2023

@zu2za3na no nerozumiem prečo mu deti nosíš, však on má prísť pre nich, nie? Ja som toto nikdy nerobila. Ved on ich nemá bežne na starosti len na zábavu cez víkend, tak aspoň toto nech sa on postará. A pre deti to musí byt ťažké , zrazu žiť inde, ni nemáš to ľahké, poraď sa so psycholôgom

zu2za3na
autor
21. sep 2023

@alazala no vraj,aby to bolo fér kvôli cestovným nákladom...nechce sa mu podľa mňa

alazala
23. sep 2023

@zu2za3na a on ti ako prispieva na ostatné náklady? Upravte si to súdom , bude ta stále využívať

zu2za3na
autor
23. sep 2023

@alazala plati výživné len styk sme neupravovali

25daniela
23. sep 2023

@zu2za3na dokončiť zanedbané, upraviť stretávanie. Súd nariadi ako to bude a dodržiavať. Vtedy sa ukáže, aký skutočný záujem ten otec má. Nie že ty sa staráš aby on s nimi bol..

liv1
23. sep 2023

Podla mna by si sa mala vratit. Najdi si byvanie blizsie. Nie ze maju deti rozvedenych rodicov, este sa musia takto vlacit. Pre teba su najdolezitejsie deti, nie ostatna rodina. Nie je to lahke viem, ale predsa odist z BA do inej skoly? Chapem tvojho syna. Nie je to ze ste vsetci odisli, to by bolo ine. Ale takto ma moznost ostat v povodnej skole

Strana
z2