icon

Problémy s nájomníkmi

nikolino2
14. mar 2020

Ahojte mame problem z najomnickou 7.3. Som s nou podpisala zmluvu o kratkodobom najme byt prenajimame ja aj manzel spolu len manzel bol v praci tak sme sa dohodli ze zmluvu podpise dodatocne.obidvaja sme zaregis.na danovom.hovorila ze tam bude byvat z dcerkou 8 mesacnou a jej partner pracuje v nemecku tak tan bude chodit len raz za mesiac kedze mi bola sympaticka a prijemna hned som jej dala kluce bez toho aby som mala depozit na ucte moja chyba slubila ze koruny budu v pondelok no neprisli ani do stvrtku na co som jej pisala spravy a ona stale zavadzala napisala som jej ze do piatka do 12:00 chceme mat koruny na ucte a ak tam nebudu tak sa na vystahovat. Od nej ziadna odpoved tak sme vecer isli pozriet do bytu a tam dvaja ozraty chlapy drychmali a jej nikde na to som jej pisala ze co to ma znamenat ze dava kluce cudzim osovam a jej reakcia? Mi napisala:Dobry vecer,pokial som v podnajme mozem si dat kluce komu chcem.To po prve.A podla zakona nemate mat ani kluce od bytu najomcu.Dajte mi pisomne vypovednu zmluvu podla zakona.

Strana
z2
amelia000
14. mar 2020

@nikolino2 no a nad cim uvazujes? Ved zmluva nieje platna..tvoj muz ju nepodpisal...a aj keby tak az od 1.4. Zajtra tam ist z muzom..vyhodit veci z bytu a vymenit zamok

draik
14. mar 2020

Nehádzal by som flintu do žita. Je pravda, že legálna cesta je vysťahovanie cestou súdu. To je však na dlho. Vzhľadom na dané okolnosti a v rámci prevencie by som spravil iné - nasťahoval sa do svojho bytu s čo najväčším počtom rodinných príslušníkov a "znepríjemňoval" im život a po opustení bytu ich nevpustil dovnútra. Alternatívne podal trestné oznámenie. To všetko za predpokladu, ak sa tam zdržujú cudzí ľudia a ak nájomná zmluva/dohoda neumožňuje užívať byt inými osobami ako nájomcami. Nemali by sa totiž dovolávať ako svojich práv. Môžu však tvrdiť, že tam mali cenné veci. Jednoducho je potrebných viac info.
Zmluva ako taká je platná aj bez podpisu manžela, keďže s ňou vyjadril podľa popisu súhlas.
P.S. Pokračujte v diskusii, prosím, a nepíšte mi súkromné správy. Kapacitne nemám šancu na všetky odpovedať, najmä, keď ďalšia členka opustila našu skupinu.

katty2012
14. mar 2020

@nikolino2 vtedy tvoja hlupost a teraz? tiez neviem co riesis, ved vymen zamku a napis jej vyzvu nech vyprace byt. coho sa bojis? nemas sa coho.

katty2012
14. mar 2020

@draik troska komplikovane nie? ked tam ma veci, moze so sebou zobrat notarku, ktora spise zoznam veci. a okrem toho, zmluva este vobec neplati a moze od nej odstupit

savoya
15. mar 2020

@nikolino2 Urcite by som neprenajala byt zene s dietatom.S nimi su len problemy.

draik
15. mar 2020

@katty2012
Lenže tam je zjavne dohoda, podľa ktorej bolo umožnené predčasne užívať byt. Tí ľudia sa tam nevlúpali. Sú dvaja, tak si dosvedčia, že tam mali napríklad zlato, bankovky a pod. Tomu nezabráni ani súpis vecí, keďže vlastníčka tam mohla vstúpiť už predtým. Kopa ľudí sú špekulanti.

veronika33
29. máj 2020

@nikolino2 Ako to dopadlo? Podarilo sa vám ju vysťahovať?

sana611
29. máj 2020

prosim vas mam otazku ??? rodicia bývajú prenájme,2 rok ale zmluvu uz im nepredlzuju ,bývajú tam rodicia dvoma ,detmi jedna znich je tazko sluchovo postihnutá 13 rocna, moze ich vyhodiť alebo ako maju postupovat prosim vas dakujem

pieksamaki
29. máj 2020

@sana611
Podla mna ked im konci zmluva a nechcu predlzit sa nic neda robit.proste je to ukoncenie najomnej zmluvy.pretoze to je cisto o vybere.nikto nemoze nutit predlzit zmluvu niekoho ktory nechce....
Iba asi najst ubytovanie ine. Vyhodit ich nemoze v podstate...v tomto je zakon postaveny tak....ze im musi najst ubytovanie...ale nemusi vyhovovat vsetkym zucastnenym stranam. Ak sa nedohodnu...moze podat neplnenie najomnych povinnosti na sud...a az na zaklade rozhodnutia sudu...moze policia vyhodit z daneho bytu.

nikolino2
autor
31. máj 2020

@veronika33 ano chvala bohu vymenili sme zamky veci sme jej odviezli k rodicom a uz sa neozvala kluce do dnes nevratila asi tak.ale hlavne ze sme sa jej zbavili.clovek aby sa bal v dnesnej dobe prenajimat aky su hnusny spekulanti....

sandrika1986
31. máj 2020

Dnes sa pomaly neda verit nikomu...
Ale cest vynimkam 🙂

kikky
1. júl 2020

Zdravim. Poradte prosim. Prenajimam byt, najomna zmluva koncila v aprili. Kedze zuril korona osial, najomca ziadal o znizenie najomneho z dovodu, ze prisiel o pracu. Bolo mu vyhovene. Ked tento mesiac nie a nie poslat peniaze, rozhodla som sa ist pozriet na byt. Byt bol ZDEVASTOVANY. Znicene zarubne, nabytok (najomca mal v byte psa a skreckov, pravdepodobne niekto z nich ohlodal zarubne), gauc flakaty, prestaty, opierky rozdrapane. Po dlhsom vypisovani si s najomcom z neho vyslo, ze co chcem, ved jemu najom skoncil v aprili a on tam uz mesiac nebyva. LENZE zurila korona, ziadal o znozenie najmu. Nenapadlo ma, ist si pre kluce, kedze bol nudzovy stav, nemyslela som na vykopnutie najomcu. Sam najomca tak isto nepoziadal o odovzdanie bytu. Byt uzival este mesiac po ukonceni najomnej zmluvy, platil znizene najomne a byt je zdevastovany. Vraj chcel dat byt do povodneho stavu, ale neviem kedy, ked je uz odstahovany. A peniaze za sposobenu skodu neviem ako mam vymahat, kedze zmluva uz skoncila. Za dobrotu na zobrotu.

korunka1
2. júl 2020

@kikky Tak v prvom rade , by si mala byť rada, že si sa ho takto elegantne zbavila....viď príspevky vyššie.
V zmluve to nemáš nejako zakomponované..poškodenia, opravy? Vyúčtovanie tiež budeš nejako riešiť. Nejaký depozit si nebrala od neho?

Strana
z2