Psychicky chorý manžel a rozvod s maloletými deťmi
Dobrý deň,
po mesiacoch uvažovania som sa rozhodla konečne podať žiadosť o rozvod. S mužom mame dve deti, 3 ročný syn a polročná dcera…o dcéru sa nestará vôbec, neprebaluje, nekŕmi, neuspava, vezme ju na ruky na 5 minút a uz mu je dlho…so synom sa pohra, vezme ho na bicykel, postráži ak treba, pretože on mi s nimi, podľa jeho slov, pomáha…no ak syn trucuje, on nemá absolútne trpezlivosť si s ním poradiť, buzeruje syna za všetko, čo je v jeho veku normálne robiť, atd…muž sa aj lieči,ma psychické problémy…no a kameň úrazu v našom vzťahu je to, že mi neskutočne nadáva a ponižuje ma, pri každej hádke, za všetko môžem vždy iba ja, no ale keby to nebolo všetko, taktiež ma bije, pred deťmi, kope ma, opluva ma, vyhráža sa mi, ťahá za vlasy…deti to videli…neraz…už ďalej nevladzem…viem, ze deti lubi, hlavne syna viac…no nechcem, aby sa po rozvode často s ním stretával, pretože vždy ho po hádke hucka proti mne…aj naposledy, syn sa ho bál, nechcel k nemu ani ísť, keď videl ako do mna kope, no on prišiel za synom, objal ho a vraví mu, neboj sa ma, to za toto všetko môže tvoja matka, lebo si neváži, co pre vás robím…pričom to absolútne nie je pravda, samozrejme. Doma robím absolútne všetko, starostlivosť o deti je na 95% iba na mne a chod domácnosti to iste. Muž mi sem tam pomôže povysavat, riad umyť, oopostielat a tak…zarába slušne, vždy ho za to chválim a uznávam… kúpi nám co potrebujeme a chceme, to mu zas nemôžem krivdiť, ale keď mu prepne, neovláda sa a nadáva mne, aj na moju rodinu, ktorá nám od začiatku len pomáha so všetkým najviac ako vie…vždy keď sa pohadame, syn vidí, že otec kričí na mamku, aj to rozpráva babke, no otec mu stále povie, že za to môže mama a že keď bude starsi, tak pochopí, akú ma matku…nemôžem mu níc povedať, lebo sa hnevá, zlosti, neustále je nervózny, vraj z práce, avšak po práci chodí veľmi často s kamarátmi von, chodí hrať futbal pravidelne, chodí kam sa mu len chce a mne to iba oznámi…nič mu nezakazujem, neobmedzujem ho, absolútne nič, no vždy mi je vykricane, ako mu ubližujem a ničím život…už je to na mna dosť…nevladzem, a hlavne, nechcem aby moje deti toto videli…prosím, je možné týmto všetkým docieliť, aby bol s deťmi co najmenej? Aj mi povedal, že deti mi kľudne dá, že on na ne nemá nervy a nevie sa o ne postarať ako ja, že on si chce radšej užívať…mám aj nejaké nahrávky, ako na mna vrieska a nadáva, atd…poraďte mi, prosím
@modry1985 neviem, ci bolo aj sudom nieco nariadene, ale dotycny pan sa "liecil" dlhodobo. teda liecil som dala do uvodzoviek, lebo lieky nebral.
@modry1985
@modry1985 xanax, neurol, paretin
@matkahelka môj podobne, liečil sa, no liečbu prerušil, vraj sa cítil lepšie, no urobilo to s ním opak…tak šiel opäť k psychiatrovi a ten mu predpísal opäť…teraz ich berie, aspoň ráno, čo vidím
@modry1985 môj muž, NIKDY neokupal Syna, ma 3 roky a malej ani nehovorím…
@modry1985 mas skutocne vynimocne dieta, pretoze bezne sa deti v 2r.sami nevedia okupat. ci clapkanie vo vode povazujes za kupanie? moja dcera sa namydlit a plnohodnotne okupat vedela asi v 6 rokoch, ale to tvoje si mozno dokaze o rok vlasy aj nakulmovat. a rovnako sa dieta v 2r.nedokaze plnohodnotne najest, ale tvoje predpokladam dokaze uz jest aj priborom 😉 blahozelam ti k takemu sikovnemu dietatu.
K veci - dotycny sa o deti nestaral od narodenia, nedokazal im podat lieky, nic uvarit. Aku mal diagnozu neviem, ale liecil sa dlhe roky. lieky vsak bral nepravidelne a len po natlaku svojej matky. u nich sa to tak nejako stupnovalo - najprv "len" vybuchy hnevu kvoli malickostiam, neskor nadavky, potom nadavky aj medzi ludmi, potom par faciek (vzdy bez pritomnosti deti) a ked dotycny dal 1x facku zene pred detmi, tak to uz zacala riesit.
Chod...vela stastia❤️
Zlomil ti ruku a ty si s ním urobíš dve deti, budem tu za zlú, ale čo si čakala ze keď ti raz ublíži, tak keď mu porodí deti sa zmení, aha.... Tak nič, no, veľa šťastia na súde. Ľutuje vaše deti, lebo niebty si obeť, ale najmä deti. Ty si mala na výber, oni nie.
@modry1985 nie, ale moje dieta nechodilo do skolky ako dvojrocne a ani ako dvojrocne nedokazalo krajat nozom. dokonca ako 2-rocne este nejedlo ani vidlickou. to ty sa chvalis vynimocnostou svojho dietata, kt.sa okrem kupania dokaze - citujem - v 2rokoch v 99% samo najest. cudujem sa, ze si sa s tak vynimocnym dietatom este nepochvalil niekde v mediach.
Nikde som nepisala, ze sudny znalec predpisoval lieky. Pisala som, ze pan chodieval k psychiatrovi roky. Ako pubertiak bol opatovne "na pobyte" v Hrani. Ale dlhe roky bral lieky, tak bol ako tak ok. Manzelka mu roky davala sancu, pretoze zila v domneni, ze budu taka rodina ako boli prve roky po svadbe. Aku ma(l) diagnozu netusim, pokojne vsak mozem poprosit manzela, nech sa to dotycnej opyta. Je to jeho pribuzna.
@modry1985 v škôlke je bežné, že učiteľky deti dokŕmia, najmä polievkou, ktorá je riedka a je sa ročným deťom ťažšie ako iné jedlá. A v škôlke sú dnes aj deti dvojročné. Nie všetky treba kŕmiť, niektorým to ide lepšie, iným horšie, Moje dieťa sa vedelo najesť lyžicou ako ročné, v troch rokoch jedlo príborom, ale nikdy som si nemyslela, že je nejako výnimočné, lebo zase s obliekaním bol horor. Každé dieťa je iné, jedno je zručnejšie v jedení, iné skôr rozpráva, alebo je skôr odplienkované...mne príde také úbohé, keď sa mamičky prezentujú týmito "úspechmi" detí a niekedy to vôbec nemusí byť ich zásluha, ale to závisí napr. od temperamentu dieťaťa a iných faktorov. Vidno to najmä na dvojčatách, mama ich to učí naraz a rovnako a každé je iné.
@modry1985 Co sa tyka tej ucasti na starostlivosti, tak kolizny/sudca sa o to zaujima: kto chodia k lekarom, kto riesi skolu a podobne. Co sa tyka tej "zmeny" partnera. Mne sa stalo to iste pri rozvode. Moj muz sa pri rozvode otocil o 180stupnov, ja sama ho nespoznavam. Este mi psycholog na UPSVaR vravel, ze ludia v rozvode su ako vo vojne, ze bojuju, maju pocit ohrozenia a straty a ze casto na druhych vykonavaju nieco ako "vojnove zlociny". Ze ich spravanie sa na isty cas vychyli z normalu do patogenej roviny, vacsinou docasne vraj. Ze po rozvode, majetkovom vyrovnani sa ludia "zahoja" a pokracuju v beznom zivote akoby nic. Nebudem pisat konkretnosti, ano, po 20rokoch co som mojhp muza poznala mi ukazal take tieniste stranky svojej osobnosti, ze som len pozerala..a tym ze moj rozvod je v procese takmer 3 roky, tak stale cakam na to znormalizovanie nasich vztahov..

@modry1985 ale on sa lieči/l ešte pred tým ako som sa rozhodla pre rozvod…