Rady pri rozvode a vysporiadaní výživného
Ako spísať žiadosť prišla mi zamietnutá platila som zbytočne 100 eur? Nemám moc peňazí a to ma zaskocilo. Môžu mi vrátiť ten poplatok? Moja situácia je nasledovná.. chcem sa rozviesť mam 3 deti s nim jedno ma 18 nestuduje druhé 19 nestuduje a tretie ma 12. Na tie prve deti sa už nedá spätne vymôcť výživné? Tie pojednávania môžu trvať koľko? Platí sa za každé jedno? Ako to urýchliť? Niesom na tom finančné dobre. Co keď on bude robiť na čierno? Je to viac otázok ale možno mi niekto poradí. Musím zdokladovat svoj príjem? Alebo stačí ze platím nájom cez banku? Proste na čo všetko sa mam pripraviť? Roky sa starám o deti sama. On kúpil sem tam cokoladku deťom ovocie a nejaké oblečenie. Skúsim aj centrum právnej pomoci môže ma ten právnik aj zastupovať zdarma na súde? Naozaj počítam každe euro poraďte mi prosím.
@chobotnica777 a prečo nepracujú staršie deti?
@chobotnica777 prečo si dala výpoveď?
@chobotnica777 ty si daj poradiť. Prvé čo podáš bude neodkladko na výživné a zverenie toho najmladšieho dieťaťa
Rozvod podáš až potom. Ty najskôr musíš ošetriť situáciu okolo dieťaťa a až potom sa rozvádzať
@chobotnica777 tak toto je zamotané ako taká chobotnica. Ty nepracuješ on žije na záhrade. Niečo ti zamietli ale nik nevie čo , s prácou to máš komplikované ale platiš nájom. Ak budeš právnikovi podávať takéto strohé fakty , nebude ťa zastupovať. Na dieťa 13 ročné výživné žiadať môžeš , na veľké nemôžeš žiadať nič. Buď nech sa zamestnajú alebo ak študujú nech si žiadajú výživné sami. Ak neštudujú nech nesedia doma na riti , ale nech ti pomáhajú. Sudcu čokoláda , či im dal alebo nie nezaujíma.
Pýtala som sa žiadosť mam dat teda prvú na vyzivne a potom až rozvod? Ako vyzerá žiadosť aby to preslo. Deti začínajú pracovať dve ale jedna sa mi o to tretie. Objednala som sa na centrum právnej pomoci.
@chobotnica777 ale ty si tu už o tom písala v auguste , no vtedy si tvrdila ze to pre kamošku. V inej diskusii píšeš dve deti, teraz tri. Ak chceš relevantnu radu, musíš písať všetko po lopate, nie takto chaoticky
@chobotnica777 toto budú 2 samotné podania
Ty už nepis nič! Dohodni si termin v Centre práv. pomocí a tam ti to spisu.
@chobotnica777 žiadosť ti nemohli zamietnuť, muselo byt pojednávanie, alebo minimálne by ti prišla odpoveď, že máš niečo dokladovať. Aj rozvod aj výživné musí byť prejednanie, vypocute obe strany.
Na internete máš veľa vzorov aj na úpravu styku a vyzivne aj na rozvod.
@pribinak nemusia byť dve pojednávania, môže dať jedno, ale bude dlhšie čakať. Zatiaľ môžu pomôcť s financiami staršie deti.
Baby toto nemá zmysel, zbytočne drat písmená, keď autorka ani nevie normálne napísať, akokeby ani čítať nevedela a s porozumením ešte horšie. Tu na modrom koniku je toľko možností čítať ako na rozvod, na výživné a všetko okolo, že naozaj len slabý duchom to nezvládne. Keby sa aspoň normálne opýtala, vyjadrila , po lopate napísala, dostane rady, ale ako vidíte 2 strany úplný chaos.
@kavasmliekom zlá rada. Takto to bude omnoho rýchlejšie a ak je bez prace, tak najideálnejšie
@chobotnica777 lenže tie otázky, na ktire teraz nechceš odpovedať, ta čakajú na súde.
V prvom rade, prečo sa chceš rozviesť, potom prečo si neziadala výživné skôr,...
Prečo si dala výpoveď, z čoho platíš nájom, prečo nepracujes, prečo nepracujú deti, a prečo si nežiada ju výživné oni.
Všetko musíš dokladovať, nie ze ty nemáš prácu, ale keď budeš tvrdiť ze ti dali výpoveď oni, musíš doniesť výpoveď, musíš tam mat dôvod. Výpisy z účtu, nájomnú zmluvu, bločky z nákupov, výdavky. ,... On tiež vsrtko dokladovať.
@kavasmliekom
@pribinak lepšie tak vravim nebudem tu pisat všetky podrobnosti verejne. Zhrnula som to. Výživné na dieťa neodkladne vybavia hneď keď on povie ze nemá prácu? Štát bude platiť? Aká dlhá doba?
@chobotnica777 to tiež nie je také jednoduché výživné žiadať. Určia ti to z dokladovania, tvojich príjmov, výdavkov, jeho príjmov a výdavkov.
Možno ti určia len minimum, možno 50e, možno 100. A samozrejme aj tam sa ta budu pýtať všetky podrobnosti. Nič neodklepnu len tak.
@chobotnica777 ale štát nie je tvoj poskok ani dojna krava. Ty musíš vymáhať výživné od otca dieťaťa. Das mu výzvu, ak nie, pôjdeš za exekútorom a na políciu. Potom na UPSVaRe zdokladujes papiere napr aj od exekútora a až potom budeš mat náhradné výživné
@chobotnica777 nie, výživné môžeš vymáhať cez exekútora až keď je stanovené súdom, a nás platný rozsudok. Najskôr treba však podať návrh na súd vo veci zverenie dieťaťa a stanovenie výšky výživného. To môže trvať pár mesiacov, kým sa dopracujes k rozsudku. Všetko má svoj postup, tak začni konečne čítať správne články, a najlepšie tu na MK skupinu Právne poradenstvo, kde nájdeš všetko . Stačí rolovať, čítať príspevky o výživnom, robiť si poznámky a potom postupne riešiť.
Fakt čítaj, aj v tejto tu skupine sme už veľa poradili, popísali, a ries to CPP
@chobotnica777 nemusíš tu písať všetky podrobnosti ale na súde áno. Prečo nemáš prácu, z čoho žiješ, kde berieš peniaze, to všetko bude súd zaujímať. Nie pár čokolád nebude súd zaujímať. Aj bez rozvodu si mohla žiadať výživné, tie peniaze ti nechýbali? Vieš o tom, že na ne mali deti nárok? Rozmysli si ako to vysvetlíš. Nám to môže byť jedno.
Autorka.Najrychlejsia cesta k peniazom v tvojom prípade je začať pracovať.
Všetky ostatné možnosti,čo tu naháňas ti peniaze neprinesu
A čo ti vlastne zamietli?
zrejme ti chybali v ziadosti dolezite nalezitosti, preto ti to vratili. Najlepsie je dat si to spisat pravnikovi, poznam pravnicky ktore matkam v nudzi spisu navrh za ozaj symbolicku cenu, pripadne centrum pravnej pomoci. V tom istom navrhu davas aj vysku vyzivneho na nezaopatrene dieta, sumu, ktoru ty si zvolis. V tom istom pojednavani ta rozvedu ak nezijete spolu dlhsiu dobu tak to bude ozaj rychle ak sa dotycny dostavi. A tiez sa riesi zaroven aj vyska vyzivneho. Aj ked nepracuje tak sa vyska vyzivneho stanovi ale je to ozaj zanedbatelna suma niekedy davno to bolo 28e tusim teraz je to cca 40e. Mozes ziadat aj spatne ale nie vzdy sud vyhovie
K navrhu o rozvod manzelstva ti treba prilozit aj rodny list dietata a sobasny list
Zrejme nepodala riadny návrh na rozvod manželstva a úpravu práv a povinností k malotetému dieťaťu na čas po rozvode, na základe výzvy súdu vady neodstránila a preto jej návrh odmietli. V takom prípad jej vrátia súdny poplatok. Staršie deti nech si podajú sami návrh na výživné ak napr. študujú. A môže podať nový riadny návrh.
@tutumututu píše, že neštudujú ale je zrejmé že doteraz ani nepracoval ani jeden z nich
@klementinka58 a keď sa nedostaví?
@chobotnica777 bud rozhodnu bez neho alebo odrocia
@katica06 teraz začali robiť len deti sú všelijaké vymýšľajú koľko mladých ani nepracuje. Nevážia si
@klementinka58 a to dokedy môžu odrocovat?
@chobotnica777 keď máš dospelé deti čo neštudujú a bývajú doma mali by ti prispievať nie vymýšľať. Zrejme neskončili školu včera
@chobotnica777 to netusim, zalezi od okolnosti a sudu
jemu pride predvolanie na adresu trvaleho prip prechodneho bydliska, musi si to prevziat a dostavit sa
@klementinka58 a keď býva na zahrade

@kavasmliekom vypoved