icon

Rady pri rozvode a vysporiadaní výživného

chobotnica777
28. dec 2024

Ako spísať žiadosť prišla mi zamietnutá platila som zbytočne 100 eur? Nemám moc peňazí a to ma zaskocilo. Môžu mi vrátiť ten poplatok? Moja situácia je nasledovná.. chcem sa rozviesť mam 3 deti s nim jedno ma 18 nestuduje druhé 19 nestuduje a tretie ma 12. Na tie prve deti sa už nedá spätne vymôcť výživné? Tie pojednávania môžu trvať koľko? Platí sa za každé jedno? Ako to urýchliť? Niesom na tom finančné dobre. Co keď on bude robiť na čierno? Je to viac otázok ale možno mi niekto poradí. Musím zdokladovat svoj príjem? Alebo stačí ze platím nájom cez banku? Proste na čo všetko sa mam pripraviť? Roky sa starám o deti sama. On kúpil sem tam cokoladku deťom ovocie a nejaké oblečenie. Skúsim aj centrum právnej pomoci môže ma ten právnik aj zastupovať zdarma na súde? Naozaj počítam každe euro poraďte mi prosím.

Strana
z3
klementinka58
Autor odpoveď zmazal
pribinak
28. dec 2024

@klementinka58 toto jej nerád, lebo je to blbosť.
Do návrhu jej právnik napíše jeho adresu trvalého pobytu a potom napíše aktuálnu adresu, ak tam chodí posta
Ona nech nič nedoručuje

cacianka
28. dec 2024

@pribinak presne, môže mu to doručiť aj polícia, do chatky či práce alebo ho rovno zoberú na súd, ak predtým maril predvolania a súdne konania,
aj také som zažila

janette2021
6. jan 2025

@chobotnica777 podaj si hneď neodkladné opatrenie, na výživné na čas do rozvodu (na najmladšie dieťa plus na seba ako nezamestnanú manželku). Svoj príjem zdokladuj dokladom z úradu práce.
Nerozumiem prečo ti zamietli žiadosť o rozvod, s tým som sa ešte nestretla. Poraď sa určite s právnikom.

chobotnica777
autor
15. apr 2025

Informátorka poslala list na adresu trvalého bydliska ale on sa tam nezdrzuje byva na chatke. Ja to chcem urychlene riešiť lebo hrozí ze odíde na Ukrajinu navždy. Povedala ze do konca júna chce to zmierovacou cestou. Ja ale nemám čas cakat. Co mi poradíte?

Strana
z3