Rozdelenie výdavkov pri striedavej starostlivosti
Ahojte , syn ide do 1. Triedy s jeho otcom máme striedavú starostlivosť. Týždeň u mňa týždeň u neho . Kúpila som všetky pomôcky do školy s tým že mi polovicu pošle. Napísala som mu email všetko som mu rozpísala aj poslala bloky . On argumentuje tým že veď tebe príde v októbri 100 eur . Ako by ste reagovali vy ?
My sme s ex zaplatili štart na polovicu ona školné ja balíček hodnota rovnako , tašku som zaplatil ja. Ostatok samozrejme co este bude a zmesti sando tých 110e bude hradiť mamina. Ved tých 110e dostaneš na nákup pomôcok na vaše spoločne dieta. Je to normálne ci ako? Tie peniaze sú presne na ten účel ak prekrocis tie peniaze ostatok na vyše polovicu jeden aj druhý.
@leo2019 aj tašku som kúpila ja ... takže tak . Takže zatiaľ výdavky 290 eur .
@dominikka1705 no tak -110 a ostatok polovicu by ti mal zaplatiť. Potom nieje ocom
@dominikka1705 ved vydavky - 100 eur deleno dva...
@dominikka1705 no tak -110 a ostatok polovicu by ti mal zaplatiť. Potom nieje ocom
@leo2019 Pozri teraz keby mi aj pošle polovicu. Ja by som mu v októbri tých 55 eur poslala nech je to fér . Lenže ako vždy sa nedá dohodnúť.
@dominikka1705 Ja by som to aj formulovala štýlom: “príde nám 100e príspevok, ktorý pokryje ČASŤ nakladov. Polovicu z toho čo je nad rámec mi však prosím posli na účet xy”
Vyúčtovanie je jasné 290 - 110 = 180 : 2 = 90
Teraz ti má dať 90 €
Poplatky v škole si potom zase rozdelíte na polovičku alebo počkáš, kým budeš mať všetky náklady, potom ti dá polovičku
@dominikka1705 ved vydavky - 100 eur deleno dva...
@zic áno veď to je všetko v poriadku . Ale s ním sa dohodnúť veľký problém 🙂
Vsak to je klasika ked sa dieta spravi v rodine kde matka nema rozum a chlap ho ma dole, s tym si mohla pocitat ze ASI nebude chciet platit co ma..
@leo2019 Pozri teraz keby mi aj pošle polovicu. Ja by som mu v októbri tých 55 eur poslala nech je to fér . Lenže ako vždy sa nedá dohodnúť.
@dominikka1705 tak to ma mrzí. Ja takéto veci za cely čas neriešim. Ja podstate ak ma niečo vyjde viac a nieje to zásadná položka ani to nerozpravam.
Vsak to je klasika ked sa dieta spravi v rodine kde matka nema rozum a chlap ho ma dole, s tym si mohla pocitat ze ASI nebude chciet platit co ma..
@anonym_897b29 a ty ma poznáš keď to takto hodnotíš?
@anonym_897b29 a ty ma poznáš keď to takto hodnotíš?
@dominikka1705 z toho si nic nerob :D najlepšie reagovať len na príspevky ktoré ti v konkrétnej téme nejak pomôžu alebo dajú info.
@dominikka1705 tak to ma mrzí. Ja takéto veci za cely čas neriešim. Ja podstate ak ma niečo vyjde viac a nieje to zásadná položka ani to nerozpravam.
@leo2019 tak samozrejme ze ani ja položky ktoré sú badateľné neriešim.Ale čo sa týka nástupu do školy by bolo fajn keby sme sa rozumne dohodli.Teraz v lete bol syn v tábore samozrejme v "mojom týzdni" tiež veľká položka . Nepýtala som si nič lebo ja som chcela aby išiel. Takže tak
ja by som počkala, nástupy do školy bude sa platiť zrpš, ďalšie pracovné zošity, my sme platili v septembri všetky celoročné výlety. až potom by som to všetko spoočítala odpočítala sumu čo dostaneš od štátu a ostatné rozdelila dvojmo.
Tak mu treba napísať rozpis bločkov nevyhnutných veci mínus príspevok na prváka , toľko a toľko ostáva, polovica je toľko a tolko. Alebo sa dohodnúť ty si zaplatila toľko zrps nech zaplatí on alebo ďalšie pomôcky on
A do budúcna by som to riešila asi tak že dieťa potrebuje: zoznam čo, a toto zabezpečím ja, toto zabezpečia tY
Tak mu treba napísať rozpis bločkov nevyhnutných veci mínus príspevok na prváka , toľko a toľko ostáva, polovica je toľko a tolko. Alebo sa dohodnúť ty si zaplatila toľko zrps nech zaplatí on alebo ďalšie pomôcky on
A do budúcna by som to riešila asi tak že dieťa potrebuje: zoznam čo, a toto zabezpečím ja, toto zabezpečia tY
@sense no ja som plánovala tak že mu tých 55 v októbri pošlem. Keď bolo rodičko zaplatil 21€ ja som mu polovicu poslala. Ja to beriem tak striedavka nie len o právach ale aj povinnostiach. Ale to je zas iná téma
@sense no ja som plánovala tak že mu tých 55 v októbri pošlem. Keď bolo rodičko zaplatil 21€ ja som mu polovicu poslala. Ja to beriem tak striedavka nie len o právach ale aj povinnostiach. Ale to je zas iná téma
@dominikka1705 ak sa neviete dohodnúť, žiaľ potom ostáva len mediátor alebo súd. Si mu to mala aj tak napísať že polovicu dostane v októbri keď ti príspevok vyplatia
inak co este otecko vobec nepocita je strateny cas na nakupoch - to su hodiny dat vsetko dokopy, co bude dieta potrebovat. lepsie by bolo asi obratene, nech vsetko zabezpeci on a ty mu vzdy das polovicu vydavkov podla blockov - nech sa stara.... a ano, este plno veci vas cakaju hradit - kadejake fondy, kruzky, oblcenie, atd.
@dominikka1705 ak sa neviete dohodnúť, žiaľ potom ostáva len mediátor alebo súd. Si mu to mala aj tak napísať že polovicu dostane v októbri keď ti príspevok vyplatia
@sense pozri on dostával danovy bonus . Ja len rodinne pridavky . Nikdy mi nedal ani euro. Skončili bane mne povedal ze nech si uplatním do konca minule roka danovy bonus a potom nech ho zruším.Tzn.september až december.Ja som v práci daňovy zrušila vo viere že on ho ide poberať. Teraz v nedeľu z neho vypadlo že on nič nepoberá takže toľko k tejto téme . Keby som bola taká tak si dám súdom určiť aby mi dával polovicu z daňového ale žiaľ som bola blbá že som to tak nespravila.
inak co este otecko vobec nepocita je strateny cas na nakupoch - to su hodiny dat vsetko dokopy, co bude dieta potrebovat. lepsie by bolo asi obratene, nech vsetko zabezpeci on a ty mu vzdy das polovicu vydavkov podla blockov - nech sa stara.... a ano, este plno veci vas cakaju hradit - kadejake fondy, kruzky, oblcenie, atd.
@oriesocek ved maju striedavú. On nechodí na nakupi neoblieka syna? nedáva veci dokopy? Výlety atď tu sa bavíme o škole.
@sense pozri on dostával danovy bonus . Ja len rodinne pridavky . Nikdy mi nedal ani euro. Skončili bane mne povedal ze nech si uplatním do konca minule roka danovy bonus a potom nech ho zruším.Tzn.september až december.Ja som v práci daňovy zrušila vo viere že on ho ide poberať. Teraz v nedeľu z neho vypadlo že on nič nepoberá takže toľko k tejto téme . Keby som bola taká tak si dám súdom určiť aby mi dával polovicu z daňového ale žiaľ som bola blbá že som to tak nespravila.
@dominikka1705 to si čo preboha kupovala za 300 eur?
@oriesocek áno presne tak . Ešte budú ďalšie vÿdavky. Ešte sme neskončili 😊
Nereagovala by som, ved je to moj syn. Neprosila by som o par drobnych, najma ak sa dava nejaky prispevok. Taketo natahovacky nechapem..
@anonym_3c6c1c Napr. tasku za 150 eur. Inak mna by zaujimalo, ako toto 50:50 plati v pripade, ze otec by kupil tasku za 50 a matka za 150 eur kupila. Je to fer voci chlapoci otcovi, ze nema na vyber? Ze matka vyberie drahu vec co sa da kupit lacnejsie a on ma platit 50%.
@oriesocek áno presne tak . Ešte budú ďalšie vÿdavky. Ešte sme neskončili 😊
@dominikka1705 aj moja ide teraz do prveho a pokial jej nekupujem veci typu cinan, mileticka, tak to nieco stoji. a nezavidim ti handrkovanie pomaly o kazdu polozku. nas to bude stat vela, kedze dcera chodi este na kruzky, ktoré su nakladne a aj skola, tym, ze chodi do anglickej triedy.
Nereagovala by som, ved je to moj syn. Neprosila by som o par drobnych, najma ak sa dava nejaky prispevok. Taketo natahovacky nechapem..
@anonym_6e4595 par eur? Pre niekoho 90€ ktore jej ma poslat naozaj nieje “par eur”. A jeho syn to nieje? 😃 ze by sa mal z toho vyvliect? Bude XY inych veci na ktore ten prispevok 100€ minie, prcovne zosity, fondy…
@anonym_3c6c1c mám rozpísať položku po položke? ŠKOLSKÁ TAŠKA ZO VSETKÝM 100 EUR. HYGIENA 13,05. PREZUVKY 30 . TV 12,50 . VV 54,60. STRAVA 10 . DRUŽINA 52. MÍNUS REKLAMÁCIA 8,60 . Ako vy kde žijete ?
@anonym_6e4595 ale to nie je par drobných - to bude vela penazi - cela vybava do prveho stoji stovky eur, taska, prezuvky, tenisky na telesnu a telesna, vytvarna, zosity, ucebnice, kadejake pera typu stabilo a pod. a to ako hovorim kruzky nieco stoji, aj kebyze ide na hudobu alebo na nejaky sport - vybava. nasa chodi do zboru - mesacne 40 eur, rozsirena anglictina v skole - mesacne 80 eur, atd... akoze niekomu je vela dat na zaciatok 400-500 eur, ak pocitame aj kadejake fondy, ucebnice anglictiny napr u nas so zositom cca 30 eur..
@anonym_3c6c1c mám rozpísať položku po položke? ŠKOLSKÁ TAŠKA ZO VSETKÝM 100 EUR. HYGIENA 13,05. PREZUVKY 30 . TV 12,50 . VV 54,60. STRAVA 10 . DRUŽINA 52. MÍNUS REKLAMÁCIA 8,60 . Ako vy kde žijete ?
@anonym_edb6ce tak keď nezarábajú veľa a handrkujú sa o každú korunu, tak snáď decko nepotrebuje tašku za 150 eur! Ja som 2 roky predávala na bazári dve tašky Topgal v super stave, nezničené za 10 eur a nikto ich nechcel 😂 Asi toľko, ale hlavne že všetky tu plačú aké sú veľké výdavky do prvého ročníka.
@dominikka1705 Moja zlatá, ak na to nemáš, tak nekupuj najdrahšiu tašku! A zopakuj si potom predložky "s, so, z, zo", keď sa ich syn bude učiť v škole, zíde sa ti to.
@anonym_edb6ce tak keď nezarábajú veľa a handrkujú sa o každú korunu, tak snáď decko nepotrebuje tašku za 150 eur! Ja som 2 roky predávala na bazári dve tašky Topgal v super stave, nezničené za 10 eur a nikto ich nechcel 😂 Asi toľko, ale hlavne že všetky tu plačú aké sú veľké výdavky do prvého ročníka.
@dominikka1705 Moja zlatá, ak na to nemáš, tak nekupuj najdrahšiu tašku! A zopakuj si potom predložky "s, so, z, zo", keď sa ich syn bude učiť v škole, zíde sa ti to.
@anonym_3c6c1c Ja na to mám ale veď asi len matere majú všetko zaplatiť podľa teba.Všimla som.si čo som napísala ale už sa to opraviť nedalo 😅😅ale ďakujem za tvoje upozornenie.

My sme s ex zaplatili štart na polovicu ona školné ja balíček hodnota rovnako , tašku som zaplatil ja. Ostatok samozrejme co este bude a zmesti sando tých 110e bude hradiť mamina. Ved tých 110e dostaneš na nákup pomôcok na vaše spoločne dieta. Je to normálne ci ako? Tie peniaze sú presne na ten účel ak prekrocis tie peniaze ostatok na vyše polovicu jeden aj druhý.