Rozdelenie výdavkov pri striedavej starostlivosti
Ahojte , syn ide do 1. Triedy s jeho otcom máme striedavú starostlivosť. Týždeň u mňa týždeň u neho . Kúpila som všetky pomôcky do školy s tým že mi polovicu pošle. Napísala som mu email všetko som mu rozpísala aj poslala bloky . On argumentuje tým že veď tebe príde v októbri 100 eur . Ako by ste reagovali vy ?
@anonym_edb6ce tak keď nezarábajú veľa a handrkujú sa o každú korunu, tak snáď decko nepotrebuje tašku za 150 eur! Ja som 2 roky predávala na bazári dve tašky Topgal v super stave, nezničené za 10 eur a nikto ich nechcel 😂 Asi toľko, ale hlavne že všetky tu plačú aké sú veľké výdavky do prvého ročníka.
@dominikka1705 Moja zlatá, ak na to nemáš, tak nekupuj najdrahšiu tašku! A zopakuj si potom predložky "s, so, z, zo", keď sa ich syn bude učiť v škole, zíde sa ti to.
@anonym_3c6c1c 100 eur za tasku so vsetkým je vela? no zaujimave... ano mohla kupit z bazaru za 10 eur, napisat na MK, nech jej daruju peracnik a farbicky, atd.. nic to nemeni na tom, ze to maju platit na polovicu a evidentne nenakupuje drahe veci. moja dostala tasku za tých 150 eur, peracnik za 30, papuce za 30, atd... ja chvalabohu nemusim zapisoavt co kolko stálo, kedze manzel je normálny.
@dominikka1705
Prosím, čo znamená, že "tebe v Októbri príde 100€"? Máte striedavú starostlivosť plus muž (otec dieťaťa) posiela mesačné výživné?
@dominikka1705
Prosím, čo znamená, že "tebe v Októbri príde 100€"? Máte striedavú starostlivosť plus muž (otec dieťaťa) posiela mesačné výživné?
@22abigail22 Nie nikdy mi neposielal ani cent . Aj keď zarábal omnoho viac ako ja.
@22abigail22 Nie nikdy mi neposielal ani cent . Aj keď zarábal omnoho viac ako ja.
@dominikka1705 ale sud moze aj pri striedavke urcit vyzivne, ak jeden rodic zaraba nadstandardne... aby sa zabezpecila rovnaka zivotna uroven dietata u oboch rodicov.
@sense pozri on dostával danovy bonus . Ja len rodinne pridavky . Nikdy mi nedal ani euro. Skončili bane mne povedal ze nech si uplatním do konca minule roka danovy bonus a potom nech ho zruším.Tzn.september až december.Ja som v práci daňovy zrušila vo viere že on ho ide poberať. Teraz v nedeľu z neho vypadlo že on nič nepoberá takže toľko k tejto téme . Keby som bola taká tak si dám súdom určiť aby mi dával polovicu z daňového ale žiaľ som bola blbá že som to tak nespravila.
@dominikka1705 preto ma byt striedavka len pre ludi ktori sa vediamo dohidnut, vy sa ocividne neviete, takze ti nic Ine ako sud neostava.
@dominikka1705 nevraviac o Tom že aj pri striedavke možeš ziadat vyzivne
@dominikka1705 ale sud moze aj pri striedavke urcit vyzivne, ak jeden rodic zaraba nadstandardne... aby sa zabezpecila rovnaka zivotna uroven dietata u oboch rodicov.
@oriesocek To už viem aj ja . 🙂 Nie som sociálny prípad tu išlo hlavne o názor aj iných ľudí v tejto téme.
@dominikka1705
Tak by som mu napísala, že má 3 možnosti:
1. Uhradí ti polovicu vzniknutých nákladov
2. Uhradí všetky ďalšie náklady, ktoré vzniknú pri nástupe (počas školského roka) - určite toho vznikne ešte dosť
3. Podaš na súde návrh na určenie výživného
Úprimne, už keď teraz nespolupracuje, kašlala by som na prvé 2 možnosti a rovno sa obrátila na súd
Ja keď čítam také príspevky,je mi strašne smutno z toho. Neviem si predstaviť,že by som mala rodičovi svojho dieťaťa povedať,že "tebe príde 100 eur"tak to nedám skoro nič. Ved to je pre jeho dieťa, preboha ! Nie že matka si z toho chce nakúpiť kozmetiku a ísť na výlet 🙈
Také nákupy by sa ani nemali nejako rozratavat na polovice,ved ideme,nakúpime,jeden zaplatí to, druhy tamto
Prečo si neriešila výživné? Hlavne keď vieš ako ťažko sa s ním dohodnúť. Najlepšie je mať všetko na papieri, potom nemôže vyjednávať.
Prečo si neriešila výživné? Hlavne keď vieš ako ťažko sa s ním dohodnúť. Najlepšie je mať všetko na papieri, potom nemôže vyjednávať.
@januska12323 lebo som to nevedela ze aj pri striedavej môže byť výživné. Pred 4 rokmi mi nikto ani slovom nezmienil že si mám nárok žiadať.
@januska12323 lebo som to nevedela ze aj pri striedavej môže byť výživné. Pred 4 rokmi mi nikto ani slovom nezmienil že si mám nárok žiadať.
@dominikka1705 ani nemusí ti nikto hovoriť. Sud zhodnoti vaše prijmi a výdavky tak urči aj výživné v prípade striedavej. Bez rozdielu ci si poziadas alebo nie.Sud môže rozhodnúť akokoľvek aj bez návrhu. Stáva sa bežne ze napríklad matka si požiadala príklad 500 eur (otec dobre zarabajuci) a dal jej 400 ale videl dostatok rezervy v ocovom prijme a dal povinnost prispievat dieťaťu na sporenie 200. Matka mala založiť dieťaťu účet samozrejme taky do ktorého nemohla siahať respektíve aj keby chcela nemohla z toho uctu použiť žiadne finančné prostriedky.
@dominikka1705 ani nemusí ti nikto hovoriť. Sud zhodnoti vaše prijmi a výdavky tak urči aj výživné v prípade striedavej. Bez rozdielu ci si poziadas alebo nie.Sud môže rozhodnúť akokoľvek aj bez návrhu. Stáva sa bežne ze napríklad matka si požiadala príklad 500 eur (otec dobre zarabajuci) a dal jej 400 ale videl dostatok rezervy v ocovom prijme a dal povinnost prispievat dieťaťu na sporenie 200. Matka mala založiť dieťaťu účet samozrejme taky do ktorého nemohla siahať respektíve aj keby chcela nemohla z toho uctu použiť žiadne finančné prostriedky.
@leo2019 to je pravda ale kolízna ma mohla oboznámiť o tejto možnosti. Lenže cieľom bolo ma dotlačiť k striedavej starostlivosti. 5 minút pred súdom si len napísala kto poberá rodinne pridavky a kto daňový bonus.
@leo2019 to je pravda ale kolízna ma mohla oboznámiť o tejto možnosti. Lenže cieľom bolo ma dotlačiť k striedavej starostlivosti. 5 minút pred súdom si len napísala kto poberá rodinne pridavky a kto daňový bonus.
@dominikka1705 zo zákona ak sa nedohodnete vsetko ide tebe. Mohla ale to by bolo jedno lebo ak by si požiadala nedali by ti aj tak. Alebo ak by ti vychádzalo tak ti odklepnu. A po ďalšie nic ti nebrani si sadnúť stiahnuť tlačivo a požiadať o výživné. Výživné je samostatná jednotka. To sa dá upravovať kedykoľvek alebo zvýšiť alebo znížiť. Od septembra súdy začali pracovať môžeš podať.
Za mňa, na začiatku školského roka bude ešte toľko poplatkov zrps triedny fond školský klub krúžky pracovné zošity a čo ešte učiteľka vymyslý, že aj tých 100€ bude málo
Ďakujem Bohu za otca môjho dieťaťa, ktorý nerieši takéto sprostosti, ale svojmu dieťaťu pošle aj nad rámen, hradí všetko, výlety, nákupy, hračky, pomôcky, dovolenky a to spolu nežijeme už viac ako 5 rokov, nikdy ale nikdy som od neho nič nepýtala a sám, dobrovoľne posiela.
Keby som mala toto riešiť, tak ma asi šľak trafí.

@dominikka1705 no ved zatial to nechaj tak, ak pride 100e zo statu, tak ok, ved sa to hadam zmesti do tej sumy? Ci mas nejaku specialnu tasku? Ak ano, tak vsetko co je nad ramec tych 100e normalne predelis dvoma a on polovicu zaplati.