Rozvedení rodičia a drahšie položky pre deti
Ahojte, ako máte ošetrené drahšie položky pre deti? Lyže, bicykle...atď. Majú dvojmo alebo iba všetko berú z domu?
Deti sú zverené mne, otec je cca 200 km ďaleko. Okrem výživného deťom nič nekúpi, všetko vyžaduje odomna. Že peniaze mi posiela, tak mám nakúpiť . Nekúpi ani trenky či ponožky. Zo záhrady (keďže zije na západe a dopestuje, nedonesie žiadne ovocie, či zeleninu. ) Napr. pod stromček dostali spoločenskú hru ale teda, tu si domov vziať nemohli.
Kašlem na drobné veci ale skôr tie drahšie má zaujímajú.
100 euro platim len mesacne skolne na stredoskolaka a to este nejedol, necestoval, neobliekal sa. Fakt najvyssi cas ukazat exovi financnu realitu...
Ist na neho jeho kartou:
Kupil si detom spolocensku hru, je ich, chcu si ju zobrat domov, TAK POTOM PRECO TY ROZHODUJES?
Tak ja zase akondieta rozvedených rodičov a ako rozvedená už s veľkými deťmi ti napíšem, že ja by som dala, čo je na tom, tebe ich aj tak kupuje tvoj priateľ, urobíš deťom pekný čas a co ta zere, že ma novu fasádu a kope jamu, aj tri môže, snáď ide o deti a nie riešiť s deťmi, že majú otca lakomeho debila. To je z môjho pohľadu to najhoršie. Keď on chce, tak nech si hru nechajú u neho, ale múdrejší ustúpi. Ale keď sa ti chce bojovať a handrkivat, že ty si kúpila to a on nie, tak smelo do toho, decká z toho budú mať prínos. Ja som tak neuveriteľné šťastná, že toto je za mnou, že môj ex môže vlastniť aj mrakodrap a je mi to jedno, teraz keď počúvam dospelé decká ma pichá pri srdce, aké kraviny som porobila a ver tomu, že by som im ešte aj pre ocka buchtičky na výlet pribalila s bicyklami😃
@maciatkolulu deti ti to teraz vycitaju s odstupom casu?
@0silvia0 áno veľa vecí mi hovoria.... A ja občas ziram a je mi to ľúto, ale oni to berú, že mama nerieš. A mňa to žerie
@maciatkolulu tak jasne, clovek ked vekom dozreje, veci vidi inak. Uz nema chut sa handrkovat a hlavne ma nadhlad. Nevycitaj si, je to prirodzeny vyvoj, kazdy mame veci, ktore by sme urobili uplne inak so sucasnym rozumom...
@sense ze sudkynu pozdravujem, my sme mali tiez dohodu, styk s otcom neobmedzeny, vyzivne a peniaze naviac, ked sa kupoval novy notebook, platil lyziarsky, stuzkova bez problemov. Ale viem, ze to nie je pravidlom, ale zase ani taka rarita.u znamych to bolo rovnako
Ja by som ziadala zvysenie vyzivneho, aby ti pokrylo aj tieto vydavky. A deti by som s tym vobec nezatazovala. Potom si mozu brat bicykle kde len chcu 😊
Podaj návrh na zvýšenie výživného. Uveď to čo si pisala v návrhu
Môj manžel posiela 400 eur na dcéru a veru v živote si netrúfli pýtať peniaze na lyže, oblečenie či také niečo. Jedine čo pýtala polovicu, bol darček na vianoce - fotoaparát, potom zájazd do Paríža so školou a strojček na zuby. Ale tak 100 eur je už fakt nie veľa. Mohol by prispieť na konkrétnu vec. Veď sú to aj jeho deti. Lenže to by muselo byť súdom rozhodnuté, že väčšie výdaje na polovicu. Inak je to len na dohode.
@elizabet173 Mozno jej skusenost... ja osobne nikoho takeho nepoznam... skor som ja za hlupu lebo nevytlciem z chlapa co sa da.... a prevo ho lutujem, nelutujem ho ale to ze si buduje vztah s dcerou mi je prednejsie....mozno keby som od tych penazi zavisla mozno by som na tom trvala...
Ďakujem všetkým. Výživné je momentálne zvýšené v lete. On má firmu, papierovo minim. Pre vysvetlenie s tým bazénom....ja mu nezávidím. Ja ho mám u prdele, som rada že som sa ho zbavila ako partnera. To bolo na margo toho, že deťom povie-nepridem lebo nemám prachy na benzín a potom prídu k nemu domov a vidia tam, čo tam vidia. Nechodí za nimi (pol roka nebol) na mňa píše na sociálku, že nemá žiadne info o deťoch, že ho vôbec neinformujem. Pritom, keby chodil ako mal, mal by info z prvej ruky. Písala som mu viac krát, jedine, čo som ho donútila, bolo, že kúpil zubné kefky.
predpokladam, ze s takymto fotrom deti same prestanu chciet travit volny cas, je to len otazka casu. Ani deti nebude bavit riesit a pocuvat jeho drzgrosske reci...
Moja dcéra má len po jednom. Keď treba, vezme si to k otcovi. U neho nemá ani oblečenie. Keď idú na výlet, balím ju ja doma. Som rada, že sa jej aspoň sem tam venuje. Keby som v tomto robila problémy, iba by som to zhoršila jej. Nevidím zmysel toto riešiť. Lyže má napríklad doma, ale ja nelyžujem, tak som rada, keď ju vezme.
Neboj, dlho to nepotrva a pochopia. Zacnu sa na svet pozerat inymi ocami. Ty na socialke tiez oznam, ze za detmi nebol pol roka. Oznam mu, iba ked by boli chori, inak by som ho kaslala. Co sa tyka prospechu, moze sa zaujimat v skole.
@elizabet173 No byvaju 200km od seba, nech uz je dovod hocijaky. Byvanie tak daleko od seba je velmi nestastna zalezitost. Nie kazdy muz ma peniaze na 200km cesty hore dole a noclah v hoteli (a co vlastne na tom hoteli bude s detmi robit), ci si kupit dalsi byt v meste, kde byvaju deti. Skor by som to videl, ked deti su uz celkom velke, cesty maju zdarma, nasadit na vlak, vyzdvihnut v cieli. Teraz sa nechodi do skoly, uci sa z domu. Mohli by byt u otca aj dlhsie a ucit sa tam.
vozis sa aj ty na tych detskych lyziach a bicykloch? Ked uz su decka u svojho otca, preco by sa nemali lyzovat alebo bicyklovat? Ak sa to chce taktovi tahat autom tolke kilometre, tak to daj svojim deckam...ved je to pre ne. Kupovat taketo veci dvojmo je po ekonomickej a ekologickej stranke hovadina ako mraky.
@leuchtturm súhlasím. Tak nech kúpi, budeme si brať.
@majkeel má tuná byt, ktorý prenajíma. Navrhla som mu, nech si ich vezme cez školu, majú on-line. O toto nemá záujem
@majkeel pisala som vyssie, ze ak by sa o deti zaujimal, prist raz za pol roka za zaujem nepovazujem a posielal vyzivne primerane ich veku, kludne by som deti k nemu zaviezla, spat by ich priviezol on. Ak ma prachy na bazen pri dome, aj na cestu za detmi najde. A castejsie ako raz za pol roka.
Tak je to idiot, ked nema zaujem byt viac s detmi, ak moze, ale vybrala si ho detom zial sama. Jedine to este 5-6 rokov do dospelosti vydrzat a kaslat nan.
tak mu to povedz...alebo si myslis, ze ti teraz kupim lyze pre tvoje decka? Tebe nejde o dobro tvojich deti, ty si cez ne vybijas hnev na chlapa, ktoreho si si sama vybrala a zplodila s nim potomstvo.
@leuchtturm 😆tak to som sa zasmiala. Vôbec si cez ne nevybijam hnev. Deťom balím úplne všetko, taktiež si berú hračky ktoré chcú. Pravidelne dostávajú 10 e vreckové, keď idú k nemu. 2x po sebe im tie prachy vzal a povedal, že mu dlzim peniaze, takže si sťahuje svoj dlh. A vieš čo, deti si od vtedy peniaze nechávajú doma. A koľké km akože chodi? 200 km je veľa? Niekto takto jazdí každý víkend! A som písala, že pol roka nebol
hotova matka roka, ale bicykle a lyze detom nedas...no ved rob si ako chces, ale deti za tvoj vyber nemozu.
@leuchtturm ty si matka roka, ty si svojmu super otca vybrala 👍
@leuchtturm trochu opacne si to zhodnotila. Hnev a frustraciu z rozvodu si vybija otec deti, nie matka. A ver mi, ze ked spolu chodili, tak nemohla tusit, ako sa prejavi po rozvode. Ten pravy charakter sa ukaze az pocas neho a po nom.
@elizabet173 áno. Dakujem. unho je aj "pocit" krivdy pretože som naňho podala trestné kvôli týraniu. A je fest ťažké sa od toho odosobniť a pozerať na deti. Kopu hračiek ostalo tam, proste sa "stratili" on ich radšej schová ako by im ich mohol dať. Dávam im úplne všetko ale lyže a bike sú fakt finančne vyššia položka. Čo on ušetrí na kúpe lyží môže vraziť do skypasov. keď ja nákupom lyži, musím rozmýšľať, kolko krát si môžeme dovoliť ísť lyžovať
Ako som uz pisala, o par rokov pochopia. Moj partner to mal v opacnom garde. Starsie dieta nie, to uz bolo dospele, mladsie vo veku tvojich deti sa dalo este manipulovat, ale nie dlho. Teraz je uz dospely aj ten, od matky sa odstahoval takmer hned po maturite. Nikdy ale od otca nic zle na svoju mamu nepocul, aj ked sa moj partnet niekedy musel drzat stola a pocitat do desat. Drz sa toho aj ty, deti casom pochopia, kto ich ma skutocne rad a kto si len vybija svoju frustraciu.
@elizabet173 áno. U nás je to tiež tak. Ja si naňho zanadavam, dosť ublížil. Fyzicky, psychicky. Prešla som si azylovym domom. Ale nikdy som nič zle naňho nepovedala deťom. Časom prišli otázky....prečo sme odišli. Ale pamätajú si svoje. A aj tak dokáže neskutočne manipulovať. Ďakujem moc. ♥️

autorka: 200 eur na dve deti a deti majú 12 a 13 rokov.... rovno ti poviem, že byť na tvojom mieste, deťom priamo vysvetlím, že ich otec je idiot.... slušným spôsobom vysvetli, prečo to nemieniš urobiť. nie že nechceš, doslova nemieniš. akože ťahať domácnosť o troch ľudí, z toho sú dve deti jeho a on posiela 200? veď to je výsmech! a ešte aby si im všetko nabalila. no zabudni. dovi dopo..... ja mám čoskoro 11-ročnú a veľa vecí keď jej vysvetlím, tak pochopí. a to pritom jej otec posiela výživné (podobné, ako máš ty, ale na jedno dieťa), uhradí jazyk raz za polroka, kúpi bicykel, ktorý si dcéra berie domov (máme trošku inú situáciu, sme ulicu od seba, takže pohoda), keďže má veľkú pivnicu, využívam stále tú jeho na odkladanie sezónnych vecí. v zime tam mám nielen dcérin bicykel, ale i svoj (samozrejme, súhlasil, on tam nemá ani čo dať a moja pivnička je veľmi malá, len tak na kompóty). no a v lete tam sú sánky, lyže, boby, apod. takže kým on nemá inú rodinu a nevyužíva priestory, tak nemá problém s tým, aby som tam odkladala tieto veci pre dcéru. tým chcem povedať, že tu neriešime, kto čo kúpil atď.... akože vzhľadom na jeho a môj príjem je toto všetko tak akurát.... časom bude potrebné zafinancovať viac, dieťa rastie. preto žasnem, čo si to mala za chuja s prepáčením. nič, ani holé gate by som im nenabalila. chceš deti? nakúp im spoďáre, tričká, nohavice.... a nech sa páči... a môže ti byť fuk, že z toho vyrastú. nech vie, že deti sú náklady. a nielen že ti pošle almužnu a ty máš všetko ťahať a ešte aj deti aj nabaliť..... toto je neskutočné, akí sú niektorí chlapi chujci, akože fakt.