Rozvod a ako správne vyrovnať majetok?
vyzerá to tak, že s mužom podáme na rozvod. Veci ohľadom detí máme v podstate poriešené. Problém je v tom, že muž je hrozne fixovany na majetok, peniaze. Ja mám svoj byt (kúpený za slobodna). Presťahovala som sa k mužovi do jeho neprerobeneho domu. Spoločne, alebo iba ja som kupovala do domu veci. Ja som napr. dala solárne panely, klimu, kotol, okná do domu a pod. No problém je, že som to buď kúpila za hotové, preposlala mužovi na účet (do predmetu som dala načo tie peniaze sú napr.:okná. No muž mi vykričal, že "nedostanem ani hovno" jeho slová. No ja si myslím, že minimálne za tie roky čo sme spolu žili by som mala nejaku časť dostať, alebo sa mýlim?
Najsť si dobreho pravnika a prebehnuť všetky účty a bločky. Výhodou je, že bločky mať budete lebo je na to zarúka, a s pravnikom si všetko prejdite lebo aj poznamka na učte typu okná je dôkaz. Najlepšie poradi pravnik, idealne aby vas vyrovnal mamzel nejakou sumou.
nedaj sa oklamať... vrieskať môže koľko chce.
chce to dobrého právnika a isto ti pekných pár e patrí... veď jemu tie veci predsa zostanú.
nedal ti časť domu? , či majiteľom je len on? popr. pozri kataster
@deti95060810 Nedal mi nič. Stale ma "chlácholil" že určite mi to napíše aspoň nejakú časť, ale veď som tam doma a podobné reči. Ja som stotožnená s tým, že určite nedostanem polku domu, ale urcite to nenechám tak. Zactie roky som tam dala kopec peňazí. Bola som Hlupa
bojuj...
keďže ste boli už manželia, priznajú ti pravdepodobne len preukázateľnú polovicu nákladov čo si vložila do domu...
@mogaa to je pravda, ale ma zaroven narok na polku jeho penazi. Sice aj on na jej...
On na teba neprepísal polovicu domu, takisto, ako ty si nanho neprepísala polovicu svojho bytu. Mas narok na vratenie polovice penazi, co si vrazila do domu.
Máš bločky čo si kúpila do domu ak áno tak treba zájsť za dobrým právnikom aby to dal do poriadku spolu s tebou. Tvoj ex ej na to krátky to že vykrikuje je jedna vec a to čo má povinnosť vrátiť je vec druha. Určitú sumu mu určite súd nariadi vyplatiť. Ak to tak neurobí príde na rád exekútor. A to ho vyjde určite dosť draho vtedy len zaplače a zabudne na vetu nedostaneš ani hovno.
Nooo, byt bol Váš, tak z toho nedostane nič. V tom dome predpokladám nemáte žiadny vlastnícky podiel, nemáte žiadny spoločný majetok, takže všetky "vaše" peniaze išli ešte aj cez jeho účet, tak v manželstve sú to aj tak ako keby spoločne nadobudnuté peniaze. Okrem dedenia a daru, ktoré by bolo výsostne len vaše. No, celé zle..... aspoň že ste nepredali ten svoj byt a neinvestovali peniaze do jeho domu. Teda dúfam....