icon

Rozvod a štvormesačné bábätko

kikinkirka
9. sep 2021

Ahojte. Chcela by som sa opýtať či je tu mamička, ktorá sa rozhodla opustiť manžela s malým bábätkom (my - 4mesiace) a ako to následne riešila. Ako to riešili ďalej ak mali spoločný byt/dom, či žila následne v podnájme atď atď a hlavne ako sa s tým sama vysporiadala …

7lenka11
9. sep 2021

@kikinkirka minule som pocuvala jednu pani, ktora odisla s dvoma malymi detmi od muza, bolo to pre nu extremne tazke.. na rozvode sa dohodli este pred porodom druheho dietata.. ale nechcela ostavat vo vztahu len preto, ze maju deti.. vratila sa k rodicom na chvilu a postupne sa snazila uplne osamostatnit.. lenze zdoraznila, ze s muzom nadalej vychadzaju dobre a pomahaju si, on sa plnohodnotne stara.. asi to teda zavisi od mnohych faktorov

makova333
9. sep 2021

@kikinkirka nie je podstatne ako to mali ini, ale aka je tvoja vychodiskova situacia. Teda, ci je byt spolocny, ci mas kam ist ak nie, ci s buducim ex dobre vychazdate a vie ti vyjst v ustrety, ci ti ma kto pomoct financne, ci sa budes vracat do prace a podobne. Ono sa to da zvladnut aj s malym babatkom, ale zavisi to naozaj od vela premennych.

tramtada31
9. sep 2021

Kolegyňa tak mala so 4mesacnym. Vzťah bol nefunkčný, ziaden iný dôvod ako tyranie, alkohol atd tam nebol. Išla byvat k mame. Keď malo dieťa rok, tak som ju stretla s už novým partnerom, čiže bola nakoniec rada, že sa to takto zomlelo aexpriatela opustila. Nový partner má k jej synovi vzťah ako k vlastnému, keďže bol relatívne malicky a prirastol mu k srdcu

bozzie
9. sep 2021

@tramtada31 tak to sa velmi dobre cita, ze aj taka zla situacia a skusenost sa proste premenila na dobre. Ako v nefunkcnom vztahu podla mna nema zmysel nejak zotrvavat a treba sa snazit co najskor sa postavit na nohy a zacat novy a hlavne teda stastnejsi zivot

ckatka
9. sep 2021

V prvom rade sa treba pozrieť na to, prečo je vzťah nefunkčný...A co obaja od vzťahu čakáte. A prečo tam vôbec to dieťa vzniklo.
Po pôrode je to veľmi náročné obdobie pre oboch...A ľudia to často nezvladnu, pretože z unavy a nevyspatia bežia len na základné veci a priorita je jest a spať (ak vôbec). Poznám to.
A o nejakých veciach akože "romantika na udržanie vzťahu" alebo blbé "objatie po príchode z prace"...nie je ani reči, pretože na ne "nie je čas".
Skus si prečítať knihu 5 jazykov lásky. Nám dala veľmi veľa. Chceš či nechceš, žena je tá, ktorá to má "pod palcom" a udržiava teplo domova a rodinnú pohodu.
Ako mi raz povedal jeden veľmi vzácny muž, "žiaden chlap neodíde od spokojnej vysmiatej ženy, ktorá je spokojná sama so sebou a da mu pocit, že je pre ňu dôležitý ".
Pokiaľ nie je v rodine násilie, alebo nejaký patologický stav, všetky zdanlive problémy vieš ženskými zbraňami vyriešiť.

makova333
9. sep 2021

@ckatka odporucam menej romantickych filmov. Zena aj muz su rovnocenni partneri vo vztahu. Ani jeden nie je primarne zodpovedny za "udrziavanie tepla domova a rodinnu pohodu". Ak jeden z nich nechce byt vo vztahu, druhy sa moze snazit akokolvek a nic s tym nespravi. A nie, ani zenskymi zdranami sa nevyriesia vsetky problemy vztahu 😀 Na vztah musia byt dvaja. Dvaja, ktorym na vztahu zalezi.

kikinkirka
autor
Autor odpoveď zmazal
kikinkirka
autor
Autor odpoveď zmazal
poopsie
9. sep 2021

Tak ten prvý dôvod nieje nezvyčajný 🤣to sú proste chlapi... Oni sú iní v tomto... Ale to ostatné 😬chcelo by to úprimný rozhovor bez výčitiek, nie hneď rozvod .. To sú veci ktoré sa dajú vykomunikavať 🤷‍♀️ na druhej strane treba sa pozrieť aj na seba... V čom si spravila chybu..ja som kosila raz a keď ma videl, bol zhrozený... Že ale to nieje vysávač 🤣... Tak nekosím, tak ako on neumýva záchody... S malou mi musel pomáhať od pôrodu, nevládala som ju kúpať po sekcii... Tak ju kúpal 3 roky každý večer...

andrea78
9. sep 2021

@kikinkirka a on sa ako stavia k moznosti rozvodu? Ako si predstavuje nasledne fungovanie a zivot on? Rozpravali ste sa o tom, alebo du to zatial Tvoje myslienky, vie o nich, kam to chces smerovat? Co potom, moznosti ste nacrtli - byvanie, financne zabezpecenie, starostlivost o dieta atd atd?

andrea78
9. sep 2021

@kikinkirka teraz citam o tom Chorvatsku, pan si zjavne neuvedomuje, ze uz ma rodinu a nezije mladenecky zivot, to bude ten hlavny problem. Kde ten model spravania nabral, ako zili jeho rodicia? Nebolo to u nich tak, ze matka sa starala o vsetko a otec mal volnost, bez povinnosti? Toto si musi uvedomit on, kym on s tym nieco nebude chciet urobit, pracovat na tom, aspon postupnymi krokmi, zazrak necakaj ( a isto necakas, chces len trochu ,,pomoci,, a zaujem) , mozes sa rozkrajat, budes mat takyto zivot stale.

kikinkirka
autor
Autor odpoveď zmazal
andrea78
9. sep 2021

@kikinkirka dom ste kupili pocas manzelstva? Kto je na liste vlastníctva, obaja?

kikinkirka
autor
Autor odpoveď zmazal
elizita
9. sep 2021

@kikinkirka nerob unahleny zaver, este to skuste riesit.. moj siel na koncert do DE ked mala prva dcera mesiac.. tusim na 2 noci... ale teda mal akoby "moje povolenie" ja som s tym bola ok.. malo by to byt o dohode... a este taky postreh - ako sme si naucili, tak mame... ked sme si zvykli chlapov na to, ze su este deti a my ich matky... moj muz teda nie je az taky extrem ako tvoj.. ale az ked som si uvedomila, ze tiez v nom taketo nieco tkvie vo vacsom meritku po druhom dietati, zacala som byt prisnejsia, tvrdsia a zacala som viac mysliet na seba.... my mnohe zeny mame ten blby materinsky tik, ze musime vsetko... chlapovi treba dat volnost, aj s hranicami a tiez aj ine povinnosti ako pracu..

mogaa
9. sep 2021

@kikinkirka tak vieš, väčšina žien to má po rozvode ťažké, lebo ostane na teba uplne všetko....výživné ti nepokryje vyživovaciu povinnosť dieťaťa, lebo tú máš aj ty + všetko ostatné ostane po rozvode len a len na tebe - čiže všetky náklady a len 1príjem(ten tvoj), výživné pri tak malom dieťati 100-150eur ti nenahradí mužov príjem....nehovoriac o tom že ak bude mať dieťa 3roky(možno ja skôr)budeš musieť do práce a dieťa škôlka.....takže opäť všetko na tebe - zaniesť dieťa , vyzdvihnúť dieťa, starať sa oň v čase choroby a väčšina zamestnávateľov ti OČR mesiac čo mesiac akceptovať nebude(a deti pri nástupe do škôlky sú choré skoro stále)...nehovoriac o tom že ak ti napr.dieťa nezoberú do škôlky, nemôžeš sa ani v 3rokovhc vrátiť do práce alebo musíš zháňať súkromnú škôlku

deti95060810
9. sep 2021

zažila som... nebyť rodičov tak skapem id hladu a pod mostom....

bluka2
9. sep 2021

Zažila som so 6 mesačným...áno, podnájom, rodičov som mala v inom štáte a žila som si omnoho lepšie ako predtým - v pokoji a istote, odpadol mi kameň zo srdca. Jasné, nebolo to ľahké, ale zvládla som aj prácu, aj služobné cesty, aj dojčiť do 2,5 roka. Peniaze vystačili tak akurát na normálny život, veľa išlo na právnikov, ale ostalo aj na cesty... Majetky sme spoločné nemali, o starosť menej. Robotu som často dobiehala večer v noci, ale poobede som bola z kancelárie prec. Dá sa to!