icon

Rozvod - nepredvídateľný manžel

5. dec 2022

Dobrý deň,

Rozvádzam sa s manželom - dôvodom je drogová závislosť, ktorá nám rozvrátila vzťahy za posledné 3 roky. Problém je, že jemu rozvrátila aj mozog a dlhodobo strieda 3/4 stavy denne (niekedy je to lepšie, niekdy horšie). Aktuálne údajne neberie nič (čomu všetci veríme, že áno...), ale extrémne mu hrabe na palicu.

V náhodnom poradí sa strieda:
-Plač
-Agresivita
-Osočovanie (to má najradšej, každý môže za jeho pokazený život)
-Vyhrážky
-Nadávky
-Vyznania lásky
-Apatia
-Mánia
-Choré vyjadrenia o tom, ako by ma pretiahol
-úplne seriózny chlapík, čo má všetkých 5 pohromade
-úplný magor, ktorému môže ktokoľvek vravieť čokoľvek, aj tak bude robiť bordel....

Trpia deti, ja, celá rodina. A vlastne aj on, ale svojou vinou.

Zajtra máme sedenie kôli rodičovskej dohode, v stredu pojednávanie. K návrhu sa nevyjadril, potvrdenie o príjme za posledný rok neposlal. Doteraz tvrdil, že bude spolupracovať, dom je v predaji, ja mám predkupnu zmluvu na byt. Od soboty rána vyšiluje, aktuálne hovorí, že nikam na súd nepôjde, dom sa nepredá (podielové spoluvlastníctvo 1/2 a 1/2)...

A ja som totálne na prášky. Dnes po práci idem zobrať deťom veci a zo 180m2 domu sa pôjdem na nejaký čas tlačiť k mame a rodine do 2i bytu. Hypotéka je 533€, platiť budem musieť...

Ja som dohodnuta s právnikom, že ak sa niečo stane a nebude spolupracovať, mám ísť za ním. Aj ohľadom domu (ale to sú vysoké poplatky súdu a vlečie sa to...)

Čo vlastne chcem? Asi len panáka a vaše príbehy, so šťastným koncom... Ďakujem.

martul
5. dec 2022

Prvé najťažšie a najdôležitejšie rozhodnutie si už spravila, neporadim, ale držím palce.

zmrzlinka2021
5. dec 2022

Drzim palce!
Ak vsak muz je debil a psychopat, priprav sa na roky súdov a tahanic....
A gratulujem k rozhodnutiu odist od neho...

autor
5. dec 2022

On už nemá moc o čo prísť, zničil si úspešnú kariéru, ešte aj o vodičák prišiel, bojuje so závislosťou, sám so sebou, prišiel o rodinu, ma prísť o dom... Prišiel o všetko, čo si nevážil...

Jemu už asi bude/je jedno, že trpia deti. Že budeme na kope u mamy...Lebo veď on CHCE normálnu rodinu, tak mám byť doma šťastná s ním a dať mu zasa šancu. Keď chcem niečo iné, tak nech si to vyžeriem...

deti95060810
5. dec 2022

a možno budeš prekvapená....
kolegyňa sa naťahovala o každé e čo sa týka výživného - celé roky a čuduj sa svete pri rozdelení majetku BSM bola situácia úplne iná... Sám navrhol vyplatenie a do týždňa tie e aj mala.... celkom slušnú sumičku jej vyplatil. a pritom si myslela že sa budú naťahovať roky....

autor
5. dec 2022

@deti95060810 my môžeme dom len predať a nemáme ho v BSM, tam sa to rieši inak, nejakým iným konaním. Zo slov právnika som pochopila, že je to asi aj horšia varianta.

danica2711
5. dec 2022

čo ti povedať, dievča, len zaťať zuby a vydržať, držím ti palce

zmrzlinka2021
5. dec 2022

No pripad, ked clvek uz nema co stratit, je nahorsi.
Prosim ta a neda sa komunikovat aspon s jeho rodicmi, zeby si ho "podali"?