icon

Šanca starých rodičov na úspech v súde o vnučku

6. máj 2025

Ahojte, idem sa spýtať čo si myslíte o tejto situácii, či majú svokrovci šancu uspieť. Prestali sme sa s nimi stretávať, vzťahy tam neboli nikdy bohvieaké, ani muž s nimi nemal nejaký extra vzťah. No stretávali sme sa, keď som ostala tehotná tak sa tešili na vnúča, od začiatku bol ale všetko problém, nejaké rešpektovanie neexistovalo. Dcéra má nejaký zdravotný problém. Zatiaľ nič konkrétne, riešime to na gastro, občas sa vyhádže z konkrétneho jedla alebo má hnačku, bolesť brucha atď. Tu nastal nás problém, svokrovci stále tvrdili že my si vymýšľame, že keby normálne jedla tak jej nič nie je atď. Napríklad jej vadia jahody, sto krát sme ich upozornili a aj tak svokra doniesla dcére jahody zo slovami, "no babka by ti dala ale rodičia nechcú" samozrejme nosila jahodové kapsičky, tyčinky všetko. Viac krát sa nás snažila oklamať čo jedlo obsahuje, stretávanie sme ukončili keď som išla dať dcéru poobede spať a svokor zahlásil že "tá tvoja sprostá mater ťa ide dať spať aj keď nie si unavená". Viac krát sa o nás takto vyjadrili a v podstate nemáme s nimi o čom. Lenže prišlo nám predvolanie, chcú sa súdiť o styk s vnučkou, majú nejakú šancu? Viem že svokra tvrdí že sme ju neinformovali o zdrav. problémoch, čo nie je pravda. Nemáte niekto podobnú skúsenosť? Ďakujem

pribinak
6. máj 2025

Je tu skupina právnikov, skús sa opytat tam

doriiis
6. máj 2025

Skúsenosť mam osobnú.Trvala by som na vašom mieste na stretávani zásadne v prítomnosti jedného z rodičov.

alickapusinka
6. máj 2025

Môže súd schvaliť dohodu o stretavaní.

biba_18
6. máj 2025
@doriiis

Skúsenosť mam osobnú.Trvala by som na vašom mieste na stretávani zásadne v prítomnosti jedného z rodičov.

súd bude skúmať dôvody prečo vy styku bránite - ak je dieťa choré a oni nedodržiavajú diétne odporúčania a podobne - bude to mať vplyv na rozhodnutie ... dokonca súd budú zaujímať aj dôvody prečo sa tvoj muž s nimi stýka menej alebo vôbec ...
ale ako píše @doriiis - ak už, tak za prítomnosti rodiča... lebo starí rodičia majú právo sa s týkať s dieťaťom a aj ono má právo na to aby sa stýkalo so starými rodičmi ...

parvinka0001
6. máj 2025

Máme niečo podobné v rodine čo sa týka súdu o stretávanie sa s vnucatom.starým rodičom dovolili raz mesačne sa stretávať 2alebo 3 hodky.

stranakovazuzana0
6. máj 2025

Mám osobnú skúsenosť,ale u mňa to bolo po rozvode,že svokra podala návrh na styk s vnuckou..Sud nás vypočul všetky strany,potom nariadil návštevu konkrétnej psychologičky,ktorá nás mala všetkých vyšetriť a spísať záver čo odporúča.Vsetko to trvalo vyše roka,svokra prehrala a musela uhradiť celý posudok a trovy.

kristinka92
6. máj 2025

Máš nejaké dôkazy? O tom že ste im to dali vedieť že ma zdravotne problémy? Ja by som im to naschval po každom stretnutí napisala aby bola konverzácia čierne na bielom, z toho by sa tazko vykrutili.
Pripadne ak by spôsobili zdravotne problémy, ist za pediatrickou to riešiť a nech je zdravotný záznam o zdravotnom probléme “po návšteve babičky” a podobne

kristinka92
6. máj 2025

Autorka raz tu bolo podobná téma, keď babka odmietala veriť tomu že vnučka ma cukrovku, nakoniec jej styk zamietli
https://www.modrykonik.sk/forum/rozvod-a-sudy/sud-ohladne-stretnuti-s-babkou-ake-su-sance/

elzena2
6. máj 2025

Och, len ty asi nemas žiadny dôkaz- žiadne potvrdenie diagnozy, kedze sa to este len riesi a asi ani pisomnu informaciu, nejakú spravu alebo tak, čo ste im pisali. A navyse ani iný dôkaz, preco by tam nemala chodit - jedna tu raz pisala, že od návštevy u svokrovcov hneď išli na pohotovost, čo tiež niečo nerespektovali a tomu dietatu naozaj ublizili - tak ta mala aspoň potvrdenie z tej pohotovosti. Hladaj spravy, dôkazy, rozmyslajc, ci niekto nahodou počul, keď si jej to hovorila, že to dcéra nemôže jest (býva s nimi ešte niekto kto to mohol zacut, pocula/videla suseda, ako do nej nasilu pcha jahody, že pod, my mamicke ešte ukazeme alebo co?) Pripadne nieco z minulosti, keď inému vnucatu ublizili, niečo cim preukazes, že bud nie sú v poriadku alebo sú dokonca hrozbou. Lebo tu chorobu asi ešte nedokazes, keď to neuzavreli ako ochorenie a cas ti beží, keď už máš v ruke predvolanie. Ja si myslim, že maju velku šancu uspiet. A vlastne koľko rokov ma dcéra? Lebo z jahod alebo paradajky sa vyhádže pomaly každé piate. A postupne vekom to mizne.

domkakvet
6. máj 2025

Ano maju sancu uspiet.

cicinkova
7. máj 2025

Prešla som si tým a dcéry nemajú žiaden zdravotný problém a aj tak im súd dal dve hodiny prvú nedeľu v mesiaci. Prišli tri krát a viac nie.

sova7
7. máj 2025
@biba_18

súd bude skúmať dôvody prečo vy styku bránite - ak je dieťa choré a oni nedodržiavajú diétne odporúčania a podobne - bude to mať vplyv na rozhodnutie ... dokonca súd budú zaujímať aj dôvody prečo sa tvoj muž s nimi stýka menej alebo vôbec ...
ale ako píše @doriiis - ak už, tak za prítomnosti rodiča... lebo starí rodičia majú právo sa s týkať s dieťaťom a aj ono má právo na to aby sa stýkalo so starými rodičmi ...

@biba_18 aj keď sú to psychopati? Blbé. Co môžu tomu dieťaťu dať okrem traumy? Mizéria keď nevieme deti ochrániť lebo "rodina".

sova7
7. máj 2025
@kristinka92

Máš nejaké dôkazy? O tom že ste im to dali vedieť že ma zdravotne problémy? Ja by som im to naschval po každom stretnutí napisala aby bola konverzácia čierne na bielom, z toho by sa tazko vykrutili.
Pripadne ak by spôsobili zdravotne problémy, ist za pediatrickou to riešiť a nech je zdravotný záznam o zdravotnom probléme “po návšteve babičky” a podobne

@kristinka92 pri takýchto psychopatoch sa netreba spoliehať na dohody s radosťou robia presne to čo si druhá strana neželá na všetko treba mať písomne doklady odložené maily správy potvrdenia od doktorov nahrávky telefonátov.

sleepy_joe
7. máj 2025
@sova7

@biba_18 aj keď sú to psychopati? Blbé. Co môžu tomu dieťaťu dať okrem traumy? Mizéria keď nevieme deti ochrániť lebo "rodina".

@sova7 silné slová o psychopatoch. Pravda bude niekde uprostred ako to často býva, len to autorka taktne zamlčí, čo sa jej nehodí do scenára.

sova7
7. máj 2025
@sleepy_joe

@sova7 silné slová o psychopatoch. Pravda bude niekde uprostred ako to často býva, len to autorka taktne zamlčí, čo sa jej nehodí do scenára.

@sleepy_joe kto v poriadku a ok dá decku jesť to čo mu spôsobuje alergiu?