icon

Sľúbené peniaze pre deti doteraz neuhradil

sisu842
21. júl 2022

Ahojte, prosím o radu. Existuje možnosť, ako dostať z exmanžela peniaze, ktoré sľúbil deťom?Máme sa podieľať polovicou. Všetko platím ja i keď sľúbi, že potom dá.
Ďakujem za rady a možnosti riešenia

Strana
z3
sisu842
autor
21. júl 2022

@mondolina milujúci otec...

bosorka2302
22. júl 2022

jedna znama sa tak bila o kazde euro, samozrejme ex jej nic nedal. Tak ho dala na sud, siel do vazenia. 18 rocny syn jej to nikdy neodpustil,lebo predtym mohol vidiet otca aspon parkrat rocne, no tou vazbou uz ex dieta nechcel vobec si bravat. Syn jej to doteraz vycita ze mu uplne pokazila vztah s otcom. takze nie je vsetko len o peniazoch. Mozno namiesto hasterenia, treba rozmyslat ktore vydavky skresat aby na ten sport ostalo,alebo si zvysit prijem ak sa da.

simca06022011
22. júl 2022

tak neplat a necakaj, nech hned posle, ebo to nemas z coho vyplatit, aebo si to rozdel, posli mu prikaz na uhradu a nech to uhradi. A nech sa hanbi pred detmi.
Inak to prvykrat pocujem, ze volny cas a neviem co nepatria do vyzivneho, ratai sme aj kruzky a vsetko, ak chodilo dieta na hokej napr.tak do vyzivneho sa polovica zaratavala a platila to potom mama. Pre mna mimoriadny vydavok je ked sa rozhodneme ze letime na dovoelnku a nemam tolko, alebo dajme tomu ten strojcek, necakany vylet/tabor. Ale nie bezne veci pocas roka. A ak to raz mate takto dohodnute, a nespoliehala by som sa na to, ze detom povie ze je to ok, ale ja by som sa ho pytala, proste bud pridu peniaze alebo nic. Alebo naozaj nech to uhradi teda on, ved polovicu mu posles :D

kubkovamama
22. júl 2022

@modry1985 čítaj pozorne,autorka má dohodu prispievať polovicou zahrnutu v rozsudku,tzn.ze pán otec je povinný a viazaný rozsudkom túto dohodu aj napĺňať.Nie,že ona chce vyciciavat.A nie som žiadna eko bio raw feministka,žijem s rozvedeným mužom a vidim,že sú aj normálny chlapi,čo nemajú problém exmanželke refundovat vyššie položky na dieťa nad rámec výživného alebo ich priamo dieťaťu hradiť sami.Moj ex napr.neda chalanovi ani darček k narodkam už pár rokov.🤷 Sú chlapi a chlapi takisto ako sú aj ženy a matky..nie každá chce prioritne šklbat chlapa ako to tu prezentujes

simca06022011
22. júl 2022

@bosorka2302 pre syna to o peniazoch nie je, samozrejme, on seba chovat do 18tky nemusel, otecko mal prispievat v base by neskoncil. CIze to nie je vina matky. Keby otec mal o dieta zaujem, co nemal, tak by kontakt so synom neprerusil. A to ten "syn" raz pochopi, mozno ked bude mat svoje deti, mozno neskor... aj keby moj chlap bol neviem aky dement, od dietata by ma neodstrcil a naopak tiez nie. proste chyba v rodicovi. nic viac.

bosorka2302
22. júl 2022

@simca06022011 ved ano ,ja len pisem skusenosti z praxe ze nie kazdy rodic, dieta je uvedomely. proste to je uz aj na tej zene ze ked vidi ze s nim nepohne mozno to za kazde euro nehrotit. Lebo potom sa uplne rozvratia vztahy

melanta
22. júl 2022

@kubkovamama čítaj pozorne aj ty. Právnik sa tu vyjadril, že nejde o súdom potvrdenú dohodu. Nemá žiadnu povinnosť platiť nič okrem výživného. To si len oni dvaja povedali, že otec bude hradiť aj iné a je to v rozhodnutí spomenuté, avšak nie je to súčasť súdneho rozhodnutia. Takže otca to právne k ničomu nezaväzuje.

modry1985
22. júl 2022

@kubkovamama ja čitam poriadne....ty čitaš poriadne ? Nie v rozsudku to nie je....ani v dohode...už jej to vysvetlil aj právnik....ak si mysliš že vieš o práve viac a máš nápad ako to od ex manžela vysúdiť sem s tým.....

arasidka123
2. máj 2024

@sisu842 teraz pre zmenu počúvam, že neprispeje, lebo nepracuje...podotýkam, že výpoveď dal sám..čiže okrem výživného, s ktorým sa tiež vyhráža, že prestane posielať, nemám od neho nič..

Strana
z3