Som povinná dať deti exmanželovi, keď sa presťahoval a odmieta prezradiť novú adresu?
Ahojte. Ex sa prestahoval, odmieta mi dať novú adresu, ja ako matka som povinna vediet kde sa moje deti nachádzajú? Musím mu ich aj tak vydať? Dakujem
Nie si povinná vedieť, kde sa deti nachádzajú v čase určenom otcovi súdnym rozhodnutím, na základe súdneho rozhodnutia si povinná mu ich vydať.
Nie je povinný ti oznamovať zmenu svojej adresy.
Uprimne ty muzovi volas, ked ides s detmi na vylet, do mesta, ku kamoske, k starkym? Je to "vysostne" tvoje rozhodnutie, ked su u teba... je to tak aj ked ma deti on... ked ti to uplne nejako vadi, daj deckam airtag do vrecka ci na batoh a uvidis....
Ak to velmi potrebujes vediet, zapni im sledovanie v mobile. Alebo kup sledovacie zariadenie, zasi do oblubenej hracky a daj do ruksaku.
Ale to, kde s nimi je, asi nema vplyv na vydanie. Pokial nemate v rozsudku, ze ta ma informovat, kde sa bude s nimi nachadzat (co moze povedat a byt pritom inde, to nezistis, ak ti to deti same nepovedia).
Áno musíš mu ich vydať a on ti nemusí oznamovať zmenu svojej adresy
Aké veľké sú deti?
Keď mu ich dáš, ti povedia kde boli a máš jeho adresu, keď ju veľmi chceš vedieť
Deti mam este male 3 a 5
Na sledovanie detí a seniorov sa používa GPS v topánke
https://www.google.com/search?q=gps+tracking+shoes
Myslim, ze niektore (tie co mate fungujuci vztah) nedokazete chapat ako sa matka boji o deti. Nemusi hlasit kazdy krok, to je jeho vec, ale adresu bydliska by mal oznamit. Uz vidim ako skacete meter dvadsat od radosti, ked deti idu prec s otcom, ktory ma sklon k popijaniu alkohollu a vy nemate ani potuchy, kde su deti.

zo zákona oznamuješ druhému rodičovi zmenu pobytu dieťaťa - zmenu svojho pobytu resp. pobyt tvojho ex. - vzájomná oznamovacia povinnosť nie je. V čase ako určil súd - má deti v starostlivosti ich otec - zároveň jej v tom čase za ne zodpovedný - pohyb s deťmi (kde budú a čo budú robiť) je v jeho réžii. Vydať mu ich samozrejme musíš - nie je nikde napísané, že v čase kedy deti má sa na tej adrese kam sa presťahoval aj reálne bude nachádzať - čiže táto info je pre teba relevantná. Môžeš ho písomne vyzvať, aby ti oznámil zmenu adresy pokiaľ sa bude meniť aj miesto kam mu eventuálne budeš posielať nejakú poštu. Inak - ak máš jeho tel. resp. ho vieš kontaktovať iným spôsobom - prezradiť novú adresu ti povinnosť nemá.