Stretávanie otca a dieťaťa

pepsinka123
4. máj 2015

Ahojte chcela by som od vas radu dievcence s byvalim partnerom uz spolu nezijeme mam uz novy vstah cize novu rodinu. s byvalim samoc nemusim a na sude nam neurcili ako casto sa ma stretavat dieta s otcom. on je dost lajdak a chodi si ako chce a myslis si ze ja mu neustale ustupovat .myslim si ze na neho tlaci aj jeho rodina synator snim velmi casto chodit nechce ked si ho chce brat na vikend. najnovsie prisiel stym ze 2 krat do tyzdna co sa mi nepozdava narusa to moje osobny zivot poradte ako sa snim dohodnut:( dakujem

pribinak
4. máj 2015

Tak si daj upravit styk sudom

lubicaregecova
4. máj 2015

skús mediáciu...

pepsinka123
autor
4. máj 2015

Sud sa mi uz velmi chodit nechce lebo platit plati chcem sa snim nejako dohodnut ale nieje to jednoduche:/

draik
4. máj 2015

Akékoľvek dohody týkajúce sa dieťaťa musia byť schválené súdom, inak nie sú vykonateľné.

meloryfly
24. máj 2015

prosím o radu. S partnerom sme žili v spoločnej domacnosti. Mame 4mesačnú dcérku. Chcem podať žiadosť na súd aby sa s ňou mohol stretávať len pri mojom dohlade, z dovodu toho že má problém z alkoholom a podmienku za soferovanie pod vplyvom alkoholu. chcela by som vedieť či som v práve a uspela by som s takým návrhom. Ďakujem.

nebicko2
24. máj 2015

@meloryfly dosiahnuť styk otca s dieťaťom za prítomnosti matky je veľmi ťažké, nie však nemožné. Záleží dosť aj na veku dieťaťa a na konkrétnych špecifikách situácie. Ak chcete bližšie poradiť pokojne ma kontaktujte, rada poradím zadarmo (som advokátka v oblasti rodinneho prava)

nebicko2
24. máj 2015

@pepsinka123 dohoda alebo určený styk súdom resp. schválená dohoda súdom - všetko má svoje výhody aj nevýhody. Pokiaľ je to len na vasej dohode, máte volnost aj vy nakolko nemusite zbytocne kazdý druhý víkend (napr.) čakať či príde alebo nepríde, avšak výhody súdom schválenej dohody je zase, že viete kedy a ako by mal prísť a nemusíte to zbytočne riešiť mimo určeného času.

kitti0503
11. jún 2015

Mamičky. ..ja mám určený styk otca S dieťaťom lenže teraz sa odsťahoval Z nášho bývalého rodinného domu čiže dom je prázdny A predáva sa....no keďže príde pre malu ja neviem ani kde ju bere. ..Čo mi radite? ?čo môžem smiem urobiť? ??viem že by si mal zrobit na súde prepis adresy lenže keď to ešte nemá tak ako???mam dať dcéru? ??nemám? ?

draik
11. jún 2015

@kitti0503
V čase určenom na stretávanie ju nemusí mať doma. Je na ňom, ako čas využije, samozrejme za dodržania normálnych pravidiel.

nebicko2
12. jún 2015

na súde už nemusí nahlasovať zmenu adresy pokial je konanie ukončené. Je plne v dispozícii otca kde a akým spôsobom bude s dcérou tráviť čas, len v prípade ak by to nebolo v záujme a na prospech dcery je mozne opatovne otvorit otázku styku ale to by malo ísť skôr o extremne prípady ako keby malej napr. nedaval jesť, bil ju alebo by dostala uzkostne stavy a pod. Ako matka sa musíte v tomto prípade spolahnut na kompetenciu otca.

kitti0503
12. jún 2015

Ďakujem vam