icon

Stretávanie sa otca s dieťaťom

andreaa1996
22. nov 2020

Pekný deň mamičky.
Som slobodná mamička mám o mesiac ročne dieťa. S otcom môjho dieťaťa sme sa rozišli pred pol rokom.
Zatial nie je súdne zverena do mojej starostlivosti ( na sud mame podaný navrh uz pol roka ale kvoli korone sa to oddialuje) .
Problém je ten ze nase vzťahy nie su najlepšie a nevieme sa dohodnúť na tom ako casto by si ju mal k sebe brať. Na začiatku som s tym nemala problem aby si ju bral kedy on chcel ..ale nikdy nedodržal nasu dohodu o tom kedy mi ju donesie domov. Musim podotknúť ze este stale kojim. Podla jeho slov sam sa vyjadril ze on s nou nedokáže byt sam takze si ju berie iba vtedy ked je prítomná jeho matka . ďalšia vec je ta ze na malú mi neprispieva pol roka ani cent ked sa jedna o peniaze tak sa mi neozve iba sľubuje ...napriek tomu si malú pýta.
Bola by som rada ak by sa vyjadrili mamicky ktore maju podobne skúsenosti .
Ďakujem pekne

Strana
z2
cacianka
26. nov 2020

Ja uz by som netrpela takyto pristup. Dohoda, kompromis, slušnosť.
Ina cesta nevedie.

babydesire
27. nov 2020

@andreaa1996 no jasne,typicky chlap, daj mi ju je aj moja, ale nic nanu nedam,ziadne peniaze a ked je problem da ju matke/babke,,boze !!! Dufam,ze sud o zverenie a vyzivne prebehne cim skor,,potom by mali este zverit jeho do opatery jeho matky,,,by som sa hanbila jak pes ze nieze neviem sa plnohodnotne postarat o vlastne dieta ale ze nemam zaujem sa to naucit, fuj hanba takemu chlapovi

andreaa1996
autor
27. nov 2020

Dnes som ho poprosila aby ju doniesol o pol 7mej domov..pomaly je 8 hodin a este stale malu nemam doma . o siedmej tvrdil ze vyrážajú z domu za normálnych okolnosti by tu uz davno mal byt .. Strácam s nim trpezlivost

andreaa1996
autor
27. nov 2020

Doniesol ju o ôsmej .. A ohladom peňazí mi povedal ze ich mam pýtať od neho po sude ze nie teraz ... Tak som mu povedala ze teda aj malú nech pýta po sude podla toho ako sa rozhodne sud. .. A tak to aj mienit robit ako ste písali baby budem mat tiez výhovorky ze nie sme doma mame iny program atd

luuma
28. nov 2020

Správne. Stanov pravidlá stretávania. A on nech sa prispôsobí. Komunikuj s ním písomne a nedaj sa vyprovokovať jeho prípadným zastrašovaním. Hlavne sa s ním nepúšťaj do debaty. Odvolávaj sa, že je to pre potreby/záujmy dieťaťa. On na teba nič nemá a pokiaľ neplatí výživné bude mať problém on. Samozrejme pokiaľ je dieťa choré stretnutie sa nekoná, ale musíš mu to oznámiť. Vždy komunikuj písomne. Budeš tak mať dôkazy na súd.

lucinkkaa
Autor odpoveď zmazal
luuma
28. nov 2020

Bola som zatiaľ na prvom pojednávaní súdu a súd je za dohodu rodičov. Ide o 1) určenie komu bude dieťa zverené do starostlivosti, 2) zastupovanie dieťaťa a spravovanie jeho majetku, 3) výška výživného, 4) styk otca s dieťaťom. Ak si v podaní na súd uviedla, tvoju predstavu o týchto 4 bodoch, snaž sa ich tak dodržiavať. Pokiaľ nie, stretávania si teraz nastav tak, ako to vyhovuje tebe. Ak sa rodičia nevedia dohodnúť môže to súd oddialovat, aby ste sa ešte dohodli a posielať do partnerských poradní. Dohováranie chlapovi nepomôže. V poradni zahrá divadielko a v skutočnosti bude robiť to, čo doteraz.

andreaa1996
autor
28. nov 2020

Nenechám sa uz vyprovokovať a vobec nie citovo vydierať a psychicky od neho týrať a znášať jeho vyhrážky . . . lebo chvalit sa s nou na internete na fotkách a tváriť sa aky je on dokonalý ocko na to by ho bolo . on je strašný herec dokáže vyhovoriť a natarat kazdeco len aby zo situácie on vyšiel ako najlepší . nikdy som nebránila aby bol s malou ..ale po tom ako mi povedal ze peniaze si mam pýtať po sude sa mi uplne zhnusil ako otec ( nie ako clovek lebo to uz davno ) ..ale aby otec bol schopny toto povedať a nebral ohľad na to ze mala tie peniaze potrebuje takz toho sa mi chce plakať. Nevím ako to zariadim ale v pondelok volám zas na úrad prace ze ako sa zachoval a nech dami teda pani kurátorka poradí co mozem robit . . . lebo toto je uz na hlavu ako on poukazuje na vsetko na co ma on pravo ale ked ide o povinnosti tak cuva ...

andreaa1996
autor
28. nov 2020

Samozrejme s nim komunikujem iba písomne ukladám si vsetky smsky aj správy ktore by sa mi v budúcnosti zišli lebo fakt neviem co od neho mozem očakávať ... Aj ked sa mu nic nepodarí lebo proti mne vobec nic nema .. Obavam sa všetkého.

andreaa1996
autor
28. nov 2020

@lucinkkaa ahoj . dobre si spravila ze si podala navrh na sud .. Ja som podávala v júny a este stale cakam .. Medzitým sme sa koncom leta udobrili teda len ja som si to myslela a chcel so mnou vybabrat aby som vzala spat navrh ze vsak sme spolu a nic take nepotrebujeme..aj som sa bola v tej dobe informovať ako to funguje .. Pani na úrade mi poradila ze ked si tym vzťahom nie som ista nemam nic sťahovať lebo ze termin na súdne pojednavanie nebude hned a ze dovtedy Uvidim ako sa nas vzťah bude vyvíjať. ..dakujem kazdy den tej zene ze mi dala rozum a nenechala som sa zaslepit jeho recickami ..lebo potom by som mohla zas podávať navrh na sud a tym pádom by sa to zas predlzovalo a ja by som stratila výživné od toho juna.

lucinkkaa
Autor odpoveď zmazal
luuma
29. nov 2020

@andreaa1996 Ber to proste ako fakt, že ti teraz peniaze nedá. To si s ním súd zariadi. Nenechaj sa provokovať, že si ich máš pýtať až po súde. Je to síce jeho povinnosť, ale nepohneš s ním. To nech vysvetľuje na súde. Hlavne ty si plň svoje povinnosti t.j. stretávanie a informuj ho o zdravotnom stave. To bude tvoje plus na súde. Ty nie si povinná odovzdavat dieťa otcovi (to nech si pýta po súde 🙂 ), stačí že sa s ním stretne vonku na ihrisku, prechádzke a pod.

andreaa1996
autor
30. nov 2020

@luuma nech si peniaze teda nechá ak na to ma srdce a svedomie .tak ci tak mi ich po sude bude musieť zaplatiť . Svoje povinnosti si budem nadalej plnit. Ďakujem pekne uplne ste ma nakopli baby 😅🤣

nin12345
16. jan 2025

@andreaa1996 ahoj ako ste napokon dopadli? Ako to s takymto super ockom funguje u vas casom?

andreaa1996
autor
27. apr 2025
@nin12345

@andreaa1996 ahoj ako ste napokon dopadli? Ako to s takymto super ockom funguje u vas casom?

@nin12345 ahoj funguje to tak ze to nefunguje. Po roku po dcére už ani neštekne.. už sa nebije do hrude ani s tým aké má on právo na ňu. Súd ju zveril do starostlivosti mne on musel zaplatiť všetky zameškané peniaze . Každý mesiac s ním bojujem lebo nikdy nezaplatí na čas 😊 ..súd rozhodol tak ze na základe nasej dohody sa s ňou môže stretávať keďže v tom čase bola ešte malinka ..ale ta dohoda vyzerá tak ze on osobne pre ňu nebol už 4 roky ..

Strana
z2