Styk otca s dieťatom a otcova nová priateľka

hannah77
12. máj 2013

Chcela by som pomoct priatelovi. Je cudzinec a ma dieta so slovenkou. Nikdy manzelia neboli, dieta ma jeho meno. Dieta bude mat coskoro 3 roky. Byv.priatelka mu nechce davat dieta ak je v pritomnosti jeho nova priatelka. Obaja suhlasia ak by bola matka pritomna, skusaju rozne dohody, ale matka odmieta pristupit na akukolvek dohodu.
Ma nato pravo ? Co moze moj kamarat robit ? Riadne na dieta plati, dokonca plati najom za byt. Dieta ma velmi rad a je to obojstranne. Radi by sli do Zoo, alebo do cukrarne...Trva to uz rok a pol. Donesie mu ho pod branu na chvilku, ale to nestaci. Policiu nechce volat, aby nevystrasil dieta.

Pomozete ?

dari226
12. máj 2013

ja ti pomoct neviem ,ale vidim to jej ocami a urcite by som ani ja nechcela aby moje dieta sa stretavalo popri otcovi aj s cudzou zenou.ked sa chce stretavat tak nech sa stretava a ju nech tam nemiesa lebo to bude len horsie

kveta
12. máj 2013

@hannah77 Nova priatelka by mala ustupit, ked jej tak strasne zalezi na tom, aby dieta vidal.

danim
12. máj 2013

@dari226
@kveta a ked sa ta jeho nova priatelka stane jeho manzelkou a vytvoria si novu rodinu ? to otec svoju dceru nemoze vidiet ? ci ma ist s nou len sam ? byvala priatelka by mala "vychladnut" podla mna a robit vsetko pre dobro dietata a akceptovat jeho novy vztah. ved ked sa ona neskor mozno vyda... dtto aky ma potom mat na to nazor jej byv priatel ? ked ona bude mat uz novu rodinu, manzela a ten bude vychovavat to dieta ?

hela_tn
12. máj 2013

Návrh na sud na úpravu styku s dieťaťom..

kveta
12. máj 2013

@danim Toto je dalsi krok. Teraz treba zastabilizovat kontakt s dietatom, vztah otca s dietatom, komunikaciu s exkou. Casom moze pracovat na zmene postoja v prospech novej priatelky. Teraz zjavne neuspeje a pride aj o to, co som tu vymenovala.

vefi89
12. máj 2013

@hannah77 ja by som sa opýtala inak, kedy mu povolil súd stýkať sa s dcérou? ak by mi ju odmietla dať, volala by som min. políciu, popr. by som ju žalovala na súde

dari226
12. máj 2013

@danim to uz rozmyslas priliz dopredu,typujem ze ty este dieta nemas ked tu matku nedokazes pochopit.
ked suhlasi aby sa dieta stretavalo s otcom aj napriek tomu ze niesu spolu to je uz dost co robi pre dieta a pre otca a ked od nej ziada aby akceptovala jeho novu priatelku a davala jej aj dieta tak ziada nemozne

vefi89
12. máj 2013

@kveta nesúhlasím s tebou. môj manžel je rozvedený, má súdom stanovené, kedy môže byť s deťmi, a jeho ex je povinná mu deti vydať či som pritom, alebo nie. (našťastie ten problém nemáme a deti môžu prísť kedykoľvek) pokiaľ nie je otec psychopat, alkoholik, alebo nemá podobný ťažký stav, žeby bol pre dieťa nebezpečný, riadne platí na dieťa, tak mu matka nemôže zakazovať stýkať sa s dieťaťom.

danim
12. máj 2013

@dari226 deti mam 2, co nevidis v mojom profile ? nastastie take problemove situacie neriesim v paxi. akakolvek rodina, ktora sa rozpadne a je tam uz dieta to bude mat velmi tazke, pretoze su ti rodicia dietatom spojeni uz navzdy. a kazdy z nich si neskor vybuduje svoju rodinu. a to musia obaja akceptovat..inak to bude nekonecna vojna.. a odnesie si to len to chuda dieta. proste povodna rodina uz neexistuje- ta Ex si to musi uvedomit ( ale vidno, ze nechce ).

kveta
12. máj 2013

@vefi89 Veta "moj manzel je rozvedeny" ma uprimne pobavila..

Zakon a realita su v tomto state dvd rozlicne veci. Mat narok vidat deti a realne ich vidat detto. Ak by sa Vasa exka zatala, tak deti neuvidite. Su na to postupy, na ktore su aj sudy kratke. Staci pravidelna choroba dietata. Takze preto radim zastabilizovat vztahy a potom ich rozvijat.

dari226
12. máj 2013

@danim nesledovala som tvoj profil.
ved ked je ona ochotna davat dieta byvalemu tak robi to pre svoje dieta,neviem preco novu tam treba miesat.nevieme ako dlho su spolu a kto je to co je to zac.to je uz ine ked su dlhsie spolu a ziju spolu a su manzelia tak uz to asi bude treba akceptovat lebo je to nova zena s ktorou chce byt uz hadam cely zvysok zivota ale len tak chodit s nejakou pre dieta s ktorou si to prave uziva no neviem neviem co prave to neni nieco co dieta viac rozrusi ked po case prida s dalsou o rok a dalsou o 3 roky atd.

dari226
12. máj 2013

@kveta mame rovnaky nazor 🙂

danim
12. máj 2013

@dari226 ok ( aj tu pod kazdou spravou vidis pocet deti, si si asi nevsimla.. nevadi )
ja som to brala tak, ze je to jeho sucastna uz dlhodobejsia stabilna partnerka...

vefi89
12. máj 2013

@kveta som rada, že sa bavíš 😉 ja osobne nechápem matky, čo robia takéto caviky okolo toho. trpieť tým môže takisto aj to dieťa, že matka zamedzuje stretávanie s otcom len preto, že má nejakú ženskú. pretože zväčša aj tá rozvedená matka si nájde chlapa, a otec s tým nič nemôže spraviť? ja by som problém nevidela, pretože viem, že ako OTEC je skvelý, a žeby nedopustil, aby sa dieťaťu ublížilo, a pod, a pokiaľ by som nemala dôvod na to, aby mi vadila jeho nová priateľka- teda pokiaľ by neútočila na dieťa, nenadávala mu a pod, tak by som ani neriešila. ale samozrejme viem, že existujú aj také pomstychtivé, čo všetko len do prieku.

dari226
12. máj 2013

@danim nesledovala som to momentalne.
no budeme sa musiet opytat autorky ako dlho su spolu,ale kedze pise ,ze" nova priatelka" tak netipujem ze dlho

danim
12. máj 2013

@dari226 ja som to brala ako nova cize ta dalsia co prisla po tej matke. 😉 a to uz ten vztah moze mat podobu tyzdna, ale aj roka ( ale zas ked by mal chlap tyzdnovy vztah si nemyslim, ze take rande bude spajat s casom co ma stravit so svojim dietatom )

ocko78
12. máj 2013

a ked sa otec dietata rozhodne s novou priatelkou zit alebo sa vezmu???tak ci onak budu vsetci spolu v kontakte....... najlepsie riesenie pre ocina navrh sudu na zmenu styku otca s mal. dietatom bez pritomnosti matky na cely den pripadne vikend,, potom uz mozu riesit zoo pripadne cokolvek bude drobec chciet

krasneleto
12. máj 2013

socialka...

krasneleto
12. máj 2013

@hannah77 socialka, pripadne sud na urcenie stretavania sa s dietatom... tym ze je otcom ma nielen povinnost platit ale aj pravo...stretavat sa a ci ma alebo nema priatelku tu nehra rolu

ocko78
12. máj 2013

v kazdom pripade by som otcovi dietata odporucila ist za tym... ked matka neda dieta, neumozni styk brani stretaniu a pod ma moznost sice ist na socialku, oni jej max poslu kontrolu ale inak jej nemozu nic, lepsie riesenie ist na policiu , spisat zapisnicu, nech je tam datum podpis kedy neumoznila a obratit sa na sud s tym ze matka neplni rozsudok, za kazde nesplnenie jej sud moze ulozit 60€ pokutu, viem s vlastnej skusenosti , manzel bojoval 8 rokov o syna s predosleho vztahu, ked je tych zapisnic s policie viac podat zalobu na sud s tym ze matka neplni rozsudok, sud odoslal na pedopsychologicke testy oboch rodicov aj dieta a posudok znel. ... napriek matkynmu nesuhlasu napriek nesuhlasu dietata ktore sa bude zo zaciatku takemuto rozsudku urcite branit,,,, ak matka svoj postoj nezmeni a nezacne respektovat rozsudok sudu ohladne styku s dietatom odporucaju zveriet dieta do osobnej starostlivosti otca ..... tento vypracovany posudok mimochodom z ineho okresu aby sa ucastnici nepoznali s lekarmi..neovplyvnovali...bol odoslany nasud,,, matka pochopila ze jej prihara a moze o dieta definitivne prist tak ze poklepem a dieta chodi ku nam pravidelne na vikendy prazdniny sviatky.......otec dietata by mal ist za tym bez ohladu na to ci ma alebo nema novu priatelku,

digysa
12. máj 2013

@kveta
@dari226 Hm....a ked si mama najde fesaka, tak neustaly kontakt (popripade spoluzitie v jednej domacnosti) cudzieho muza je pre dieta uplne ok, ze? Ale vidiet otca na par hodin v spolocnosti tety je proste hriech..... Aha...

dari226
12. máj 2013

@digysa nemyslim,ze je to ok v ziadnom pripade,ako na to prichadzas?

kveta
12. máj 2013

@digysa to som niekde pisala? Myslim, ze nie. Som zastanca striedavky. Ale v tomto pripade zjavne zlyhava aj zakladna komunikacia a otec namiesto toho, aby na chvilu nebol so svojou priatelkou, voli nevidat dieta. Tu ide viac o dokazovanie si sily na vsetkych troch stranach, nez o skutocny vztah otca s dietatom /vsetky tri strany tomu brania/.

Opakujem: zastabilizovat vztah s dietatom, bravat si ho sam, rozvijat komunikaciu a doveru otca s matkou a casom rozsirit stretavanie na priatelku.

Co sa mna tyka, moj drobec sa stretaval s kazdou priatelkou biootca. Nemam v tomto predsudky.

namarie
12. máj 2013

Autorka nepopisala podrobnejsie vztahy. Nova priatelka je siroky pojem. Nevieme ako sa k matke dietata sprava, ci sa niekedy videli a pod. Je mnoho pripadov kedy nove matky "kidaju" na vlastne mamy a dieta potom vykolaja a nevie comu ma verit... Ale zase ak je ta nova priatelka v pohode a nerobi rozbrohe tak by mala prejavit snahu a nechat najskor dieta samo s otcom a potom ked sa situacia upkoji sa ppkusit o ko ntakt... Situacia je zjavne dost zlozita a rady od ludi, co nemaju sajnu o detailoch su podla mna zbytocne... Osobne by som sa tiez necitila dobre ak by sme sa s priatelom rozisli a dcerku by som mu mala nechavat samu (kedze hoci ju dtrasne lubi, absolutne sa nevie o nu postarat) a nie to este s cudzou zenou...

nymeria
12. máj 2013

@kveta ty si riadne liberalna! aj mne osobne by to vadilo. nie kvoli nejakej ziarlivosti, ale kvoli dietatu. neviem, kolko ma v tomto pripade rokov.... ale nechcela by som 5 rocnej vysvetlovat, kto je ta teta....
a suhlasim s tym, ze je rozdiel, ci je to nejaka chvilkova znamost (mozno sa len niekto chce hrat na mamicku, hodinku, dve...) alebo trvala partnerka.

kaktusik007
12. máj 2013

@kveta suhlas... len ma to jeden problem - tvoje riesenie dokazu akceptovat iba ludia, ktori su normalni a ktori chapu, ze je blbost si robit vzajomne zle lebo to odnesie zrovna to dieta... a takych ludi nie je vela, vacsinou jedna strana robi problemy.... aj u nas, co ja by som dala za to, mat normalneho otca mojich deti.... ale hold, smola - mozem akurat tak o tom snivat.

kaktusik007
12. máj 2013

@namarie
@nymeria baby toto nemozete riesit.. .treba to akceptovat, je to nova parnerka, je irelevantne, ci su spolu tyzden ci rok ci desat...

tu ostava iba apelovat na zdravy rozum toho ktoreho otecka, ze tyzdnovym vztahom nebude zatazovat male dieta.... 😖

nymeria
12. máj 2013

@kaktusik007 no ved prave! nie je jasne z prispevkov, o aky vztah sa tam jedna. ale nehnevaj sa na mna, ak su to nejake tyzdnovky, otec by mal mat rozum a netrapit dieta. co si z toho zoberie do buducnosti?

kaktusik007
12. máj 2013

@nymeria ano, suhlasim... lenze vies, to je to, ze otec by mal mat rozum a nemal by riesit tyzdnove znamosti s dietatom.... len ty ako matka s tym nic nespravis... rovnako ako nic nespravis s tym, ze otec a jeho rodina vychovava uplne inak ako ty... je to len a len o tom, ze obaja rodicia su rozumni a chcu dobre dietatu....

mawka
12. máj 2013

aj moj ex sa poznal s terajsou dva tyzdne a isiel s detmi k nej na vikend, no a co? teraz su spolu dva roky a ja mu v pohode davam deti od zaciatku. nemienim svoje deti drzat v nejakej bubline a tvarit sa, ze si nikoho nenajdem ani ja ani on. a keby sa rozisli, tak sa rozidu, je to o vztahoch dvoch dospelych, ale mama je len jedna a otec je len jeden a nevidim dovod odopierat detom pravo stykat sa s otcom len preto, ze si chce zariadit zivot uz s niekym inym. pokial vidim, ze jeho partnerka, aj keby druha v poradi je normalna zenska, preco nie. a ze vidi deti raz za mesiac? no a co, sak ma pracu a sud ich zveril do vychovy mne. logicke teda, ze sa s nim nemozu vidiet kazdy den. a dalsia vec, deti by mali byt konfrontovane s realitou, ze sa ludia stretnu, vytvaraju si vztahy a tie vztahy mozu pokracovat alebo skoncit. mozno aj matka z prispevku sa s niekym stretava len to dieta o tom nemusi rozpravat v okoli a ani otcovi. kazda minca ma dve strany, ale riesit si komplexy z nevydarenych vztahov cez decka je dost nechutne. a hlavne, nic vynimocne.