icon

Styk s dieťaťom a výživné

1mimka18
20. okt 2022

Baby.. znami ma problem pytal ma poradit no sama neviem, plati byvalej na malu no ona chce stale viac, malu mu uz ani nedava ma vyhovorky - je chorá, nesme doma, nepocula som telefon, zabudla som si telefon...dohodnu sa na urcitu hodinu pride po nu a ona nedviha neotvara a ozve sa vecer s vyhovorkou. Ako to riesit? Podava sa ziadost rovno na sud aby mal malu v urcitu dobu ktoru mu urcia a platil tiez kolko mu urcia a nie ze on jej posiela viac nez by mal a ona cim viac ma tym viac chce... mala 100ku ma uz 200 a zrazu se ona chce 300€ mesacne. A ako dlho zvykne trvat kym s to cez sud vyriesi?

deti95060810
20. okt 2022

nech ráta min. pol roka.
však nech jej platí len toľko koľko boli alebo dohodnutí, alebo koľko nariadil súd. Však nech sa nenechá hojdať.

januska12323
20. okt 2022

Nech dá žiadosť a kým sa nerozhodne môže platiť koľko chce.

hipuska
20. okt 2022

Áno, cez sud. Aj úprava styku. Bežné býva každý druhý víkend, aj so spánkom. Môže si dať aj cez týždeň, že daktore poobedia, bude vyzdvihovat zo školy. Čo sa týka výšky výživného....treba všetko posielať cez účet, aby mal doložené. Tiež netreba posielať zbytočne veľa. Sudca to.moze.zobrat do úvahy..keď ste nemali problém posielať toľko a toľko. Súd si môže vyžiadať vyspis účtu, cca 6 mesiacov dozadu. Ak bude na účte napr.vecera za 100€, tiež bude súd na to prihliadať. Vždy je lepšie možno nechať súdom schválit.mensiu sumu a potom dieta podporovať viac, koľko bude treba, napr. zaplatiť krúžok, škôlke pomôcky, kúpiť bike... atď. Nech si odloží komunikáciu, snahu stretnúť sa s dietom, aj nech si doloží, kde mu ona odpíše, že nebola pri telefóne. Nech si vedie krátky denník, dnes som išiel, nebol som s ňou, dnes som s ňou bol.....aby mal prehľad. Nech jej pošle mail s otázkou riešenia realizácie styku, nech si tam navrhne niektoré dni..atd

1mimka18
autor
20. okt 2022

@deti95060810 neboli na sude.. problem ze mu uz ani malu nedava

1mimka18
autor
20. okt 2022

@hipuska dakujem za rady...

lucinka5051
20. okt 2022

@1mimka18 treba ist na sud cim skor..lebo ak to ta naozaj je tak je mamicka len spekulantka... peniaze berie viac a viac a ked chce otec dieta vidiet tak nic..a ked ma o malu zaujem treba bojovat 🙂 drzim palce

sense
20. okt 2022

Treba ist na súd, com skôr tým lepsie, ak mu malu nedáva nech platí to co sa prvé dohodli. Teda 100 a hotovo. Nepíšes koľko má dieťa rokov ale ak je malé dieťa aby nemal problém s tým ze diata ku nemu nechce lebo bude pren cudzí clovek

tosomja
20. okt 2022

Tak nech on neplatí 🤭 kým nedá malú, nedá peniaze. Nech dá na súd, ona sa bude musieť riadiť nariadením súdu,on povinnosť platiť.

luccija
20. okt 2022

@1mimka18 to su take dohody...co nie je na papieri neplati preco sa tak s nou dohodol?dat to na sud a urcit vyzivne a styk dovtedy a nim moze kyvat ako chce..

mogaa
20. okt 2022

nech platí 100eur a dá si stanoviť súdne styk s dieťaťom aj výživné....v žiadnom prípade nech nedáva viac, lebo súd pozerá že ak do vtedy zvládal platiť 300, nechá 300, ak uvidí že platil 200 nechá 200 a to aj v prípade ak náklady na dieťa nie sú v tej výške....treba si uvedomiť že vyživovaciu povinnosť má nielen otec ale aj matka a predpokladám že na malé dieťa nie sú náklady v sume 600eur aby on platil 300eur výživné....

mogaa
20. okt 2022

@1mimka18 ak by sa prejednávalo že pred tým platil viac, nech povie pravdu že musel viac lebo matka mu zakazovala styk s dieťaťom kým viac nezaplatí....ono to sú také vychcané mamičky, aby platil čo najviac ale zabraňujú v styku s dieťaťom a potom na súde povedia že nejavil záujem.....nech si odkladá ja sms ak požiada o návštevu a odpovede...

natalala
20. okt 2022

@1mimka18 co sa tyka styku, tak urcite by som sa obratila na sud, co sa tyka vyzivneho, tak v dnesnej dobe platit 300e (ak ma financne moznosti) mi vobec nepripada ako nejaka prestrelena suma. Ja mam 2,5 rocne dieta a iba jasle stoja vyse 500e 🤷🏼‍♀️

mogaa
20. okt 2022

@natalala ano v prípade ak dieťa chodí do jasiel tak je to opodstatnená suma...ale ak nie, tak je to riadne premrštená suma....

liljana
20. okt 2022

Nech jej posle jeden mesiac iba 30 eur s odkazom, ze aj on to bude posielat kolko a kedy sa mu chce a uvidi, ci v tom ex bude bude mat chut pokracovat.

basska_b
Autor odpoveď zmazal
natalala
20. okt 2022

@mogaa jasne nevieme kolko ma dieta rokov atd., ale zas plati ze dieta ma zo zakona narok na rovnaku zivotnu uroven ako jeho rodicia. Preto aj pridavky na dieta mozu byt vyssie, s tym ze matka dietatu cast penazi napr odklada ak su momentalne naklady na dieta nizsie. Ja celkovo nerozumiem, preco rodic po rozvode chce na dieta platit co najmenej, ved je to stale jeho dieta 🤷🏼‍♀️

1mimka18
autor
20. okt 2022

Dieta ma 4 roky, nechodi do skolky je na MD este do 6rokov kvoli zdrv.dovodom doteraz daval 100ku teraz dal 170 a zrazu uz chce 250.. a nie nema nato nakolko zaraba tak 750-800€ a ma este 1 dieta, svoje seky byvanie atd. A dieta nevidel vyse mesiaca aj daco

sense
21. okt 2022

@1mimka18 takže to druhe dieťa má zrejme s tebou a ty si jeho partnerka.

1mimka18
autor
21. okt 2022

@sense to si vedla. 😊

sense
21. okt 2022

@1mimka18 tak potom je zvláštny aj dotyčný chlap aj jeho nová partnerka resp matka druhého dieťaťa, keď potrebuju informácie od žien z MK ako riešiť výživné a styk s dietatom

1mimka18
autor
21. okt 2022

@sense co je zle na tom ze mu chcem poradit, zaujuma ma to tak sa opytam tu , lebo tu sa vyznaju

timing
21. okt 2022

Nech si vyhlada pravnika aby mu pomohol spisat papiere na sud. Nic ine nepomoze. Pokial jej neukaze ,ze stacilo vzdy bude mat navrch a dobolovat si viac a viac. Navrch by mal byt detailny ako sa matka sprava ako mu brani v styku. Ona sa k tomu vyjadri a moze navymyslat ine klamatva. Toto tahanie sa moze trvat pol roka kym dojde k vytyceniu pojednavania, takze nech sa pripravi na stres,nervy. Odporucam aby sa pripravil na ociernujucu kampan a nenechal sa vyprovokovat. Na suda sa ukaze ze je vyrovnany s rozchodom, slusny, pomaha kolko vie,je vzdy k dispozicii.

timing
21. okt 2022

@sense aj keby bola to je problem,ze sa pyta radu? Existuju aj zeny ktore su mrchy a robia otcovi neskutocne problemy lebo maju pocit zadostucinenia.

sense
21. okt 2022

@timing à co je na tom ze som sa spýtala áno ako sú matky mrchy tak sú aj otcovia a kým ešte nenapísala ze on ma aj iné dieťa som jej predsa napísala nech si to dá určiť súdom.
A 100e pri dieťati kt je často choré zas také terno nie je, zvlášť v dnešnej dobe, na druhej strane to ale neznamená ze sa ma matka mstit otcovi cez dieťa ze mu ho nedáva. Ale každý bežný človek by to riešil na súde ak dohoda možná nie je.
Ale zrejme každá strana má svoje dôvody pre ktoré sa správa ako sa spraba