Sú toto správne dôvody na rozvod?
Ahoj, rada by som vedela váš názor. S partnerom som 12 rokov, z toho 2.5 roka manželia, zobrali sme sa, než sa nám narodili dvojičky. Myslela som si, že osud rozhodol za mňa a tým, že ma obdaril dvojitým tehotenstvom, mám toho pravého partnera. Teraz si myslím, že keby nebolo dvojičiek, nikdy by som sa neodhodlala od neho odísť. Nemožem povedať, že by na mňa niekedy kričal alebo bil, podvádzal či pil. Nie, a to je aj súčasť toho problému. Je velmi pevná a tvrdohlavá povaha, má pevné zásady, v skrátke by sa dalo povedať, že zlý chlapi sú tí, čo bijú a pijú a kričia, keď sa to teda nedeje, nie je dovod vymýšľať si hlúpe pripomienky (to je narážka na mňa, keď zavediem diskusiu, že mi niečo nevyhovuje a podobne). Rodinu žiadnu na blízku nemáme, nikto k nám nechodí, my nikam nechodíme, keď nepočítam prechádzku po dedine alebo nákup 1x týždenne v obchode a návštevu dr. Na deti sme sami, respektíve som sama, manžel sa im "venuje" (ak sa dá sedenie v kresle a komentovanie nadiaľku toho, čo deti robia, nazvať...) asi hodinu denne. Jediné, čo spraví, je nákup alebo pošta, auto máme len jedno a ním jazdí do práce (predsa nebude chodiť na autobus 1.5 km peši), tak ja s deťmi možem max na dvor alebo po okolí. Okrem k dr. alebo na návštevy príbuzných nikam nechodíme. Spí na poschodí, aby ho deti nerušili a mohol sa vyspať do práce (spí tam aj cez víkendy, kedy nepracuje). Keď niekto príde na návštevu, je hneď celý nadurdený, že tam vobec niekto je a najradšej by ho poslal preč, aby mal svoj kľud. (a tiež bol každý u nás len raz, jediná k nám chodí už len suseda s deťmi, tak 2x do mesiaca, keď je manžel v práci).
Aby som to zhrnula, nočné vstávanie k deťom, prvé dva roky bývali hore dohromady aj 7x za noc, vždy ja, varenie - len ja, keď deti spali (zvlášť pre deti, a zvlášť preňho), upratovanie - ja v noci, keď deti spia (síce mi povedal, že mám povedať a on urobí, ale keď som niekoľkokrát povedala, tak bola odpoveď, že podľa neho to nie je potreba a išiel spať, žiadna pomoc, žiadne stráženie detí, aby som mohla upratať alebo navariť). Teraz už deti majú režim, a mám večer hodinku na seba, ale už som zlomená, keď som kedykoľvek potrebovala pomoc, spávala 3 hodiny denne, nič ho nezaujímalo, keď jedno plakalo, lebo som práve prebalovala alebo kŕmila druhé, manžel sedel v kresle a čítal noviny, ani okom nemihol. Jediné, čo vie, chváliť sa fotkami pred cudzími a vychvaľovať ma, ako to dobre zvládam a mne je z tých komentov normálne zle. Akoby to nestačilo, vychutnáva si ma na takých hlúpostiach, ako je nezhasnuté svetlo v kuchyni, nemáme príbuzných v elektrárni (keď čakám, až sa mi uvarí v konvici voda na čaj), alebo že neprečíta nákupný zoznam, nech sa naučím písať (keď chcem, aby si ho napísal sám, tak to v žiadnom prípade, prečo by to robil, veď ja zle píšem, tak nech sa naučím písať), alebo z akého dovodu mám o 1e vyšší účet za telefón (samozrejme, že on má viac prekročený, len pripomínam, mam docasny tarif v hodnote 4e) a podobne. Než som otehotnela, vzali ma na výšku externe, ale zrušila som nastup kvoli dvojičkam, vedel, že na školu strašne chcem, keď som si chcela podať znova prihlášku, aby som mohla nastúpiť, keď budú mať dva roky, tak ma jednoznačne zotrel, ako si to predstavujem, že on mi deti baviť nebude... Musím ešte dodať, že je starší, ale na deti sa strašne tešil, myslel si, že žiadne mať nebude, ale nečakala som, že sa bude takto mizerne chovať. Samozrejme, nehovorím ani o tom, že sa radšej ani neopýta, ako som sa s malými mala, aby som si nesťažovala... nehovoriac, či niečo nepotrebujem, nie som unavená alebo podobne, to nehrozí ani vo sne... Jediný moj kontakt so svetom (okrem 2 návštev susedy mesačne) sú telefonáty s mojimi príbuznými, čo je tak cca 2.5 hodiny týždenně, vačšinou, keď deti spia, ale aj to mu vadí, že dlho telefonujem. Toto je len niekoľko pár príkladov, hádam som nenapísala len zmatenec mojich myšlienkových pochodov a dá sa moja situácia z mojho pohladu predstavit. Ďakujem za komentáre a názory. 🙂
Toto je skor na vážny rozhovor a manželskú poradnu
je to dôvod na rozvod,si týraná žena,aj keď modriny na duši nevidieť 😒
To ťažko povedať. Z opisu to vyzerá na uhundraného chlapa, ktorý ma rád svojue pohodlie a nič iné ho nezaujima. TEda okrem tvojej faktury za telefon a zažatého svetla v izbe 😒Zakazl ti isť na školu po ktorej tužiš, aby sa nemusel starať o deti. ufff. Možno by som ešte skusila manželsku poradnu, či motyka nevystrelí. Aspon budeš sama pred sebou čistá, že si vyskušala všetky možnosti na záchranu manželstva. Držím palec a možno by si mohla zmeniť otazku na diskusiu, aby si sa aj ty ešte mohla vyjadrovať k napísanému
Tvoj muz je sebec, urobil si z teba nosnicu a tym to asi zhaslo. Osobne si neviem predstaviť, ze by mi manzel nikdy s ničim nepomohol, nedal mi oddýchnuť, nezobral deti a pod...ja si myslím, ze si velmi submisivna. Všetko si si tak nejako automaticky zobrala na svoje plecia a je uz čas ,,buchnut do stola,, a isť do ,,stretu,,. deti nie su len tvoje, takze ziadne take ze ,,on nebude,,, ti deti stražiť - no bude a na tom musiš jasne trvat! Nechat mu ich ,,na krku,, a odist - na hodinu, na dve aby videl milosťpán kolko je s nimi práce atd. Treba mu jasne povedat v čom by si ocenila jeho pomoc a čo je ochotný robiť. Partnerstvo je o vzajomnej podpore a pomoci a nie o využívaní partnera, ktorým si zial ty. Ak by dohovaranie nepomohlo, tak by som mu predostrela aj možnosť, ze ved ,,mozeme ist od seba,, a uvidiš ako bude reagovat ....
muz neni sebec, nie kazdemu pali tak ako zene a praca s detmi mu ide od ruky. Starat sa o dvojicky bez pomoci je brutal (pokial nejakym zazrakom neprespia celu noc od 3 mesiacov...) Ten spanok a vycerpanost je nekonecna a s tym ide vsetko dole vodou. Vsetko sa ustali ked deti budu mat min. 3r. zacnu navsetvovat skolku, ty nebudes vediet sa od nich odputat, a byt par hodin bez deti bude ako zena v obchodnom centre bez kabelky. Nebudes vediet ci skor upratovat, varit, triedit veci, venovat sa sebe alebo spat. To potrva aj rok, az potom pride vsetko do normalu. tiez mam dvojicky. uvidis, o 3r. deti budu stastne aj ked sa pohraju s otcom ktori len sedi a rozprava, mojmu aj vlasy cesu, kreslia po nom, onalepkuju, a je pre nich najlepsi. Spi kolko sa len da, var zdravu 30 min. stravu denne aj ked len polievky. ked budes mat energiu deti mozes sama brat na autobus a ist do mesta, kup lacny najlahsi skladaci dvoj golfac, zlozis do jdnej ruky, a do mesta na prechadzku. zapisat na kruzok, do detskeho kutika. a cim skor sa obzri po skolke. Do roka, bude vsetko ok, a ked nastupia do ZS bude este lahsie ako deti s roznym vekom.
Ano, s deťmi to bude čoraz lepšie a s chlapom coraz horšie. Ona ma aspon 30,on určite cez 40. Keďže už 3 roky majú oddelené spálne, tak podľa mňa má kľudne cez 50... Pohodlný, lenivý a navyše magor s nejakou poruchou. Dnes jej vyhadzuje na oči euro za telefón a svetlo v kúpeľni. Uráža ju, že nevie pekne písať a zabraňuje jej v kontakte s ľuďmi. Doma chce mať sluzku, čo nepovie jediné slovo, ale pred kamarátmi buduje imidž dokonalej rodinky, kde si ON našiel skvelú ženu a splodil krásne deti. A to je tak všetko.
Do roka začne pani domáca chodiť do práce a až potom začne rosambo.
Jediné čo nechápem je, prečo si to dotyčná odmietala priznať za tých 8 rokov co boli spolu pred otehotnenim.
Jasne ze ked nieje bo vztahu laska je to dovod na rozvod...a nepomozu ani tu furt ospevovany psychologovia...kde nieje vola,tam nieje cesta...
žit s niekym 10rokov a toto si nevsimnut?Si ozaj musela byt slepa?AZ dvojicky ti otvorili oci a teraz sa pytas ci odist?No urcite to nebude lepsie,stale horsie a horsie.Takze sa zacni pomaly chystat na odchod,kym pojdu deti do skoly,zacni si setrit,lebo to bude tazke
mňa by zaujímalo koľko je od teba starší.
prvý mm bol starší odomńa o 10 rokov. podobný typ ako tvoj, ale s tým rozdielom, že peniaze mi nekontroloval, ale bol neskutočne žiarlivý. Ja som ešte chodila do školy, a syna sa starala moja mama. samozrejem mal kamarátov a rád si vypil. ale najhoršia bola tá žiarlivosť. mal blbé reči ak som sa troška primaĺovala keď som išla do obchodu, aj keď som sa česala... po roku mm sa od neho odišla.
Súčasný mm tiež ma neobmedzuje v peniazoch, nepije, ŽIARLIVÝ je tak isto ako prvý, poriadok robí radšej sám - lebo on to robí lepšie, hundre na naše spoločné 3 deti, po večeroch sa hrá na počítači, chodí len do roboty a domov....
Keď to tak zhrniem, ideálneho chlapa nenájdeš. NEEXISTUJE.
Na tvojom mieste by som vydržala, deti po čase dala do MŠ, ty pôjdeš do práce, život sa dostane do bežných koľají. Takže za mňa rozvod NIE.
Nerozmyslala by som este o rozvode, ale snazila by som sa s nim porozpravat, pripadne mu, pri dalsej ponizujucej akcii, poriadne vynadat! Neviem ako reagujes, ale dufam, ze nesklopis hlavu a neplaces niekde v kute, treba ,,vycerit zubiska,,😉 Jeho charakter si poznala, tvrdohlavy, atd., s tym sa tazko zije a najviac sa prejavy, ked pridu deti. Starat sa sama o dve deti bez akejkolvek pomoci, viem si predstavit ake si musela prezivat sklamanie a urcite aj zufalstvo. Co sa tyka socialneho kontaktu tu nejde len o teba, ale najma o deti, aj oni potrebuju spolocnost. Ked nechce ist ten 1,5 km panko peso na zastavku tak ho tam rano hod a maj aspon dvakrat do tyzdna auto pre seba, aby si mohla s detmi niekam vypadnut. Snazte sa celkovo si spestrit zivot roznymi aktivitami, lebo takto je to total depka. Treba sa s nim vela rozpravat, dat mu najavo, ze to ako sa sprava neni normalne a moze vas stratit, potom uz bude len ukazovat fotecky rodinky, ktoru stratil, lebo sa choval ako chuj.
Ak otazka znie ci je to dovad, tak podla mna to dovod je. Samozrejme po dokladnom zvazeni a urcite by som skusila poradnu, ale podla jeho opisu ho tam aj tak nedostanes. On predsa nikdy v nicom nezlyhal. Ja vzdy vrdim mojemu, ze ak usudim, ze mi bude lepsie bez neho ako s nim tak sa balim a idem. A mas o starost o velke decko menej a mozes sa venovat tym malym. AJ tak ti s nimi nepomaha.
Áno, sú.
Najviac ma zaujalo "ze on mi bavit dti nebude" ved su to aj jeho deti..... Inak hroza asi by som sa zblaznila... Mali by ste to cele prebrat, porozpravat sa..... Zober auto cez vikend buchni dvere a sup na nakup, alebo ja chodim plavat, alebo ku kamoske aspon na dve hodky.... Urob to a uvidis pomoze ti to rozhodnut sa
Urcite by som sa rozviedla ako zit v jame levovej.. Ved ti ani nezijes len prezivas a cakas co bude zajtra. Muz je bezcitny bezcharakterny clovek. On si bude citat noviny a na dialku radit veci nakolko... Ti sa mozes aj zodrat a on si to ani nevsimne je mu to jedno... Zena nie je predsa stroj ktory sa na naprogramovat a skakat jak on chce. Oslobod sa lebo sa zblaznis. Hlavne zacny zit ako zena zo vsetkym co ktomu patri😊
Ahoj,mám úžasného manžela,ale čo sa týka starostlivosti o nášho syna ked bol maly, tak pomáhal mi asi tak ako ten tvoj.Vtedy mi to tiež velmi prekážalo,ale prežila som a teraz ked je syn velký/bude mat patnást/ si lepších partákov ani neviem predstavit.Všade chodia spolu /teda niekedy zoberú aj mna 😀 /,venuje sa mu na sto percent,ale až ked vyrástol,on mi to aj vysvetloval,že ked bol malý,nevedel čo s ním má robit ako ho chytit a jednoducho vedel že ja to urobím najlepšie.Takže musíš vydržat a ked budú detičky vačšie uvidíš že bude všetko iné,budú aj samostatnejšie a muž ich už nebude brat ako "prítaž" a bude s nimi velmi rád absolvovat to čo doteraz nerobil.Podla mna to určite nie je dovod na rozvod,niečo predsa musíme vydržat,pre zachovanie rodiny a raz sa na svojom prípevku budeš iba usmievat.Držím palce.
Boze ze panko sa ide vyspat .to je dovod na rozvod! Oddelena spalen .nepodielani sa na chode domacnosti.Zivot si treba uzit! A nie cakat a prezivat....
Daj mu este sancu a daj mu navrh akoby si si to ty predstavovala. Napr. Kym mala nasa dcerka 3 mesiace stale som ju uspavala ja a vadilo mi to. Povedala som mm ze by sme sa mohli striedat a on suhlasil. Im to samym nenapadne. Potom sme si dohodli ze v sobotu si moze pospat dlhsie on a v nedelu ja. A kazdy z nas je sokojny. Kruzky sme si tiez rozdelili. Na jeden chodim ja a na druhy on. Obidvaja mame radi fitnes a tak sme si urcili kto kedy bude chodit cvicit. On chodi dva krat rocne na turu s kamosmi a ja s kamoskami do welnes. A po ine vikendy mame program spolocne s dcerou. Raz rocne ssi doprajeme nejaky welnees leen sami dvaja. Ja by som to skusila este takto z tvojej strany.... A ak to nepojde tak ti taky chlap je k nicomu.
Za mna muza k pomoci doslova treba viest, lebo ked raz o nic nepoziadas, oni si to casto vysvetlia, ze pomoc uz netreba nikdy, samozrejme su vynimky, ktore pomahaju,ale ja beriem tuto konkretnu situaciu...vina je trosku aj na zene, ked od chlapa nic nechce, treba nanho prevelit cast povinnosti, no a co, ze pracuje..pracujuca zena ma druhu sichtu doma..ak chces ostat v zvazku, tak pekne nech pomaha robit toto toto..neze deti bavit nebude...a cie su tie deti...snad vase, nielen tvoje...cize ked chce mat rodinu nech v nej aj zije...aj ked ti bude trhat srdce nechaj mu deti na hodinku dve cez vikend nech riesi, povedz, ze ides prec a bodka...ak nic nepomoze,podla mna ti je zbytocne chlap..na co...na to, aby
si vsetko robila sama a este si sa aj o neho starala a strkala mu vsetko pod nos....

Myslím si, že dosť veľa žien sa cíti rovnako počas materskej ( rodičovskej ) dovolenky. Nočné vstávanie k deťom, upratovanie, staranie sa o detí, domácnosť, a máme pocit, že manžel nám s ničím nepomôže ( aspoň ja som niekedy mala ten pocit 🙂 ) a čas pre samú seba? Nič moc... Skús sa s manželom o tom porozprávať, aké máš pocity... Ak nie je "chumaj" , mal by ťa aspoň vypočuť. Skúste ísť niekam ako rodinka, na nejaký výlet, túru, welness, zoo, neviem, niečo vymyslite, aby ste nežili vo väčnom stereotype. Neviem, či to je ten správny dôvod na rozvod, lebo sú určite aj horšie veci, a dôvody. Hlavne sa s ním skús porozprávať. 🙂