Určenie otcovstva
Ahojte mamičky,
prosím viete mi povedať ako dlho trvá určenie otcovstva?
Môj synček sa narodil 08.12.2011, takže už má viac ako pol roka.
Určenie otcovstva som začala riešiť ešte keď som bola tehotná, jedna mamička mi poradila aby som to riešila cez sociálnu kuratelu a tak som aj urobila. Spísal sa návrh, ktorý sa mohol samozrejme podať až po pôrode.
Oficiálne sa návrh na uznanie otcovstva na Okresný súd v Považskej Bystrici podával 18.01.2012.
02.04.2012 sa konalo prvé súdne pojednávanie vo veci. Na súdne pojednávanie mal prísť aj otec malého. Ten samozrejme neprišiel, pán sudca mi oznámil, že sa telefonicky ospravedlnil, že nemôže na pojednávanie do Považskej Bystrice prísť, že či môže ísť na výsluch do Rimavskej Soboty odkiaľ pochádza a tak mu to odsúhlasili.
Vtedy som si ešte myslela, že za aký krátky čas bolo súdne pojednávanie, ale mýlila som sa.
07.05.2012 mi prišlo Uznesenie: Rozhodnutie o pridelení znalca z odboru genetiky - analýza DNA z Bratislavy, aby do 60 dní od doručenia urobil krvné testy DNA. Síce má ešte čas do 05.07.2012, ale trvá to dlho.
Dnes je 26.06.2012 a odvtedy mi už nič neprišlo, žiadne iné predvolanie a ani ten znalec sa doteraz neozval.
Prosím viete ako dlho trvá, kým sa určí to otcovstvo aby mi už na malého niečo aj prispieval?
Malý má už viac ako pol roka a doteraz som nedostala od otca malého ani cent.
Nemala som ani materské, pretože mi ho zamietli. Vtedy mi pomohlo veľa mamičiek zo stránky nanič mama.sk, podaj ďalej.sk a mamy mamám.sk, za čo som veľmi vďačná.
Od januára dostávam rodičovský príspevok (aj s prídavkom na dieťa) to je 217 Eur. To ani zďaleka nevystačí na celý mesiac ani na tie základné veci. Peniaze mi vystačia tak na 2 týždne keď poplatím všetky šeky, ktoré mám. Splácam isté veci a to nemožno odkladať, aj keď mám dieťa. Tie spoločnosti pristúpili maximálne tak na splátky.
Každý mesiac chodíme po rôznych vyšetreniach kvôli zápalu obličiek a podozrení na rážštep podnebia a goldenharov syndróm. Chodíme aj do nemocnice do Bratislavy a Trenčína. To sú výdavky naviac.
Keďže nekojím, ani som nemohla kojiť, pretože malý hneď ako sa narodil dostal novorodeneckú žltačku a vôbec sa neprisal k prsníku. Stále spinkal, skúšali sme vtedy aj prikladať k prsníku no neprisal sa. Som po cisárskom reze a keď som skúšala aspoň odsávačkou či niečo pôjdem , nešlo nič, takže sme od narodenia na umelej výžive a to nie je lacná vec.
Prosím poraďte mi.Ďakujem. Lenka
@katerinanov Víš co Katerina, už mi ležeš pěkně na nervy. Si moudrá jako ... raději Ti ani nejdu psát jako co. Dej si odchod z toho fóra, z mé témata a jdi pomlouvat někoho jiného. Nemáš nic jiného na práci než mě urážet?
Promiň, ale už si má vážně naštvala, vypadni z mé témata, nebo když nemáš co k danému tématu napsat tak nic nepiš.
@betina1984
@lenka0906
ok, ja uz sa nebudem k tomu vyjadrovat, ja som bola vychovana uplne inak, a som stastna, ze je to tak, aj ked to neznamena, ze nemam pozicku (ale nastastie len jednu), ale zial byt sa inak kupit neda, a setrit na neho tiez nie
Diskusiu zamykam na ziadost zakladatelky

@katerinanov Milá Katerina, Ty asi nevieš čítať . Moja otázka bola či niekto nevie ako dlho trvá určenie otcovstva tak neviem čo tu teraz splietaš. Ty sa musíš vážne nudiť keď sem píšem takého blbosti.