Vlastný právnik nás okradol

shanis
22. sep 2014

Prosim surne o radu, mam problem s pravnikom, ktory ma zastupoval na sude vo veci vysporiadania BSM s exmanzelom. Dospeli sme k dohode takej, ze si ex necha nas dom a vyplati ma. Prvu splatku mi ex vyplatil prevodom na ucet pri podpise zmluvy o vyspor. BSM, druhu splatku ( 24000 Eur ) dal ex so svojim pravnikom mojmu a ciastka mala is do depozitu do casu, kym kataster nepovoli vklad a ex sa stane vylucnym vlastnikom. Kataster vklad povolil a do 3och dni mi mal pravnik uvolnit peniaze z depozitu....to bolo este v maji tohto roku a ja doteraz peniaze nemam a ani neviem kde su a co s nimi pravnik urobil....iba sme sa dozvedeli, ze ani nesli do depozitu, ale pravnik ich mal na svojom ucte a nejako ich pouzil. Stale nas ziadal o to, aby sme este pockali, ze este budeme mat nejake uroky navyse a pod. Lenze ja uz nechcem cakat, lebo tie peniaze musim vratit mojim rodicom, ktori mi ich pozicali na kupu noveho bytu. Najhorsie je na tom, ze pravnik prestal s nami komunikovat a nevieme co s nim je. Je tu prosim niekto, kto mi vie poradit ako mam postupovat dalej. Velmi sa bojim, ze tie peniaze uz neuvidim, je to velmi velka suma, aby som to niekomu len tak nechala. Velmi pekne dakujem za kazdu radu a nazor.

bonaqa2013
22. sep 2014

Napíš na HNonline. sk. Tam nájdeš Poradňa. Na tejto stránke právnici odpovedajú čitateľom na ich otázky.
Alebo aj na MK je skupina právničiek. Ale je to smutné to čo sa Ti stalo.

shanis
autor
22. sep 2014

@bonaqa2013 dakujem, idem hned kuknut

sisaha
22. sep 2014

@shanis necakaj a podaj na neho trestne oznamenie, takisto to treba nahlasit na komoru advokatov.

shanis
autor
22. sep 2014

@sisaha myslis, ze staci na policiu, ona bude potom konat dalej? bojim sa, ze nas opat nejako odrbe, predsa je to pravnik....

sisaha
22. sep 2014

@shanis mas nieco v ruke, ze si ho vyzyvala, aby ti previedol peniaze? Alebo to vyplyva priamo zo zmluvy? Neviem kolko sa to uz taha co nereaguje, ale po podani trestneho oznamenia, policia potom uz kona sama.

retkvicka
22. sep 2014

@shanis ved daj meno pravnika, mesto...skontroluj ho na komore advokatskej, aj tam by som podnet dala...

jahodka8
22. sep 2014

treba sem napísať meno právnika, aby si iní dali na neho pozor alebo aspon mesto kde pracuje. Právnikom sa tiež nedá vždy veriť.

pribinak
22. sep 2014

Najskôr sa poraď u nejakého iného právnika a az potom dávaj trestne oznámenie, predsa len je to právnik a aby to nedopadlo zle, skús sa spýtať aj v banke aké majú oni skúsenosti
Žiadne zblkle kroky, ktoré sa ti vypomstia

sintra
22. sep 2014

Jednoznacne trestne oznamenie

sisaha
22. sep 2014

@pribinak ake zbrkle kroky? ved sa jej zatajuje, nevyplatil co mal. Poda trest.oznamenie na neznameho pachatela a nic jej nehrozi

prasiatko30
22. sep 2014

@shanis za prve treba pozriet ako to mate spisane na papieri, za druhe ak mas doklady o tom ze mu boli prevedene peniaze plus dohodu o tom ze to budu peniaze na depozit - proste celu dokumentaciu treba mat z tovojej strany v poriadku. Potom by som ho oficialne vyzvala o prevod penazi na tvoje konto do urcitej doby - obycajne takych 7dni s upozornenim ze ak do stanoveneho datumu nebudu peniaze na tvojom ucte tak zacnes podnikat dalsie kroky- trestne oznamenie.

shanis
autor
22. sep 2014

@sisaha vidis, pisomne som ho nevyzvala, mam len x smsiek, ktorymi som ho ziadala o vyplatenie penazi. No a praveze zo zmluvy o vysporiadani BSM je tam uvedeny len ex, ze on mi to ma uhradit. Ale on so svojim pravnikom sa dohodli tak, ze tu ciastku uhradili mojmu prvnikovi a on ich mal dat do depozitu. Takze teraz naozaj neviem, ci to mam vymahat od ex, alebo od pravnika.

prasiatko30
22. sep 2014

@shanis poradila by som sa este s nestrannym pravnikom ale v podstate ak nemas nikde spisane a podpisane obidvomi zainteresovanymi tak by si v podstate mohla urobit aj tak ze budes vymahat od ex a ten by mal potom vymahat vratenie penazi od tvojho pravnika

shanis
autor
22. sep 2014

@prasiatko30 praveze ja mam v rukach len dohodu o BSM, kde sa nic o depozite nepise....doklad o tom, ze peniaze moj ex uhradil mojmu pravnikovi ma exov pravnik, k tomu sa ja nedostanem, nakolko nemam s ex dobry vztah, nekomunikuje so mnou.

prasiatko30
22. sep 2014

@shanis ja neviem presne ako to funguje ale ak sa nekomunikujes ty s exom tak aspon jeho pravnik by s tebou mal komunikovat - ale aj tak sa mi zda ze tebe by viacej pomohol nejaky nezainteresovany pravnik s dobrymi referenciami=doveryhodny a cestny ktory by to riesil

shanis
autor
22. sep 2014

@prasiatko30 vies, situacia je taka, ze exov stryko je pravnik, bratranec so zenou su sudcami na Krajskom sude....a po skusenosti s nasim rozvodom, kde sa sudca zrazu "z nicoho nic" otocil o 360 stupnov a urcil striedavu starostlivost, kde nemal absolutne vyhovujuce podmienky pre SS...tak uz neverim nikomu. Aj tento moj pravnik, co som sa dozvedela, konal poza moj chrbat v dalsom pojednavani, kde som trvala na zruseni SS. Pravnik to konanie bez mojho vedomia zastavil a nic mi nepovedal, len mi klamal, ze sa pojdenavanie zrusilo, lebo sudkyna nemohla, ze mu volala. Pravdaze mi to nedalo a isla som sa na sud informovat a tam som sa dozvedela, ze to bol pravnik. Tak mi povedz, drzia vsetci spolu? Maju jeden na druheho nieco a robia veci vo svoj prospech, nie v prospech klienta? Je mi z toho vsetkeho zle.

shanis
autor
22. sep 2014

@jahodka8 nemam problem, je to JUDR. Marian Kucko zo Ziliny. Klame, zavadza, rusi stretnutia, xkrat som si zobrala dovolenku v praci a v ten den mi volala jeho asistentka, ze pan roktor stretnutie rusi....raz ho vytopilo, casto mal zdravotne problemy, inokedy pojdenaval.....nereaguje na prosby, sms. Peniaze berie bez akehokolvek dokladu!! Proste jeden nezodpovedny arogantny nespolahlivy clovek. A toto ma byt pravnik!!!

sisaha
22. sep 2014

@shanis je to zrejme zlozitejsie, ako sa na prvy pohlad zda. Najdi si noveho pravnika, porad sa s nim. Ak mas v zmluve uvedene, ze ti to ma vyplatit ex, tak zrejme by som tie peniaze ziadala od neho. Pisomne ho vyzvi, aby ti do stanoveneho terminu previedol peniaze a potom zacni konat. Trestne oznamenie na neznameho pachatela a ides. A treba zrusit plnomocenstvo advokatovi, ktory ta zastupuje aj v spore SS, ked mas dokazy o tom, ze kona poza tvoj chrbat

prasiatko30
22. sep 2014

@shanis komplikovane - ja by som hladala pravnika dokonca mimo tvojho bydliska - najlepsie co ma svoje posobenie uplne v inom kraji aby nemal aj on obavu ist proti systemu - podat staznost na tvojho terajsieho pravnika, zrusit s nim zmluvu a pokial ty si nepodpisala prevziatie ziadnych penazi od tvojho exa tak vymahat peniaze priamo od exa - ty si zatial ani papierovo peniaze neprevzala a tvoj ex je zodpovedny za to aby ti dosli a ty si mu podpisala prevziatie - samozrejme tam sa treba dobre informovat ci tvoj pravnik nepodpisal prevziatie penazi v tvojom mene - v tom pripade musis ist priamo proti tvojmu pravnikovi - v kazdom pripade by som sa obratila na nezainteresovaneho pravnika.

shanis
autor
22. sep 2014

@sisaha dnes ma poslednu sancu do 14,00 sa ozvat a dat veci do poriadku, pisala som mu sms. Inak to vsetko rozbehnem a kludne to dame aj do medii, je mi to uz jedno. Plnu moc som zrusila hned ako som sa dozvedela, ze zastavil to konanie vo veci SS bez mojho vedomia, to sme mu boli inak nadat do kancelarie...iba koktal ako taky blb. Uz nemam s nim nic spolocne, len tie peniaze. A okrem ineho od podania mojho navrhu o zrusenie SS do prveho pojdenavania preslo celych 11 mesiacov!!!! Cakala som na to skoro rok a ten "nas odbornik" si sam od seba konanie zastavil!! Sila, vsak?? Dakujem za rady. Idem posti veternym mlynom, ako sa hovori, ale idem bojovat.

sisaha
22. sep 2014

@shanis myslim, ze staznost na advokatskej komore bude na mieste.

prasiatko30
22. sep 2014

@shanis tu to nestaci riesit sms - to nie je oficialne - musis mu bud poslat - tu u nas sa posiela burofax - normalne cez postu sa posiela fax ktory sa moze posielat dokonca aj s certifikovanim textu - cize posta sa zaruci ze ta kopia co ty mas v ruke obsahuje to co ty hovoris, ty mu to posles a posta potom moze dokazat ze mu ten fax dosiel a on bol upozorneny - fax dostava proti podpisu. mala by si mu dat realnu lehotu - dneska do 14,00h aby zohnal napr 20.000€ je dost nerealne cize mu das napr 7dni - kalendarnych alebo pracovnych a po tomto oficialnom vyzvani a ak to nesplni tak ty zacnes konat sudnou cestou tym ze on nesplnil ani oficialne vyzvy, ktore mozes preukazat - na sms ti moze povedat ze jemu v zivote od teba sms nedosla. 😅

victory1
22. sep 2014

@shanis ..najskor mu napis vyzvu, nech do 7 dni ti posle prachy na tvoje cislo uctu, inak podas trestne oznamenie..ak ta bude ignorovat dalej , tak to trestne oznamenie aj na policii podaj s tym, ze napis aj staznost na Slovensku komoru advokatov....
..myslim, ze pan advokat si rozmysli, ci pride o licenciu a bude so svojimi byvalymi klientmi sediet v base...

jahodka8
22. sep 2014

@shanis No tak to musíš pýtať peniaze od tvojho ex, pokiaľ ste sa nedohodli na depozite, tak ich mal uhradiť priamo tebe. Možno ich nakoniec ani ten právnik nemá, treba pýtať peniaze od exmanžela podľa dohody o vysporiadaní BSM. To teba vôbec nemusí zaujímať, že on dal peniaze právnikovi, mala by si komunikovať s exmanželom podľa dohody. To tebe môže byť jedno, čo dal do depozitu alebo nie, ak ste sa tak nedohodli, má on postupovať podľa dohody.

jahodka8
22. sep 2014

@shanis Ešte sa ti tá striedavá zíde, ved čakáš bábo, trochu oddychu bude len dobre pre teba a aj po pôrode to oceníš určite. Treba nechať muža, nech sa stará, ak chce, uvidíš, že až potom ocení čo je to starať sa o 2 deti. Tomu sa teš, že chcel striedavú, veľa mužov si to predstavuje ako hodinu denne sa povenovať deťom a nevidí to učenie do školy, pranie, jedlo, upratovanie, len pekne nechaj tak a teš sa. Plus všetky výdavky im vtedy bude musieť hradiť on.

anatalia77
22. sep 2014

Kedze nemas pisomnu dohodu o prevode penazi do depozitu tvojmu pravnikovi,tak musis "tlacit"na exa,aby ti peniaze vyplatil. To,ze sa oni3 dohodli ta nemusi zaujima. Takze vyzvy exa,aby postupoval ako bol dany rozsudok. Jednoducho nech ti vyplati zvysne peniaze. Aj pomocou exekutora. Ak teda uz malo dojst k plneniu. Myslim,ze sa to pohne.
Trestne oznamenie by bolo neucinne,nakolko nedoslo k pisomnej dohode,a boli by to domnienky. Zbytocna namaha. Takze zatlac na exa a nech sa on zvrta,kde su prachy.

p.j.jacky
23. sep 2014

@shanis Ahoj, pises ze tvoj pravnik ich mal na svojom ucte. Posielal mu ich tam na ucet tvoj ex? Aj to by mohol byt dokaz ze ex tvojmu pravnikovy peniaze dal pre teba a on ti ich odmieta dat. Ak ex ich poslal pravnikovy na jeho ucet,nech ti ukaze vypis z banky. Ak mu ich dal "do ruky" to by bola smola. 😒