icon

Výdavky na trojročné dieťa

afrodizi
27. apr 2022

Spisujem príjmy výdavky pre súd na určenie výživného a rozpísala som si na mesiac výdavky na malého. Keď rozdelím na polovicu vyjde mi, že 200e od otca pýtať je ok? Zarába cez 1000e (videla som jeho výplatnú pásku), teraz mali poslabšie, no určite sa už rozbehli. Očakávam, že si vybaví najnižší príjem na papieri (sám sa vyhrážal v sms), so zamestnávateľom sú kamaráti, ale to je už na súde a mojom dokazovaní.

Výdaje mám nájom 148e, elektrina 20e, telefon wifi 25e, škôlka + strava 65e, strava doma 100e, ošatenie/odev/hračky/drogeria/lieky 50e, chodí na kurz plávania 90e, predplatené detské centrum 25e, doprava (návšteva rodiny, nákupy v SE/BA+ bibiana, detské ihrisko) 25e, sporenie 50e

afrodizi
autor
28. apr 2022

@sense ale vobec mi nejde o to urobit z neho oslika otras sa, raz do mesiaca dvoch chodi syn na dovolenky (lyzovacka, na velku noc siel, teraz mallorca) a som sa len pytala ci aj toto zahrnut do vydavkov, kto ma osobnu skusenost/vedomost a je uplne jedno kto to hradi, jeho otec nie. A s tym najmom ako si to myslela, ze najom nie je vydavok?

afrodizi
autor
28. apr 2022

@modry1985 ja som len chcela vediet, ci vylety dovolenky, na ktore chodi moj syn, sa tiez uvadzaju do vydavkov, vsetko.

zuzanockamt
28. apr 2022

@afrodizi 😂😂😂 Ja žijem usporiadaný život s jedným mužom už 19 rokov, mimochodom v manželstve, deti by som len tak do akože vzťahu na divoko nikdy neporodila. A na výchove našich detí sa podieľame my s manželom.

modry1985
28. apr 2022

@yanni chcem vidieť dieťa ktoré ma rovnaký štandart ak namiesto 1 domácnosti sa živia dve - a namiesto 2 platov je jeden.....možno tak extrémny prípad kde ona zarábala 5000 on 500 ......a dieťa zverili jej....prevažna časť detí pri samoživiteľoch si žije ( finančne ) horšie ako keby sa rodičia mali finančne spojiť do jednej domácnosti....

maris5
28. apr 2022

Smsky rovno vytlac a chran ako oko v hlave a na sude ich rovno vytiahni. To vysudis mozno aj viac. 🤣
Ak chytis dobre sudcu, tak ho toto tak vytoci, ze otcovi dietata nepomoze ani pravdive danove priznanie.

modry1985
28. apr 2022

@afrodizi ak si chcela vedieť len to mohla si si odpustiť komentáre ktoré si písala a bola by si možno za rozumnú inteligentnú matku ktorá chce pre svoje dieťa to najlepšie ...teraz vyzeráš ako človek čo nie je ďaleko od svojho EX on chce klamať o výplate Ty o výdavkoch - osobne si myslím že ste mohli ostať spolu - rozumeli ste si....

zuzanockamt
28. apr 2022

@modry1985 Presne to mi po tých komentároch napadlo - že vrana k vrane sadá, nemajú si čo vyčítať. Ale myslím si, že na súde uspeje a ošklbe ho. Poznám taký prípad, že žena porozprávala rozprávky starej matere a zhltli jej to.

afrodizi
autor
28. apr 2022

@modry1985 konkretne ake komentare, hned v uvode som sa pytala, ze ci aj vylety dovolenky na ktore syn chodi, uvadzat do vydavkov..a ze som napisala, ze tie vylety hradia zvacsa starki? Je uplne jedno, kto to hradi, je to vydavok na neho..

anna_2
28. apr 2022

Na sude uved pravdive naklady, ale len take, ktore si platila ty. Idealne to dat aj do tabulky (v exceli), rozdelit na mesiace. staci cca 6-12 mesiacov dozadu.

afrodizi
autor
28. apr 2022

@zuzanockamt rozpravky mozno ty rozpravas, ja pisem vydavky na syna.

anna_2
28. apr 2022

niektore polozky ti skrtnu. pri prijme 1000 EUR dostanes cca 200. Aj otec bude predkladat vydavky. Hlavne sa priprav na to, ze sudkyna da mensie vyzivne, lebo dieta je este male. Menej zje, nepotrebuje vylety, letenky... Osobna skusenost

ailiba
28. apr 2022

@luccija tak to potom ano👍... S tymi peniazmi tu bude zit ako kralovna. Vie co robi😉

anna_2
28. apr 2022

vacsie percenta z platu druheho rodica sa davaju skor s nastupom do skoly/strednej skoly/vysokej skoly.

afrodizi
autor
28. apr 2022

@anna_2 no mne povedala tetuska zo soc.kurateli, ze mam uviest vsetky vydavky na syna, nie len nevyhnutne, cize benzin, vylety dovolenka su tiez vydavky

afrodizi
autor
28. apr 2022

@anna_2 a sudkyna teda vylety dovolenky nebrala v uvahu? A co brala, ake nevyhnutne

modry1985
28. apr 2022

@afrodizi Tak to napíš na súd....od slova do slova to čo si napísala sem....a uvidíš reakciu. Napíš že to plati sice mamka a tatko ale viete je to náklad na syna. A je pravda aj telefón je náklad na syna ak s nim chce volať ! A v telefóne potrebuješ paušal - ale nie hoc aký ..... Hádam nebude kupovať mamka a tatko mobil , uveď tam tie výdavky na benzín za rodinou .....pripočitaj aj niečo na seba - ty predsa tiež drieš topánky na prechádzke s ním , pomaľované steny sú tiež náklad na syna a amortizácia zariadenia je tiež podstatná vo výživnom.....
TETUŠKA so sociálnej kurately je platená od toho aby ti z návrhom pomohla - mohla to spísať s tebou vyzerali by ste ako nekompletné dve a nebola by si v tom sama

sense
28. apr 2022

@afrodizi to bolo myslene tak ze ak platíš nájom na byt príklad 300 e, tak sa neráta ze 150 hradis ty a 150 otec. Ale len podiel, v mojom prípade náklady na bývanie boli 25perc. Ako čiastka na dieťa. Z rátali mesačne náklady na bývanie nájom elektrika atď a z toho brali ze sú náklady na bývanie na dieťa 25perc.

anna_2
28. apr 2022

a mozno este jedna rada, aj ked si o nu neziadala. Viem ze je to velakrat tazke/nemozne, ale radsej sa dohodnut s otcom na vyzivnom mimosudne a na sude to len podpisat. Aj ked to bude o par desiatok EUR menej, ako by si chcela. To moze prispiet k lepsiemu vztahu rozvedenych rodicov, mozes mu davat maleho castejsie, vymienat si starostlivost, postrazi ked budes chciet is niekde, atd... Proste menej penazi niekedy stoji za to.
ohladne leteniek - nedavaj ich tam. Neplatila si ich. Aj Otec bude mat schopnu pravnicku, tak ta mozu poobracat na sude. Pis len realitu, pravdu.

zuzanockamt
28. apr 2022

@afrodizi Tak to sa dobre mýliš, nie je jedno, kto to platí. Rátajú sa výdavky, ktoré platíš ty a nie babka, dedko atď.

afrodizi
autor
28. apr 2022

@anna_2 a pytali aj vypis z uctu ci len faktury blocky?

afrodizi
autor
28. apr 2022

@sense to vazne 25%? aj ked byvam len so synom? Ziadne ine deti, na ktore by sa rozratuvavalo?

anna_2
28. apr 2022

ohladne blockov. Doslova napisem, co povedala sudkyna. "zohnat blocky na cokolvek nie je problem. Aj z kosov pred obchodmi". Ona skutocne rozmysla ako clovek, nie robot. Vypocuje si obe strany, odhadne asi kto mate kolko vydaje a streli zo skusenosti nejaku sumu. Nepocita to na kalkulacke. Da trochu nizsiu, kedze dieta je male. A otcov prijem bude hodnotit za rok dozadu. Nepomoze mu ak si posledne 2-3 mesiace znizi vyplatu. Tiez vie, kolko stoji v regione cena jeho prace, ak pozna jeho profesiu. Najlepsie co mozes spravit, je neprist s obalkou plnou blockov, ale s prehladnymi tabulkami. Toto som tiez zazila. neroztriedena "plna hrst" blockov. Ze ona sa v tom hrabat nebude.

anna_2
28. apr 2022

a vypisy z tvojho uctu, farebne vyznacene odchadzajuce platby, ktore boli na skolku, zalohove platby, energie, atd...

afrodizi
autor
28. apr 2022

@anna_2 cize ty si si spisala do excelu posledne tri mesiace zratane sumy na blockoch a aj z vypisu ci cely rok dozadu?

anna_2
28. apr 2022

ano, tak nejak. A potom tie blocky nalepit na A4 papier, hore napisat mesiac/rok.
a nesprav prosim taku chybu, ze tam das blocek co si neplatila. Druha strana to moze preverovat. Ak tam je nakup zo slovenskeho tesca, ked si bola na Malorke 🙂

sense
28. apr 2022

@afrodizi u mňa to tak bolo a to z tých 25perc bol výdavok na dieťa, nie podiel kt sa rátal ako ze ma len otec platiť, cize žiadne ze ja platím nájom 600e, a 300 som ja a 300 platí otec dieťaťa lebo je to podiel na dieťa. Pretože keby to dieťa nemáš platíš plný nájom tak ci tak a dieťa sa neráta ako dospelá osoba. Ty môžeš žiadať viac ale musíš rátať aj s tým ze niečo vyskrtaju. A neberú do úvahy len príjem ale aj výdavky, takže ani tých 30perc z platu nie je pravidlom.

anna_2
28. apr 2022

nedavny pripad - 1100 EUR prijem otca, 2 deti (7 a 11), 350 EUR

afrodizi
autor
28. apr 2022

@sense aha cize 30% je z "cisteho" prijmu otca, uz bez vydavkov na byvanie,stravu a atd? pr. ak on zarobi 1000e, po odratani jeho vydavkov mu ostane suma 400e a z tohto 30% sud by stanovil vyzivne (120e)?

afrodizi
autor
28. apr 2022

@anna_2 a 30% nevyratali ale z 1100e, ale napr z 500e, ktore mu ostanu po vydavkoch

anna_2
28. apr 2022

@afrodizi nepocita sa to takto. nejde sa podla percent. Vzdy to je na sudcovi/sudkyni. Samozrejme sa nepocita z cisteho platu, ale zo sumy, ktora mu ostane po povinnych vydavkoch (doprava do prace, strava, energie, najomne/hypoteka). Tiez sa prihliada na deti - vek, ake maju drahe konicky/sporty, aky maju zdravotny stav.