Výživné 200 eur
na 1 dieťa, podla vas to je v dnesnej dobe od zdraveho otca dosť?
"Zdravy" je velmi zvlastne kriterium na posudenie vysky vyzivneho.🙂 Moja dcera dostava tych 200 € a je to ok. No napriklad prispel navyse na strojcek, kopu veci jej kupuje pomimo, je to velmi dobry ex. Nemame to stanovene sudom, bola to dohoda medzi nami.
Pre moju by to dost nebolo 🙈
Ak ma plat okolo 1000€, tak je to v pohode 😉
To je síce fajn že je zdravý, ale PODSTATNÝ je jeho príjem a jeho výdaje.
A druhy DÔLEŽITÝ fakt sú tvoje výdavky na dieťa.
@zoro9836 nie, to vobec neni spravna otazka vobec.
@pribinak podla Teba to je dost teda, to som chcela vediet, nie to co pises. Bola by si spokojna s taktm vyzivnym?
@mandzula lebo kazdemu normalnemu je jasne ze to dost neni.
@lenuska9999 no mozme sa porovnavat, ale ja sa pytam ci je to dost, Tvoj nazor.
sú náklady na vaše spoločné dieťa vyššie ako 400eur?lebo vyživovaciu povinnosť majú obaja rodičia, nie iba otec....ale prihliada sa na živ.úroveň oboch rodičov, ale prvoradé sú reálne náklady na dieťa - a na nich sa majú podielať obaja rodičia....takže výživné od jedného nemá pokryť celé náklady na dieťa
@lejusinka suhlasim, len ma zaujimalo, co tu vypotia. Dakujem za uprimnost.
Ešte raz. Ja sa pýtam aký má príjem. To je 1. a najdôležitejší údaj !!! Ci sa ti to páči alebo nie
Ja som sa nikde nevyjadrila, že je zo dosť, alebo malo
Zalezi na tom kolko zaraba..ked do 1000euro tak by si mohla pitať max 250 ale neni iste ze ti to uznaju
Autorka: Je to veľmi dobré výživné.
Ja mam na dieta 100 a vzhľadom na to, ze je to jediny peniaz ktory mu dava a ze 150 euro len preje to dost nieje. Za 200 by som bola radsej.😁
@ildiko36 ale to je veľmi zavádzajúce čo píšeš.
Ak aj má príjem 1000 eur, nikde nie je záruka, že dostane aj tých spomínaných 200 eur. Neuvádzas ani či myslíš tých 1000 eur brutto, alebo či netto.
Dôležité je, aké matka uvedie náklady na dieťa a dosť dôležitý je aj vek dieťaťa.
A další dôležitý faktor sú výdaje, ktoré otec má. Samozrejme, že výživné má prednosť pred mnohými výdajmi, ale musíš brat niektoré na zreteľ
A ešte pýtať, nie s mäkkým i
Tak ti poviem,ak by ex zarabal 2tis.€ a viac,urcite by som nebola spokojna s 200€ vyzivnym. Ak zaraba okolo tisic €,tak je to primerana suma

Záleží na tom , aké veľké je to dieťa a ci ma nejaké špeciálne potreby atď. Ak je dieťa zdravé a porovnám to s vyzivnym, ktoré dostávajú matky v mojom okolí,tak je to podľa mňa také ok