icon

Výživné 200 eur

2. júl 2022

na 1 dieťa, podla vas to je v dnesnej dobe od zdraveho otca dosť?

Strana
z2
lenuska9999
2. júl 2022

Záleží na tom , aké veľké je to dieťa a ci ma nejaké špeciálne potreby atď. Ak je dieťa zdravé a porovnám to s vyzivnym, ktoré dostávajú matky v mojom okolí,tak je to podľa mňa také ok

mandzula
2. júl 2022

"Zdravy" je velmi zvlastne kriterium na posudenie vysky vyzivneho.🙂 Moja dcera dostava tych 200 € a je to ok. No napriklad prispel navyse na strojcek, kopu veci jej kupuje pomimo, je to velmi dobry ex. Nemame to stanovene sudom, bola to dohoda medzi nami.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
lejusinka
2. júl 2022

Pre moju by to dost nebolo 🙈

mandzula
2. júl 2022

@zoro9836 to, ci je zdravy, samo o sebe nehovori nic o vyske jeho prijmu. Moze byt zdravy a robit za minimalku alebo zarabat 10 000.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
mandzula
2. júl 2022

@zoro9836 stale trvam na tom, ze to, ze autorka uvadza, ze otec je zdravy, nehovori nic o tom, ci 200 € je dost.

martinkatinka
2. júl 2022

Ak ma plat okolo 1000€, tak je to v pohode 😉

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
pribinak
2. júl 2022

To je síce fajn že je zdravý, ale PODSTATNÝ je jeho príjem a jeho výdaje.
A druhy DÔLEŽITÝ fakt sú tvoje výdavky na dieťa.

autor
2. júl 2022

@zoro9836 nie, to vobec neni spravna otazka vobec.

autor
2. júl 2022

@pribinak podla Teba to je dost teda, to som chcela vediet, nie to co pises. Bola by si spokojna s taktm vyzivnym?

autor
2. júl 2022

@mandzula lebo kazdemu normalnemu je jasne ze to dost neni.

autor
2. júl 2022

@lenuska9999 no mozme sa porovnavat, ale ja sa pytam ci je to dost, Tvoj nazor.

mogaa
2. júl 2022

sú náklady na vaše spoločné dieťa vyššie ako 400eur?lebo vyživovaciu povinnosť majú obaja rodičia, nie iba otec....ale prihliada sa na živ.úroveň oboch rodičov, ale prvoradé sú reálne náklady na dieťa - a na nich sa majú podielať obaja rodičia....takže výživné od jedného nemá pokryť celé náklady na dieťa

autor
2. júl 2022

@lejusinka suhlasim, len ma zaujimalo, co tu vypotia. Dakujem za uprimnost.

pribinak
2. júl 2022

Ešte raz. Ja sa pýtam aký má príjem. To je 1. a najdôležitejší údaj !!! Ci sa ti to páči alebo nie

Ja som sa nikde nevyjadrila, že je zo dosť, alebo malo

mandzula
2. júl 2022

@autor Ja som normalna a staci mi to.

mandzula
2. júl 2022

@pribinak nechaj tak, pre nu len "potime".

pribinak
2. júl 2022

@mandzula ťažko s niektorými debatovať

mandzula
2. júl 2022

@pribinak hlavne s takym, co sa ani nevie poriadne spytat a vlastne chce pocut len to, ze 200 € je od ZDRAVEHO sakra malo.

ildiko36
2. júl 2022

Zalezi na tom kolko zaraba..ked do 1000euro tak by si mohla pitať max 250 ale neni iste ze ti to uznaju

zuzanockamt
2. júl 2022

Autorka: Je to veľmi dobré výživné.

horalka1986
2. júl 2022

Ja mam na dieta 100 a vzhľadom na to, ze je to jediny peniaz ktory mu dava a ze 150 euro len preje to dost nieje. Za 200 by som bola radsej.😁

pribinak
2. júl 2022

@ildiko36 ale to je veľmi zavádzajúce čo píšeš.
Ak aj má príjem 1000 eur, nikde nie je záruka, že dostane aj tých spomínaných 200 eur. Neuvádzas ani či myslíš tých 1000 eur brutto, alebo či netto.
Dôležité je, aké matka uvedie náklady na dieťa a dosť dôležitý je aj vek dieťaťa.
A další dôležitý faktor sú výdaje, ktoré otec má. Samozrejme, že výživné má prednosť pred mnohými výdajmi, ale musíš brat niektoré na zreteľ

A ešte pýtať, nie s mäkkým i

majo175
Odpoveď bola odstránená
marca12
2. júl 2022

Tak ti poviem,ak by ex zarabal 2tis.€ a viac,urcite by som nebola spokojna s 200€ vyzivnym. Ak zaraba okolo tisic €,tak je to primerana suma

majo175
Odpoveď bola odstránená
lejusinka
2. júl 2022

@majo175 ja tak zboznujem tieto detisnke silacke reci 😂😂😂 ked dospejes sa budes raz pekne hanbit

majo175
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2