icon

Výživné na 1,5-ročné dieťa

12. jún 2022

Ahojte, otec mojej dcéry pracuje ako živnostník, a zarobí cca 3000 +- podotýkam , že nebude platiť nič, nebude mať žiadne výdavky, okrem poistky za auto, a na naftu a mobil, nič viac v podstate. Ja som na rodičáku, ten mám 400 eur, z roho 200eur nájom, 50 elektrika, mobil, sporenie, a už som na 400 eurách, samozrejme bez stravy, bez lekárne, bez drogérie, bez oblečenia.
Dohodli sme na 350 eur, ale podla mňa, je to málo. Na tieto veci, ktoré som popísala. Mohla by som žiadať viac?

Strana
z17
akje
18. jún 2022

@silvia2013 nerozumiem absolutne nicomu, co mi tu pises. Ani tvojim myslienkovym pochodom. A ani to nemam v plane. Ale musim uznat, ze si pre mna unikat. Drz sa!

sherynkamalinka
19. jún 2022

@k0l0b3zka ten pozemok si nadobudol počas manželstva kupou?

dobravila
19. jún 2022

@paulinadreamy presne ja mám 3 na ZŠ a dostávam 170,ked bol v škôlke tak 150 a ex zarába pekne. mať 350 skacem od radosti.

akje
19. jún 2022

@dobravila vidis. Jedna mamicka tu ma MK pisala, ze chcela od manzela za 4 deti 600€ (chodia do skolky a do skoly na zs) a nakoniec sudom dostala 900€. Tak ja uz potom neviem 🤷🏼‍♀️

dobravila
19. jún 2022

@akje tak asi musel mať vysokyyyyy príjem,alebo nevydokladoval náklady alebo proste šťastie.je síce pravda že mne sa nechce naťahovať po súdoch tak možno by som pri novom návrhu vysekala viac

veverka84
6. júl 2022

@girlie_konik mam 3 deti rozvadzame sa od marca stale nie sme deti sme sa dohodli mat v striedavej no po 2 mesiacoch najmensia 9 rocna nechcela bola viacmenej iba u mna, potom otec zmanipuloval strednu ktora ma 12 aby nechodila ku mne lebo sud sa blizil a on nechce platit ziadne vyzivne.najstarsi 16 rocny praktizuje striedavku bez problemov.no ale manzel je advokat a podla danoveho priznania zaraba 350 eur 😀 ja zarabam v cistom cca 930 cele moje vyplaty sli na potraviny drogeriu a osatenie mna a deti ale vraj som si zila ako kralovna celu vyplatu som mala pre seba.vydavky vykazuje vyssie ako prijmy kde pri prijme 350 eur mes si dovoli davat detom 140 eur vreckove...ma byt ktory dostal darom od rodicov tam teraz byvam ja jemu zostane dom v hodnote asi 300 000 eur na ktorom je hypo mozno 35 000 eur este nove auto a mne nechal stare.cele manzelstvo sa o deti a domacnost nestaral ale odrazu chce byt ten najlepsi otec a tvrdi ze zije z uspor.neviem sa dockat sudu co k tomuto povedia...advokat 350 eur mes trapne a smutne zaroven.

nikaeli
6. júl 2022

@veverka84 snáď mu to žiadny právnik, sudca nezhltne 🤦🏻‍♀️ veď to nie je ani minimálka.. alebo je takým neschopným advokátom??

veverka84
6. júl 2022

@nikaeli no sama som zvedavá ako sa súd k tomuto postaví... Pritom žiadny návrh na výživné som nedala žiadnu konkrétnu sumu aby to nevyznelo ze ho idem zdierat, iba som chcela aby sa deti mali trosku lepšie teraz máme čo jesť čo na seba ideme sem tam na výlet ale vyskakovať si nemôžeme... Keby mi dajú 300 eur na 3 deti som spokojná.

nikaeli
7. júl 2022

@veverka84 držím prsty 💜

cicinkova
31. aug 2022

350 eur výživné na malé dieťa ja mať také výživné tak som šťastná a nesťažujem si a nie sa tu ohradzovať že je to málo. Chcela by som vedieť čo by si tu napísala keby si mala výživné na dve deti 10 a13 rokov len 140 eur. Ja myslím že keď sa chce vyžiť človek dokáže stačí sa snažiť a nie lamentovať " to je málo". Správne tu píšu že výživné ide pol na pol a keď nato nemám tak nemôžem pýtať viac. Keď chceš viac nájdi si prácu brigádu vždy je riešenie len stačí chcieť.

sasa1983
16. dec 2022

@cicinkova ale prečo všetci uvažujú, že ako vyžiť ?? Boha, tak uvažujem, ako sa mať lepšie, nie sa chváliť, že ja viem vyžiť. Vyžiť je o ničom.

cicinkova
16. dec 2022

@sasa1983 ja sa nechvalim. Len som podotkla že keď sa chce tak to ide

Strana
z17