Výživné na 1,5-ročné dieťa
Ahojte, otec mojej dcéry pracuje ako živnostník, a zarobí cca 3000 +- podotýkam , že nebude platiť nič, nebude mať žiadne výdavky, okrem poistky za auto, a na naftu a mobil, nič viac v podstate. Ja som na rodičáku, ten mám 400 eur, z roho 200eur nájom, 50 elektrika, mobil, sporenie, a už som na 400 eurách, samozrejme bez stravy, bez lekárne, bez drogérie, bez oblečenia.
Dohodli sme na 350 eur, ale podla mňa, je to málo. Na tieto veci, ktoré som popísala. Mohla by som žiadať viac?
@modry1985 a tymto bolo povedane asi vsetko, troska si sa v tom zial celom stratil🙂 a tvoja argumentacia je od veci, k osobnej invektive si sa priamo znizil ty prave teraz a tym padom si poslal do prec celu svoju argumentaciu a ano aj so svojim priemernym IQ pochopim, ze ked zena zene napise viackrat lemra to vyjadrenie vseobence nie je ani s oboma prizmurenymi ocami
@akje chlapa nemas, neklam, po dalšie, ja odpisem po 5 hodinach a ty tu mas prispevky nonstop od včera.. každych 5 minut 🙂 Tu si chlapa nenájdeš 🙂)) Pekný den.
@silvia2013 ty mas nejaku diagnozu? Teraz sa vazne pytam. Sranda bokom
@moonlighting ako mozes napisat, ze zo 750 eur kralovsky vyziju a este aj usetri?350 eur, ked rozratas plienko, mlieko, stravu, topanky...ver, ze vela nezostane.Podla mna niektori rodicia ani nevedia kolko mesacne ich stoja deti
@llia Ono peniaze zase nepadaju same z neba. Podielat sa financne maju obaja. Je smutne, ze niekto sedi doma, nehne prstom a bude cely den spekulovat a nadavat, ako by sa dostal k vacsej casti platu toho druheho. Ale ist do prace, zvysit si vzdelanie, vymenit miestio za lepsie za toho boha nie. Radsej sediet, nadavat, zhanat pravnikov, ale nic neurobit preto, aby vlastny plat bol vyssi. Lebo peniaze zadarmo su proste bez namahy a easy, netreba kvoli nim ist do prace. Niekto iny na ne obetoval svoj obmedzeny cas v zivote, energiu, casto aj zdravie. Sediet a brat peniaze za nic by chcel kazdy. Vzdy je to o kompromise a nejakej zlatej strednej ceste.
No este by som rad doplnil, ze opatovne som zistoval u pravnika, ze ci je realne ziadat miesto tvorby uspor napriklad prepis pozemku na maloleteho (ako forma uspory) a opatovne mi uz druhy pravnik povedal, ze toto na sude neprejde. Pretoze : "že sú len 2 sposoby ako sa platí výživné. 1.Výživné čo dávaš riadne do rúk matky 2. výživné navyše, sa može poskytovať len a jedine formou terzaurácie prípadne úspor". Neda sa nahradit tvorba uspor prepisanim nehnutelnosti na maloleteho (Aj ked je to forma uspor, bohuzial nas skvely pravny system povazuje za uspory jedine ucet). @girlie_konik Takze ak sa to robi bezne, bol by som rad keby mi niekto poradil ako na to.. A to pisem normalne, nerypem ale fakt ma to zaujima, pretoze uz dvaja pravnici ma s tymto odbili, ze mi to neprejde.
@k0l0b3zka kedze s tym pracujem mozem ti povedat, ze ano maju pravdu. to ze ty kupis dietatu pozemok nerata sa to ako vyzivne ani tvorba uspor, sud na to moze prihliadnut a mozes si ziskat "dobry bod"ale nie je to ziadna forma vyzivneho
Good job, takze ja ako otec chcem prepisat stavebny pozemok v lukrativnej casti mesta kde moje dieta zije na syna ktory ma hodnotu v tejto chvili 100 000 euro s tym, ze ho dosplacam a jeho hodnota bude jedine rast (cize jeho uspory budu rast), tak kedze toto sud nepovazuje za usporu,nariadi mi "tvorbu uspor" a ja kvoli 200 euram mesacne na tvorbu uspor ten pozemok predam. Zaujmy dietata :D Este niekto mi bude tvrdit, ze nas pravny system je v poriadku?
@k0l0b3zka prepac ja som necitala vsetky tvoje prispevky...preco by ti sud mal nariadit tvorbu uspor?
a co sa tyka samotného pozemku....Nemyslim si, ze je rozumne darovat pozemok, na ktorom je tarcha, dietatu. S tym môže mat problém nielen sud, ale aj banka. Pri darovani nehnutelnosti maloletemu dietatu zastupuje dieta kolízny opatrovník, nie rodic. Celkovo si myslim, ze toto ti aj tak ani neprejde. Iné by bolo ak by to bola nehnutelnost bez tiarch.
@sherynkamalinka Pozemok je bez tiarch. Splacam byt, ktory som kvoli nemu zalozil. Ale ok, dakujem za info.
@k0l0b3zka z dlhorocnych skusenosti ti to neodporucam....pockaj do dospelosti dietata, ake budu vztahy, a tak mu mozes dat....mozes mu prepisat teraz a o par rokov sa ti dieta zlate vykasle na hlavu a nebude chciet o tebe ani pocut...
@k0l0b3zka najomne s vyzivnym ma spolocne tolko, ze ta zena ktora je s dietatom, jednoducho nemoze chodit do beznej prace a zarobit si na to najomne..ja neviem ci si myslis ze 1,5rocne dieta strcis do vrecka, alebo das do krabice nechas doma..a moznosti pracovat na polovicný uvazok, ci na HO su zufalo obmedzene..a za sukromne jasle das v 95%. viac ako je cely rodicak aj s pridavkami dokopy
@zuzsat
ja neviem aky mas problem a je mi to ale ze srdecne jedno...len tolko k zlatokopkam..lemra, ci zlatokopka by sa o 350 ci 400 euro ani neobzrela..to by mala akurat tak na kadernicku , asi si ziadnu nevidela, lebo tie zacinaju pri viacerych nulach ako pri jednej..a tvarit sa ze 350,- je nejaký brutaaaaalny nadstandard je pri pohlade na neustale sa zvysujuce ceny zakladnych zivotnych potrieb fakt smiesne
@puklica13 to je zbytocne jej vysvetlovat, uz sa to tu viaceri snazili...ked je zial niekto zatrpknuty, uz s tym nic nespravis...tiez obcas premyslam, ci dotycna ma prehlad o cenach, napr. moje zakladne potreby, ucty su niekde pri sume 1100 eur a to tam nie je strava ale vyslovene zaklad...a nemam male dieta
@darkswan viaceri? Necitate slecny vsetky komentare? A je mi luto ze utocite ked ste stratili argumenty 😉
Najprv pisete ze je tazke vyzit keby sla do prace.ked som napisala realne sumu ktore by dostala keby sa zamestnala a ze by krasne vyzila tak zasa ste zle a utocne lebo sa vam to nepaci zeby mala ist pracovat
Ale okey dievcata... Nema vyznam vase dohady a nazory podkladat realitou. Mudrejsi ustupi a tak vam zelam pekny den..
@sherynkamalinka Mal som v plane to drzat pre syna ale situacia s mojou ex je dost napata a vzhladom na to ze sa jedna o dost zaujimavy pozemok v zaujimavej lokalite si nan narokuje a dost casto ma atakuje s tym, ze by som jej ho mal predat za moju nakupnu cenu co samozrejme odmietam,kedze sa to nijak nezohladni ani v jej pristupe ku mne a ani k mojmu synovi. Takze vzhladom na toto som uvazoval ze radsej ho napisem maloletemu synovi a pokial sa neukludni vazne to zacnem asi tak riesit.. Sice mi to nepomoze v probleme s vyskou vyzivneho a sud na to ako hovoris nebude nijak prihliadat ale aspon ja budem mat pocit ze som pre syna nieco spravil. Jeho mam potrebu zabezpecit a pomoct mu, jeho matke ktora nema svedomie ani nie. Ano je to dost nestandardny pristup ale proste to tak je. A co s nim on spravi v 18 a ci ho prepije to uz je jeho problem.
@akje to iste sa oytam ja teba, zjavne si bez chlaoa uz dost dlho. Skoda ta aj lutovat.

@k0l0b3zka suhlasim. A drzim vam celej rodine palce, aby boli vase deti stastne a obaja so zenou ste si nasli k vasim detom dobrych partnerov. 🤍