icon

Výživné na deti z prvého manželstva

melasinda
22. apr 2021

Dobrý deň, chcela by som radu od niekoho, kto tejto problematike rozumie viac ako ja.

Mám priateľa, ktorý má dve, takmer dospelé deti z 1. manželstva.
Ak by som sme sa teraz zobrali, môže môj príjem ovplyvniť výšku výživného na jeho deti?
Ak napríklad priateľ zarobí 500 Eur a ja 1500 Eur, môže mať výška môjho príjmu na to vplyv?(prosím nerozoberajte prečo on zarobí málo, ja viac, pýtam sa v teoretickej rovine, ďakujem za pochopenie a odpovede).

mogaa
22. apr 2021

@melasinda pokiaľ budete manželia tak ano....

alenah31
22. apr 2021

@melasinda určite áno - aj u nás to tak bolo. A netrebalo byť ani manželmi - stačí ak jeho ex preukáže, že žijete v spoločnej domácnosti - tam tvoj príjem síce nezapočítajú, ale jeho-priateľove výdavky na bývanie a náklady na domácnosť budú deliť.

nafka0483
22. apr 2021

@melasinda Posudzuje sa jeho situacia - je rozdiel ci zije sam a hradi v plnej vske vydavky na domacnost a je rozdiel ak zije s niekym a naklady sa delia. Takze berie sa do uvahy taka situacia, nie priamo tvoj prijem. Ty voci tym detom nemas vyzivovaciu povinnost, cize tvoj plat sa priamo neberie. Ale berie sa celkova zivotna uroven - takze ak bude mat vdaka tebe vysoku zivotnu uroven, tak by ju mal vediet zabezpecit aj pre svoje deti.

maminkadeticiek
22. apr 2021

Myslim,ze tu vsetci dobre rozumieme preco "zarobi"tak malo.

h2
22. apr 2021

@melasinda Musela byť ex Tvojho priateľa požiadať o zvýšenie. Ak by tak urobila, áno, mohlo by sa to brať do úvahy.

judar
22. apr 2021

Nuže vychcaný to chlap a keď si ho chceš brať v dobrom aj v zlom aj keby si mala tiež živiť jeho deti