icon

Výživné na škôlkára

18. sep 2022

je podla vas vyzivne 120€ na skolkara dostacujuce ? ex mi doteraz platil 150€ a bola som spokojna, dcera nastupila do skolky a zrazu prisiel s tym ze je to vela lebo bude v skolke kde sa plati 70€ a chce prispievat menej..moja mama hovori ze to mam dat na sud nech sa nemusime handrkovat, ale ja som introvert a vobec sa mi nechce ist niekde niekomu rozpravat o svojich financiach a zivote.. zaujima ma co si o tom myslite vy, boli by ste s tym ok alebo by ste riesili zvysenie sudnou cestou? ex zije v bratislave zaraba okolo 1000€ presnu ciastku neviem, viem ze je to individualne ale proste zaujima ma ako by ste ro riesili vy a ci by ste boli spokojne

Strana
z2
cacianka
18. sep 2022

@sovica 👍👍👍

horty99
18. sep 2022

@katkine_terapie Hypotéka je nákladom otca / matka - nie nákladom započítavajúcim sa do výživného pre dieťa ( elektrika , plyn , nájom áno )

dagmarovita
18. sep 2022

@zuzanockamt 120 eur je štedré výživné?

zuzanockamt
18. sep 2022

@dagmarovita Áno, pri plate 1000€ je 120-150€ štedré výživné na škôlkara. Či má dávať pol až 3/4 platu?

matabb73
18. sep 2022

@zuzanockamt výživné môže byť až 30% z platu.

zuzanockamt
18. sep 2022

@matabb73 Môže, nemusí.

dagmarovita
18. sep 2022

@zuzanockamt Ty si tiež sama s dieťaťom? Mas nižšie výzivné, ked toto je pre Teba štedré?

zuzanockamt
18. sep 2022

@dagmarovita Neviem, prečo vyzvedáš moju rodinnú situáciu 🤦🤦🤦

sandra19860
18. sep 2022

Môj bývalý platí na naše dve dcéry ( 10r, 14r )
350 eur, ale na Vianoce, narodeniny, iné výdavky pošle naviac deťom peniaze...

katkine_terapie
18. sep 2022

@horty99 mam ine skusenosti.

lubkavargova1
18. sep 2022

Nuz ja budem a hnusnu, ale ty mila pani autorka si riadne hlupa. Ty nie si introvert, ty si riadne hlupa...mate dohodu ustnu a nie pisomnu. Nemas ani cent stanovene sudom. Takze ak si najde novu partnerku a ich osvieti, ze potrebuju peniaze pre svoju novu rodinu, tak tebe ostanu len oci pre plac...ty sa hanbis ist na sud lebo tam budu svedkovia? Lebo odrazu sa cudzi ludia budu hrabat v o vasom zivote? Nie, introvert, ale riadne sa hanbis a si hlupa...vies ako sa vravi, "kto sa hanbi ma prazdne gamby"...
Rozmyslaj trosku, ze vsetko sa moze stat ked prestane platit a ty nemas ziadne paky, aby si uvidela co len cent navyse...rodicia maju pravdu

mogaa
18. sep 2022

@katkine_terapie ano uznaným nákladom rodiča, ale nie výdavkom na dieťa.....do úvahy sa berú reálne náklady na dieťa a prihliada sa na ostatné výdavky domácnosti(ale na tie sa len prihliada), výpočet je hlavne z výdavkov na dieťa....

autor
18. sep 2022

@lubkavargova1 este 100 razi povedz ze som hlupa, niesom hlupa ano mam problem v komunikacii s ludmi a neznasam take situacie za nic sa nehanbim nemam sa za co a sud moze prebehnut kedykolvek pokial viem nieje na to ziadna lehota a ked doteraz platil normalne tak som nemala potrebu tonriesit sudne ked som bola spokojna ..

petronelka47
18. sep 2022

Moj tiež platil 150€ ,mali sme ústnu dohodu. Nikdy by som na to nepristúpila,zrazu prestal platit,dala som mu niaky čas,ale zbytočne,tak som mu dala vediet že idem smer Súd,asi ma nebral vážne, bol zhozený ,vyľakaný keď mu prišla pošta zo súdu...Sudkyňa ešte nerozhodla keďže ex súdy ignoruje. Už je to výše roka a peniaze nikde! Ešte chcel aby som stiahla návrh,že sa niako dohodneme 😂Tiež som sa bála súdu,bola som nervózna,ale tie peniaze patria dieťaťu. Musiš to urobiť!

dagmarovita
18. sep 2022

Iste nie si hlúpa, ale tým, ze nemáš naisto výživné okrádaš svoje dieťa, je to neisté a uz aj, ze to neni dobre ani pre vas oboch, spoliehaš sa na dobrú vôľu otca dieťaťa, malo by to byť naisto, aj aby sa to vekom zvysovalo ked pojde do skoly, aby sa bolo od coho odraziť. On už neráta ako s partnerkou s Tebou, zatiAal si zvykáš na vsetko okolo materstva, treba aj toto poriesit. Len prvy krok treba spravit, a ziadaj 30 z platu. On moze pracivat od rana do rána, jeho povinnost je starat sa o dieťa, Ty si obmedzená starostlivostou o dieta v práci, nemozes ist na nočné, pobedné, nikam ani na jeden deň a dieťa potrebuje aj teraz teplé veci, teplé topanky, jesené, zimné, bundy oteplovacky, ....to ze jeho rodičia kupuju je pekné, ale to je len ich dobrá vôľa, moze byt ze si to nebudu moct dovolit, pride vypadok a budes potrebovat lieky naozaj v dnesnej dobe je lepšie ist na istotu, musia to pochopit ak su normlany

horty99
18. sep 2022

@katkine_terapie Tak máš zlé skúsenosti . Náklad rodiča hypotéka je , nie však zápočet do výživného.

Strana
z2