Výživné na trojmesačné dieťa
Ahojte prosim vas neviete mi niekto poradit aké vysoke vyzivne by som mala pytat na trojmesacne dieta...
@guinevre samozrejme, že má vyššie výdavky, ak je dieťa väčšinu času s ňou a uňho trávi len víkendy. Áno preto jej na dieťa platí. Otázne je, či je to dosť.
Neviem, o čo sa snažia ženy...veď výživné je pre deti, nie pre ženu. Ja nevychádzam z údivu, ako to chodí na SK. Napr. čo píše zakladateľka, že ex platí na syna 60EUR. To je ako zlý vtip.
@alaguema No, ja mam kolegynu co od byvaleho dostava na syna 50e, sama sa cudujem, ale on plati synovi sportovu vybavu a hocico co treba ked je unho, alebo ked sa dohodnu, lebo maly trenuje. A uz 10 rokov ani neriesila vyzivne, vlastne, ona s tym suhlasila. Preco? Ona zaraba nadpriemerne povedala by som, ze urcite ma 1500 v cistom, hypoteku ma smiesne malu, ma len toho syna, syn zije s nou, ale aj u otca je takmer kazdy tyzden, nakolko ma uz 15 rokov, otec si ho berie na dovolenky s rodinou. Byvaly nezaraba bohviekolko, asi tak 1000e max. Ona si sama zarobila na bavoraka, dovolenky na inych kontinentoch atd. Takze, chapem, ked zena zaraba malo, alebo ani nema zaujem nejak praovat, tak jej ide o co vyssie vyzivne, a tie co zaabaju dobre to az tolko neriesia, ze pytat si na benzin..
@guinevre ak si si nevšimla, tak zakladateľka je mama 3 mesačného dieťaťa.
Ja teda nemám dôvod riešiť výšku výživného, ale v zahraničí si tých otcov šetria na súdoch asi menej. Ja som sa ani nestretla s tým, aby niekto platil 60EUR. Veď to je absurdná suma. A to bez ohľadu na to, koľko zarobí matka. Ide o princíp. Benzín bol len príklad pravidelného výdavku, ktorý máme napr. my ako rodina, ktorá sa denne premiestňuje autom, vozím deti do školy, tak mi to napadlo ako príklad, lebo to nie je zrovna lacná záležitosť a to auto potrebuje aj poistku, STK, z času na čas servis a primárne slúži na rozvoz detí do škôl. Čo pochopiteľne cez víkend odpadá.
@alaguema Ja suhlasim s tebou, ze 60e je smiesne, ale nesuhlasim s tym, ze ked sa dvaja rozvedu, tak otec ma prispievat na veci ako co su benzin, auto a poistky, lebo je to vec matky ci auto ma alebo nema, ano bol to iba priklad. A auto vacsinou nesluzi len na rozvoz deti, ale aj chodenie do roboty, co je uz na matke ci to auto bude mat ci nie, je to vec navyse a nie je zavazna. Ja mam kamosku co ma muza a auto ani nemaju, na prikald.. Furt hovoris vyadvky ktore by mali "ako rodina", ale oni rodina uz nie su. V zahranici "menej setria otcov", no ano, ale vseobecne ludia lepsie zarabaju, a na priklad v Skandinavskych statoch takmer automaticky sud dava striedavu starostlivost, takze nesetria ani na tom aby otec to dieta aj videl castejsie.
@guinevre zarábajú lepšie, to je pravda, ale aj keď to porovnáš proporčne, tak je to na SK stále málo. Ako napr. spomínala @mircalla ...podnikateľ finančne za vodou a platí 220EUR.
S ostatným nesúhlasím. Otec by sa mal podieľať na všetkom, čo je pre dieťa potrebné a čo stojí peniaze. To, že spolu už nežijú v jednej domácnosti ako rodina, nie je dôvod, aby sa z toho vyzul. Ak má dieťa nejaké komplikované mimoškolské aktivity a je potrebné ho niekam voziť, tak aj na to má prispievať aj otec. To by bolo fér. Výživné má byť podľa teba len na pokrytie polovice výdavkov na jedlo a ošatenie a o ostatné nech sa stará matka sama?
@guinevre no, jasné...od "borca", ktorý platí 60e na syna, sa asi zakladateľka dočká podobnej veľkorysosti aj pre svoju dcéru. Hlavne, že deti robí hore - dole, s jednou, s druhou, ale uživiť ich ako sa patrí, už nevie.
Ak sa podieľa, tak fajn, ale tento umelec, o ktorom je téma, sa asi veľmi nepodieľa.

@alaguema A dalsia vec je, ze ludia casto nemaju len jedno dieta, ale dve, tri, a bohuzial na SK sa nezaraba vela, tak aky maju standard rodicia, taky mozu mat aj deti.