icon

Výživné pre 14 - 15-ročného

slniecko1976
26. aug 2022

Prosím koľko je podľa vás normálna suma výživy na 14-15 ročne dieťa? Podľa mňa minimálne 200€ poznám takých čo platia aj o 100€ viac koľko si mám žiadať ? Som na invaldnom dôchodku bez práce a našťastie mám rodičov inak...ťažko by som vyzila teraz mám 150€ no ide pomaly na strednú školu tam budú vyššie náklady ďakujem za rady ♥️

Strana
z2
sendy1977
26. aug 2022

@mogaa tak ja neviem, keď má plný ID prečo ma preukazovať snahu robiť ? Ak si nájde je to pre ňu plus, ale preukazovať snahu na sude ?

slniecko1976
autor
26. aug 2022

@mogaa keď si taká múdra nájdi mi tú prácu ja sa všemožne snažím hovorím,že idem na rekvalifikačny kurz 😡nevieš čítať???

slniecko1976
autor
Autor odpoveď zmazal
mogaa
26. aug 2022

@slniecko1976 čítať viem, len ti píšem realitu.....a kurz ti k nájdeniu práce veľa nepomôže.....s tým že sa to na súde bude preberať aj to že ty prácu nemáš nič jednoducho neurobíš...iné by to bolo ak by si bola onko pacient, ale s chrbticou má dnes problém polovica ľudí.....

pharma
Odpoveď bola odstránená
slniecko1976
autor
26. aug 2022

@pharma no pekne...

slniecko1976
autor
26. aug 2022

@mogaa zas súdis a poucijes není jedno aký som pacient?mám problém s prácou a to,že si robím rekvalifikačny kurz není na škodu veci ja rozmýšľam nad dielňou otvoriť

sendy1977
26. aug 2022

@pharma ja kde píšem, že som nezamestnaná ? Ja prácu mám. Ja nechápem ako niekto kto je na plnom ID ma preukazovať na sude snahu pracovať. Áno aj v mojom okolí je veľmi veľa ľudí, ktorí majú problém s chrbticou, nadopujú sa liekmi a idú do práce, lebo im neuznajú ani polovičný ID. Tak keď má niekto plný ID tak je asi na tom vážne zle, veď v dnešnej dobe iba tak ani polovičný ID nedajú.

mogaa
26. aug 2022

@sendy1977 no bola by si prekvapená😉kto pozná tých správnych ľudí tak dostane aj plný ID a s diagnózou s ktorou by iný nedostal ani čiastočný ID😉

sendy1977
26. aug 2022

@mogaa tak ja poznám iba opačné v mojom okolí

pharma
Odpoveď bola odstránená
pharma
Odpoveď bola odstránená
slniecko1976
autor
26. aug 2022

@pharma zas súdis ???vieš čo skús sa so mnou vymeniť čo ty o mne vieš a závidíš,že mám 360€?

slniecko1976
autor
26. aug 2022

@pharma no a čo mám robiť teraz? Že má astmu ja mám aj iný okrem uši nebudem to tu rozoberať...inak by mi nedali plný invalidný dôchodok a keby som nemala rodičov ťažko by som využila!!!

pharma
Odpoveď bola odstránená
mogaa
26. aug 2022

@slniecko1976 ty si to ale celé nepochopila.....tu nejde o to že ty máš ID, ale o to že chceš požiadať o zvýšené výživné na dieťa a sama nepracuješ....nie si ani na invalidnom vozíku ani imobilná či s onko diagnózou....tu ani tak nejde o to že mať PP, ale preukázať na súde snahu zvýšiť aj tvoj príjem, teda okrem ID brigáda na pár hodín v mesiaci vypomáhať niekde a je jedno či privyrobiť si šitím alebo niekde vypomôcť umývať poháre, či utierať stoly a zbierať poháre v krčne, prípadne doma niečo piecť....nikto netvrdí že to máš ľahké, ale kto potrebuje viac peňazí tak musí preukázať aj snahu ako sa sám snaží a nielen čakať na dobrú ideálnu robotu a zvýšenie výživného.....pri zvýšenom výživnom musíš preukázať reálne zvýšené výdavky na dieťa - teda vedieť ich zdokladovať a ak ich nezdokladuješ, tak súd zvýšenie výživného zrejme zamietne

slniecko1976
autor
26. aug 2022

@mogaa ja ich viem zdokladovať o to sa báť nemusíš a to akože nikoho netrápi,že on má dlh a nespláca ho!!!

slniecko1976
autor
26. aug 2022

@pharma máš ip

pharma
Odpoveď bola odstránená
mogaa
26. aug 2022

@slniecko1976 a koho to akože má trápiť? ak má exekúciu môže požiadať o osobný bankrot....

pharma
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2