Výživné pre 14 - 15-ročného
Prosím koľko je podľa vás normálna suma výživy na 14-15 ročne dieťa? Podľa mňa minimálne 200€ poznám takých čo platia aj o 100€ viac koľko si mám žiadať ? Som na invaldnom dôchodku bez práce a našťastie mám rodičov inak...ťažko by som vyzila teraz mám 150€ no ide pomaly na strednú školu tam budú vyššie náklady ďakujem za rady ♥️
@mogaa keď si taká múdra nájdi mi tú prácu ja sa všemožne snažím hovorím,že idem na rekvalifikačny kurz 😡nevieš čítať???
@slniecko1976 čítať viem, len ti píšem realitu.....a kurz ti k nájdeniu práce veľa nepomôže.....s tým že sa to na súde bude preberať aj to že ty prácu nemáš nič jednoducho neurobíš...iné by to bolo ak by si bola onko pacient, ale s chrbticou má dnes problém polovica ľudí.....
@pharma no pekne...
@mogaa zas súdis a poucijes není jedno aký som pacient?mám problém s prácou a to,že si robím rekvalifikačny kurz není na škodu veci ja rozmýšľam nad dielňou otvoriť
@pharma ja kde píšem, že som nezamestnaná ? Ja prácu mám. Ja nechápem ako niekto kto je na plnom ID ma preukazovať na sude snahu pracovať. Áno aj v mojom okolí je veľmi veľa ľudí, ktorí majú problém s chrbticou, nadopujú sa liekmi a idú do práce, lebo im neuznajú ani polovičný ID. Tak keď má niekto plný ID tak je asi na tom vážne zle, veď v dnešnej dobe iba tak ani polovičný ID nedajú.
@pharma zas súdis ???vieš čo skús sa so mnou vymeniť čo ty o mne vieš a závidíš,že mám 360€?
@pharma no a čo mám robiť teraz? Že má astmu ja mám aj iný okrem uši nebudem to tu rozoberať...inak by mi nedali plný invalidný dôchodok a keby som nemala rodičov ťažko by som využila!!!
@slniecko1976 ty si to ale celé nepochopila.....tu nejde o to že ty máš ID, ale o to že chceš požiadať o zvýšené výživné na dieťa a sama nepracuješ....nie si ani na invalidnom vozíku ani imobilná či s onko diagnózou....tu ani tak nejde o to že mať PP, ale preukázať na súde snahu zvýšiť aj tvoj príjem, teda okrem ID brigáda na pár hodín v mesiaci vypomáhať niekde a je jedno či privyrobiť si šitím alebo niekde vypomôcť umývať poháre, či utierať stoly a zbierať poháre v krčne, prípadne doma niečo piecť....nikto netvrdí že to máš ľahké, ale kto potrebuje viac peňazí tak musí preukázať aj snahu ako sa sám snaží a nielen čakať na dobrú ideálnu robotu a zvýšenie výživného.....pri zvýšenom výživnom musíš preukázať reálne zvýšené výdavky na dieťa - teda vedieť ich zdokladovať a ak ich nezdokladuješ, tak súd zvýšenie výživného zrejme zamietne
@mogaa ja ich viem zdokladovať o to sa báť nemusíš a to akože nikoho netrápi,že on má dlh a nespláca ho!!!
@pharma máš ip
@slniecko1976 a koho to akože má trápiť? ak má exekúciu môže požiadať o osobný bankrot....

@mogaa tak ja neviem, keď má plný ID prečo ma preukazovať snahu robiť ? Ak si nájde je to pre ňu plus, ale preukazovať snahu na sude ?